
Domaine Louis Lequin Santenay Clos Genet 2018
“This terroir produces very fine wines" – Antoine Lequin
Geniale ”Clos Genet” gør comeback efter, at vinen er flået væk i samtlige tidligere årgange!
Fyld kælderen eller fortryd for altid… Enkeltmarksvinen ”Clos Genet” har før præsteret ratings på helt op til 95 points, men der er bare en helt særlig magi over 2018-vinene fra Louis Lequin…
Lige netop i denne solskinsrige årgang præsterer vinene på et niveau, vi ikke har smagt lignende, hvilket forklarer, at en anden Lequin 2018-vin løb med prisen for ”Årets bedste vinkøb over 100 kr.” hos Flaskehalsen.
Vi har fået fingre i et lille parti Santenay Clos Genet 2018, der er modnet under optimale forhold i vingårdens kølige kældre, og den leverer efter mere end 6 års modning en silkeagtig smagsoplevelse med den liflige elegance og dybde, som man kun finder i Bourgogne.
Clos Genet-marken i Santenay var den første mark, familien Lequin erhvervede sig i Bourgogne, tilbage i det herrens år 1679. Måske derfor gør de ekstra meget ud af vinen, som fremstilles af druer fra 65 år gamle, lavtydende vinstokke, og som modnes på delvist nye 228 liter fade fra legendariske Francois Frères.
Muromkransede Clos Genets placering klos op ad 1. Cru Maladière vidner om et udsøgt terroir - og et potentiale for Pinot Noir med klasse og gemmepotentiale. Skænk dig et glas i pokalstørrelse og lad denne store røde bourgogne danse på tungen!
Nyd den til fuglevildt, fjerkræ, rødt kød, svampe, laks, tun og cremede oste. Servér ved 14-17°C
Hvordan smager Domaine Louis Lequin Santenay Clos Genet 2018?
Clos Genet præsenterer sig smukt i glasset med funklende kirsebærrød farve. I duften udfolder sig en silkeblød løber af royal rødfrugtet burgundisk elegance og skovbundsduftende kompleksitet! Duften tager dig ved næsen med magisk svævende aromanuancer af friske roser, jordbær, hindbær og kirsebær, der langsomt giver plads til lakrids, skovbund, røg og vanilje fra fadet. I munden frisk og feminin med betydelig mineralitet og klassisk burgundisk elegance. Eftersmagen er lang og luftig med listigt lurende mineralitet samt fine krydrede nuancer! En fantastisk Bourgogne-oplevelse allerede nu, men kan nemt gemmes 12-15 år fra høståret.
Domaine Louis Lequin Santenay Clos Genet 2018 passer godt til...
Om Domaine Louis Lequin

Siden 1604 har den passionerede Lequin-familie lavet vin i Santenay, i det sydlige Cote de Beanue. Hver generation har beriget domænet med ny savoir-faire. Seneste eksempel er Louis Lequin, der i 1993 fik overdraget vingården fra sin far, Jean (manden som tilbage i 1950'erne forsynede det fasionable hotel Waldorf Astoria i New York med udsøgte bourgognevine).
Siden overtagelsen har Louis købt flere topmarker til - og med støtte fra sønnen Antoine har han løftet vinenes kvalitet til det hidtil højeste niveau.
Domaine Louis Lequin & Fils råder i dag over 7 hektar, der fordeler sig på eksklusive appellationer som Santenay, Chassagne-Montrachet, Corton, Nuits Saint Georges, Corton Charlemagne og Bâtard-Montrachet.
Perfektionen starter allerede i vinmarkerne, som familien holder sunde og vitale ved praksisser som organisk gødskning, pløjning og bevarelse af naturligt græs omkring vinplanterne.
I kælderen modner hvidvinene 10-12 måneder på burgundiske egetræsfade i kontakt med de fine gærrester. Rødvinene gærer relativt varmt for at opnå udtrække ekstra karakter og struktur, som forfines ved 12-18 måneders modning på delvist nye fade.
Lagringstiden og andelen af nye fade er nøje tilpasset årgangens og terroirets unikke karakteristika.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold