
Cloudy Bay Sauvignon Blanc 2024
40 år jubilæums-årgangen af verdensberømte Cloudy Bay! Leveret i smuk, opgraderet flaske med flotte detaljer, der hylder det historiske terroir, ”The Richmond Ranges”.
New Zealandsk Sauvignon Blanc fra Marlborough er i øjeblikket mere populært end nogensinde før. Det skyldes ikke mindst Cloudy Bay, der siden midten af 1980’erne har været bannerfører for den unikke, ultra-aromatiske, tropiske Sauvignon Blanc stil.
Cloudy Bay har siden 2005 været ejet af giganten LVMH Möet et Hennesey, der har været med til at skrue produktionen i vejret, så den store tørst på verdensmarkedet har kunnet slukkes.
Årgang 2024 leverer en forrygende kvalitet og Cloudy Bay scorer helt op til 96 points hos det internationale medie, The Real Review. Skynd dig at få fat i denne 40-års jubilæumsudgave af Cloudy Bay!
Nyd den berømte Sauvignon Blanc til sprøde salater, asparges, lette retter med fisk og skaldyr samt tapas og milde oste. Server vinen lettere afkølet ved 8-10°C
Cloudy Bay Sauvignon Blanc 2024 passer godt til...
Hvordan er Cloudy Bay Sauvignon Blanc 2024 fremstillet?
Cloudy Bay Sauvignon Blanc 2024 er fremstillet på 100 % Sauvignon Blanc, som høstes om natten og i de tidlige morgentimer, så frugten er så frisk som mulig inden ankomsten til vineriet. Her afstiles alle druerne, der presses nænsomt inden gæringen, der foregår på ståltanke. 3 % af vinen bliver gæret og modnet på franske egetræsfade, hvilket giver et touch af spiciness til den færdige vin.
Druer
Sauvignon BlancOm Cloudy Bay
Cloudy Bay vine
Ægte pionerånd er drivkraften bag hos grundlæggerne David Hohnens og vinproducent Kevin Judd, der i 1985 førte dem til Marlborough (New Zealand), hvor de kunne fremstille en karakteristik, aromatisk og kraftig Sauvignon Blanc. Som en af de første fem vingårde i Marlborough blev Cloudy Bay hurtigt anerkendt som en af de førende producenter af newzealandsk Sauvignon Blanc - en position, de fortsat er med til at styrke gennem et konstant, voksende sortiment af enestående produkter.
Cloudy Bay rødvine
Navnet Cloudy Bay stammer fra bugten i den østlige udkant af Wairau Valley, som er blevet navngivet af kaptajn Cook. Cloudy Bay ligger på nordenden af den sydlige ø i vindyrkningsregionen Marlborough. Det er den største og væsentligste vindyrkningsregion i New Zealand, da de står for 50 % af hele den årlige høst. Marlboroughs kølige, maritime klima mildnes af et stort antal årlige solskinstimer. Lange, solrige dage og kølige nætter skaber livlige vine med enestående smagsnuancer. Jordbunden i Wairau Valley er selvdrænende og næringsrig med enorme grundvandsreservoirer, der leverer vand af høj kvalitet. Cloudy Bays vingårde er fordelt rundt i Marlborough-regionen for at opnå optimal udnyttelse af den omfattende diversitet, der er til stede i de individuelle mikroklimaer og jordbundstyper.
Cloudy Bay - vin i verdensklasse
De primære sorter, der dyrkes i området, er Sauvignon Blanc, Chardonnay og Pinot Noir. Estate Vineyard/Rapaura; Oprindeligt område for Cloudy Bay. Primært beplantet med Sauvignon Blanc. Stenet, selvdrænende jordbund. Widow Block Vineyard/Renwick ; Primært Sauvignon Blanc. Jordbunden minder om Rapaura Vineyards. Mu stang Vineyard/Branco tt Valley; Primært Sauvignon Blanc og Chardonnay. Fine, aflejrede jordområder, der indeholder ler og grus. Barrack Block /Omake Valley; Beplantet i 2004. Dedikeret til produktion af Pinot Noir.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Næringsindhold
Allergener