
G.H. Martel Champagne Prestige Brut
DK’s bedste Champagne til prisen fra G.H. Martel… Det ultimative køb fra husets bag ”Årets bedste bobler 2023” i Din VinGuide.
95-point-scorende Préstige Brut byder på uovertruffen kvalitet til prisen, selv når du sammenligner med dyrere kendis-champagner…
50% Pinot Noir, 30% Chardonnay og 20% Meunier - en meget velkendt druekombination i Champagne, der også bruges af de mest kendte brands. Men hvor de verdenskendte konkurrenter udnytter en velsmurt marketingmaskine til at sælge deres Champagner, er G.H. Martel nødt til at investere ekstra tid og ressourcer i fremstillingen.
Hvor de helt store og kendte brands "kun" modner 24 til 30 mdr., så topper G.H. Martel Prestige Brut kvaliteten med finere bobler og dybere kompleksitet grundet overlegne 36 mdrs. flaskelagring på de fine gærrester.
Hemmeligheden bag kvaliteten er også, at stort set alle druerne kommer fra 1er Cru-klassificerede landsbyer i Champagne. Pinot Noir og Meunier fra Dizy og Tauxières. Chardonnay fra Dizy og Chamery. Kun en lille smule Meunier fra Troissy frarøver flasken 1er Cru på etiketten. Til gengæld får du Danmarks flottest anmeldte Champagne til prisen. Glæd dig!
Nyd den til festlige lejligheder, appetizers, fisk og skaldyr, sushi, tapas, lyst kød og cremede oste. Servér ved 8-10°C
G.H. Martel Brut Prestige er skabt på et udsøgt blend af 50% Pinot Noir, 30% Chardonnay og 20 % Meunier. Pinot Noir og Meunier fra 1er Cru Dizy og Tauxières. Chardonnay fra 1er Cru Chamery og Dizy.
Hvordan smager G.H. Martel Champagne Prestige Brut?
Ved ophældningen frister Prestige Brut med fine bobler og elegant strågul farve… Næsen lover seriøs champagne med delikat duftnuancer af nyplukkede roser, mineralsk citrus, æble, hvid fersken og sarte skovjordbær, der går smukt i spænd med dybe nuancer af smør, nødder, våde kalksten og ristet toast… På tungen enormt lækker med delikat frugt, frisk mineralitet og dyb kompleksitet i perfekt balance. Lang og læskende finish… fremragende champagne! Drik nu, eller gem +10 år fra købsdatoen.
Smagsprofil
Meget tør
Sød
G.H. Martel Champagne Prestige Brut passer godt til...
Om G.H. Martel

I fjor lod G.H. Martel for alvor propperne springe! 2019 var nemlig året, hvor det store og hæderkronede champagnehus kunne fejre 150 års jubilæum. Og mærkeåret blev behørigt markeret med lanceringen af en ultrasjælden Vintage Champagne fra 2009 – frigivet efter næsten 10 års flaskelagring!
G.H. Martel blev etableret tilbage i 1869 af familien Tabourin, der nåede at drive firmaet i mere end 100 år, inden den traditionsrige champagnefamilie Rapeneau overtog i 1979.
G.H. Martel er en såkaldt negociant manipulant (NM), der laver champagne fra både egne og indkøbte druer. Firmaet har officiel base i Épernay, men driver sideløbende et besøgscenter med underjordisk vinkælder og museum i Reims.
G.H. Martel-champagnerne fordeler sig på to grundserier. I den value-orienterede ”Martel-serie” finder vi publikumsfavoritter som den sortklædte Brut Premier Cru, der uden konkurrence tager æren som DK’s bedst anmeldte Champagne. Også prestigeserien ”Victoire” gemmer på sande perler… eksempelvis Premier Cru Cuvée Victoire Brut eller den fadlagrede årgangschampagne ”Fut de Chêne”, der flaskemodner længere end berømte Dom Perignon. Glemmes må absolut ikke G.H. Martels festlige Champagnekalender – der garanterer ekstra sprudlende stemning i dagene mellem jul og nytår!
I porteføljen hos GH Martel-gruppen indgår flere mindre og spændende champagnehuse, der drives stort set uafhængigt af moderfirmaet. Fremhæves bør især trioen Charles Orban (Vallée de la Marne), P. Louis Martin (Montagne de Reims) samt Château de Bligny (Aube), der som recoltant manipulants (RM) alle laver champagner på druer fra egne og kun egne vinmarker.
Med en årlig produktion på omkring 10 mio flasker er GH Martel-gruppen blandt de 10 største producenter i hele Champagne. Rapeneau-familien råder i dag over 200 hektar egne vinmarker, som suppleres med druer indkøbt på kontrakt fra yderligere 700 hektar. Winemaker: Christophe Rapeneau.
Vindata
Producent
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Næringsindhold
Allergener
Restsukker
Syreindhold