







Xavier Chateauneuf du Pape Cuvee Anonyme 2019
Når det sublime bliver hverdag…
Xavier Vignons totalt udsolgte flagskib vender nu tilbage i den exceptionelle årgang 2019.
Og guess what. Cuvee Anonyme høster IGEN verdensklasse-ratings på helt op til 97 points hos Rhône-specialisten, Jeb Dunnuck. Dermed matcher kvaliteten legendeårgangene 2010 og 2016 til fulde og det i sig selv er en klapsalve værdig.
Gå ikke glip af markedets vel nok bedste Chateauneuf du Pape-køb!
Nyd den til lam, rødt oksekød, vildt, andebryst, pebersauce og barbeque. Nyd vinen ved 16-18°C.
Hvordan smager Xavier Chateauneuf du Pape Cuvee Anonyme 2019?
Cuvee Anonyme forfører allerede ved opskænkningen med sin tætte mørkerøde kulør. Charmerende Chateauneuf-næse med fuld knald på solbær, sorte kirsebær, brombær og lakrids, der indsvøbes i luksuriøse strejf af lavendelmarker og garrigue fra det guddommelige sydfranske terroir. Hints af peber, skovbund, tobak og vanilje binder sløjfen på den eminente bouquet. I munden glider vinen let og elegant hen over tungen med en fyldig, smooth og perfekt afbalanceret powerfrugt. Gigantisk finish med fine mineralske nuancer, provencalske laurbærblade og ristede kaffebønner fra fadet. Kompleks, elegant og hamrende drikkevenlig. Sådan skal stor ”neuf” smage! Drik nu, eller gem 10-15 år fra høståret.
Xavier Chateauneuf du Pape Cuvee Anonyme 2019 passer godt til...
Om Xavier

Xavier Vignon er kendt som en af stjernewinemakerne i Rhône, men han er lige så meget kendt for at gå sine egne veje, når det kommer til at fremstille vin. I det traditionsbårne område må Xavier siges at være noget for sig selv. Den eksperimenterende ’wunderwinemaker’ kan finde på at blande forskellige cru’er eller lege med adskillige fadtyper og druesorter, hvilket gør, at hans vine ofte falder uden for de etablerede kategorier og cru’er. Og det på trods af, at Xavier bestemt leverer topkvalitet for hver en krone – måske netop af samme årsag. Det har flere winemakere i området da også for længst fået øjnene op for, og Xavier bliver belønnet med druer og partier af vin til gengæld for at yde assistance til andre producenter og bistå dem i winemakingen. Historien startede på forunderlig vis ved, at Xavier lavede vin i sin egen garage. Den beskedne produktion var egentlig mest tiltænkt venner og familie, men uden Xaviers viden sendte vennerne nogle af hans vine ind til den berømte franske vinguide Hachette. Alle hans cuvéer blev nomineret, og så tog det for alvor fart. I 2009 blev hans Châteauneuf-du-Pape (han laver dog flere) kåret som Sveriges bedste – og siden er en lang række af topanmeldelser fulgt trop. Som yngre rejste Xavier kloden tynd som konsulterende ønolog for flere anerkendte huse, og i Australien blev han tilbudt en stor stilling, men han endte alligevel med at slå sig ned i det mere hjemlige Rhône, da han forelskede sig i de mange muligheder og forskellige terroirs, som området havde at byde på. Xavier har brugt mange år på at udforske, hvordan mineralske salte påvirker vinen, og han udvælger gerne markplaceringer der, hvor jorden har en høj koncentration af mineralske salte. Og man må sige, at Xaviers metode virker – i al fald fremtryller han vin, der gang på gang imponerer anmelderne og begejstrer forbrugerne.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener