
Xavier Châteauneuf du Pape 2018
Xavier rykker seriøst i powerårgangen 2018... Smooth og kødfuld Châteauneuf med ekstra megen sexet Grenache og hele 15% alkohol!
Spænd bare selen og forbered dig på endnu en rasende lækker Rhône-rutsjebanetur fra 100 point-winemakeren Xavier Vignon, der bare bliver ved med at imponere...
Som Jeb Dunnuck er inde på, rækker potentialet formentlig videre end til de 93 point. 2018 er dog allerede nu så fantastisk peberduftende og violsexet, at denne Châteauneuf næsten er umulig at holde nallerne fra!
Nyd den til lam, rødt oksekød, vildt, andebryst, pebersauce, og barbeque. Server ved 16-18°C.
Hvordan smager Xavier Châteauneuf du Pape 2018?
I glasset fed og mørk kirsebærrød med et elegant violet skær nær glassets kant... Den sexede og parfumerede næse "flasher" straks opgraderingen til 80% Grenache... violer, roser, jordbærsaft i fløde, brombær og solbær vælter op fra glasset sammen med krydrede myriader af sort peber, laurbærblade, timian, kaffebønner, lakrids og vanilje... Vinen er fed og lækker frugtmættet på tungen med spandevis af røde og mørke bær! Lidt læder og begyndende skovbundsmineralitet lover store ting for fremtiden... men vinen er og bliver aldeles lækker allerede! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Xavier Châteauneuf du Pape 2018 passer godt til...
Om Xavier

Xavier Vignon er kendt som en af stjernewinemakerne i Rhône, men han er lige så meget kendt for at gå sine egne veje, når det kommer til at fremstille vin. I det traditionsbårne område må Xavier siges at være noget for sig selv. Den eksperimenterende ’wunderwinemaker’ kan finde på at blande forskellige cru’er eller lege med adskillige fadtyper og druesorter, hvilket gør, at hans vine ofte falder uden for de etablerede kategorier og cru’er. Og det på trods af, at Xavier bestemt leverer topkvalitet for hver en krone – måske netop af samme årsag. Det har flere winemakere i området da også for længst fået øjnene op for, og Xavier bliver belønnet med druer og partier af vin til gengæld for at yde assistance til andre producenter og bistå dem i winemakingen. Historien startede på forunderlig vis ved, at Xavier lavede vin i sin egen garage. Den beskedne produktion var egentlig mest tiltænkt venner og familie, men uden Xaviers viden sendte vennerne nogle af hans vine ind til den berømte franske vinguide Hachette. Alle hans cuvéer blev nomineret, og så tog det for alvor fart. I 2009 blev hans Châteauneuf-du-Pape (han laver dog flere) kåret som Sveriges bedste – og siden er en lang række af topanmeldelser fulgt trop. Som yngre rejste Xavier kloden tynd som konsulterende ønolog for flere anerkendte huse, og i Australien blev han tilbudt en stor stilling, men han endte alligevel med at slå sig ned i det mere hjemlige Rhône, da han forelskede sig i de mange muligheder og forskellige terroirs, som området havde at byde på. Xavier har brugt mange år på at udforske, hvordan mineralske salte påvirker vinen, og han udvælger gerne markplaceringer der, hvor jorden har en høj koncentration af mineralske salte. Og man må sige, at Xaviers metode virker – i al fald fremtryller han vin, der gang på gang imponerer anmelderne og begejstrer forbrugerne.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage