
Huber Riesling Berg Erste Lage 2022 ØKO
Nu sker det endelig! En af Østrigs største Rieslinger er blevet frigivet i den nye 2022-årgang.
Markus Hubers ”Ried Berg Erste Lage” scorede senest 99 points hos James Suckling og blev samtidig udråbt til et at verdens bedste vinkøb. Vinen har været total udsolgt lige siden, men nu kan Riesling-fans igen få drømmevin i glasset.
”Berg” er en ikonisk mark i Traisental, der med sin stejle, kalkholdige skråninger frembringer Riesling-druer af blændende mineralsk intensitet. Klassificeret som 1. Lage, der er øverste niveau i Østrigs vinhierarki.
Normalvis bløder man mellem 500-1000 for vine af denne karat, men her får du en af Østrigs 5 bedste vine til det halve.Elsker du stor Grosses Gewächs og Alsace Grand Cru, så vent til du smager Hubers bedste ”Berg”.
Efter den forrige årgangs bedrifter er Berg blevet et tilløbsstykke for hele verdens Riesling-entusiaster og efterspørgslen er praktisk talt eksploderet. Tøv ikke, hvis du skal opleve Ried Berg 2022!
Nyd den til fisk- og skaldyr, fjerkræ, lyst kød, røgvarer og kål samt mildt krydrede asiatiske retter. Nyd vinen ved 10-12 °C.
Hvordan smager Huber Riesling Berg Erste Lage 2022 ØKO?
Ried Berg 2022 glimter fra glasset med sin elegante strågule farve, der også har limegrønne nuancer. Uha, allerede fra første snif mærker man, at her er stor Riesling i glasset. Aromatisk, koncentreret og fængslende dyb Riesling-næse åbenbarer sig i glasset... Jasmin, saltet grapefrugt, lime- og mandarinskræl, fersken og frisk ananas åbner ballet inden, Grand Cru-terroiret virkelig viser sig frem. Under den perfekte frugt gemmer sig nemlig en mageløs, nærmest elektrisk, mineralitet med våde kalksten og noter af liflig blomsterhonning. "Berg" lander på tungen med en dyb, cremet og koncentreret Riesling-frugt, der domineres af sommermodne ferskner og knitrende sprød citrus. Eftersmagen er så lang og intenst mineralsk, at tiden nærmest går i stå. Markus Huber har gjort det igen! Drik nu, eller gem+15 år fra høståret.
Om Weingut Huber

"100 points." - James Suckling
“Winemaker of the Year” – Falstaff Magazin
”Best White Wine of Austria” – International Wine Challenge
Så skete det omsider. Markus Huber høster sin første perfekte 100-point-anmeldelse i årgang 2023. Den ultimative hæder tilfader Riesling-flagskibet fra enkeltmarken ”Ried Berg”, som desuden skriver sig ind i historiebøgerne som den første 100-point-vin nogensinde fra regionen Traisental.
Grüner Veltliner mestrer han absolut også... 99 point fra James Suckling giver en delt førsteplads som 2023's bedste anmeldte Grüner Veltliner, og tages prisen med i betragtning, sidder Markus Huber alene øverst på tronen…
Med sine udpræget kalkholdige skråninger i ly af vestenvinden minder Traisentals vinlandskab en del om Bourgognes… Og kan man godtage denne præmis, så ligger det lige til højrebenet at ligne Markus Hubers Erste Lage-vinmarker ”Berg” og ”Alte Setzen” med burgundiske Grand Crus!
Apropos højreben, så drømte den unge Markus om en karriere som fodboldspiller. I dag har han for længst nået Champions League, omend grønsværen er skiftet ud med Grüner Veltliner og Riesling.
Siden Markus overtog sine forældres 5 hektar i 1999, har han sammen med sin lillebror modernisereret vineriet og udvidet markarealet til tidobbelt størrelse. At kvaliteten ikke bare er fulgt med, men faktisk forbedret år for år, er om muligt en endnu større bedrift.
Det siger lidt om niveauet, at 70% af Markus Hubers vine eksporteres til vinspecialister og toprestauranter over hele verden, og at vinene fra den seneste frigivne årgang scorer helt op til 97 point hos James Suckling.
Oplagt er det at fremhæve Hubers enkeltmarksvine fra Berg, Alte Setzen og Obere Steigen, men glemmes må ikke vinserien ”Terrassen”, der byder på Østrigs nok allerbedste Riesling og Grüner Veltliner til prisen.
Ingen formår som ”vidunderbarnet” Huber at udtrykke Traisentals unikke terroir gennem krystalklare og sortstypiske hvidvine med elegant mineralsk syre. Finesse, finesse, finesse…
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold