
Stéphane Brocard Closerie des Alisiers Bourgogne Pinot Noir 2024
Closerie des Alisiers imponerer gang på gang – og denne gang er ingen undtagelse.
Vinhuset drives af winemaker Stéphane Brocard, søn af verdensberømte Jean-Marc Brocard. Evnen til at lave Bourgogne i verdensklasse ligger altså dybt i Stéphane. Huset blev grundlagt i 2007 og er derfor stadig på vej til at blive bredt kendt – hvilket i høj grad afspejler sig i den flotte balance mellem pris og kvalitet.
Bourgogne Pinot Noir er gennem de seneste mange år vokset markant i popularitet, og med god grund. I takt med det er priserne på kvalitetsbourgogne også steget betydeligt. At vi kan tilbyde denne vin i netop dette prisleje, er derfor et lille mirakel, hvis du spørger os.
Du får her den fulde Bourgogne-oplevelse. Frisk og læskende frugt i form af skovjordbær, kirsebær og vilde hindbær, i kombination med dybde og kompleksitet af skovbundsmineralitet, krydderier og fadnoter.
Dette er normalt noget man forbinder med rød Bourgogne i det dobbelte prisleje.
Nyd den røde bourgogne til fjerkræ, saftige steaks, tatar, charcuteri, svamperetter og milde oste. Servér ved 14-17 °C.
Hvordan smager Stéphane Brocard Closerie des Alisiers Bourgogne Pinot Noir 2024?
Når vinen hældes op, mødes man af en granatrød midte med en let teglrød kant. I næsen er man ikke i tvivl: her er tale om kvalitets-Bourgogne Pinot Noir. Duften byder på en perfekt kombination af røde og mørke bær sammen med masser af moden frugt – skovjordbær, røde og sorte kirsebær, vilde hindbær – samt florale noter af roser og violer. Efter et par minutter i glasset får aromaerne følge af klassisk burgundisk skovbundsmineralitet og et flot krydret strejf fra de nye egetræsfade.
I munden mødes man af en vin i perfekt balance: silkeblød tekstur, lette tanniner og en frugtig, elegant fornemmelse – en komplet vin. Drik nu, eller gem 4–7 år fra høståret.
Smagenoter
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Stéphane Brocard Closerie des Alisiers Bourgogne Pinot Noir 2024 passer godt til...
Hvordan er Stéphane Brocard Closerie des Alisiers Bourgogne Pinot Noir 2024 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 100% Pinot Noir, som Stéphane Brocard håndselekterer fra 30-45 år gamle vinstokke på burgundiske ler- og kalkstensparceller, der primært er beliggende i eksklusive Côte de Nuits. Bourgogne. Mosten af de ny høstede druer gærer på mellemstore "demi-muids" fade, inden rødvinen fuldendes med 6-12 måneders lagring på 228 liters egefade, heraf 15 % helt nye.
Druer
Pinot NoirOm Stéphane Brocard

Med yderst sympatiske priser og ratings helt op til 96 point byder Closerie des Alisiers på noget så sjældent som fremragende bourgognekøb!
Som søn af verdensberømte Jean-Marc Brocard i Chablis kan det undre, at talentfulde Stéphane Brocard er gået solo med sit eget projekt, Closerie des Alisiers.
For den ambitiøse Stéphane var det imidlertid ikke optimalt at dele styringen af faderens vingård med sine to søskende, sin svoger og sin svigerinde. Og som stor bourgognekender rakte Stephanes interesse samtidig ud over Chablis.
I 2007 grundlagde han derfor Closerie des Alisiers og slog sig strategisk ned i Marsannay – i smørhullet mellem Chablis (mod nord) og Bourgones berømte Cote d’Or (mod syd).
Closerie des Alisiers er navnet på Stéphanes mikronegociant, hvis vine er baseret på druer fra udvalgte vinhuse i hele bourgogne – fra Chablis i nord til Pouilly-Fuissé i syd. Dertil kommer druer fra Stépahnes egne marker i Chablis og Pommard.
Stéphanes ”hemmelige våben” er et nært og mangeårigt forhold til sine samarbejdspartnere, der lader ham producere og aftappe vinene i deres egne vinkældre. I den forstand er der i realiteten tale om domænevine, som bliver skabt og markedsført af en ekstern winemaker.
Som winemaker er Stéphane Brocard garant for friske og frugtige vine med stor respekt for terroiret, hvorfor andelen af nye egetræsfade aldrig får lov at overstige 20%.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Næringsindhold
Allergener





























