Tilbage

New Zealand

Toi Toi Pinot Noir Clutha Central Otago 2020

1 fl. pr. stk.
299,95DKK
6 fl. pr. stk.
199,95DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

95 Point

New World Wine Awards

94 Point

Flaskehalsen

93 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

93 Point

Mad og Monopolet

91 Point

Wine Orbit

91 Point

Din VinGuide

90 Point

James Suckling

⭐ 4,5

Houlberg

⭐ 4,5

Peter Saunders

Bestil inden

12 timer 2 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

New Zealand

Toi Toi Pinot Noir Clutha Central Otago 2020

UdsolgtVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

“95 points. Top 50 New World Wine” – New World Wine Awards

"94 point. Klassisk New Zealandsk Pinot Noir med lyse og lette frugter, der charmerer sig lige derind, hvor man bare må have et glas mere. Jeg vidste godt, at jeg savnede god Pinot Noir fra New Zealand, men jeg vidste ikke, jeg havde savnet det så meget" - Flaskehalsen

"93 point. Frisk, elegant, læskende, intens og så lækker" - Mad & Monopolet

"93 point. Lang aromatisk eftersmag. En flot Pinot Noir.." - WineWherever

Central Otago, verdens sydligste vinregion, har for længst opnået global anerkendelse som New Zealands svar på Bourgogne.

Mange vil sikkert kende landskabet fra Peter Jackson-trilogien Lord of The Rings, men her har vi altså fat i en value-for-money, som er mindst lige så storslået og dramatisk!

Clutha 2020, Toi Tois drønlækre Central Otago Pinot Noir, er med 95 point kåret som en af de 50 bedste oversøiske vine. En topvin fra 3 terroirs i 2 Central Otago-subzoner. Spontangæret og forkælet 10 måneder på de bedste franske bourgognefade. Smagen bekræfter i den grad hypen: Central Otago kan bare noget med Pinot Noir! 

Breddegraderne er som i Bourgogne, og selvom den lille region kun har 5% af landets vinmarker, så kommer mere end hver fjerde newzealandske Pinot Noir fra Central Otago. Behøver vi sige mere?

Smagenote

Ved ophældningen præsenterer Clutha 2020 sig elegant bourgognerød i glasset... Næsen er nærmest Pinot Noir-perfektion med totalt indsmigrende duft af violer, rose, kirsebær, hindbær, skovjordbær og blommer, som giver plads til anis, skovbund og læder samt strejf af kaffe og vanilje fra fadlagringen... Smooth som den køligste silke på tungen, hvor frugten folder sig ud med præcis den nuancerigdom og intensitet, der har gjort Central Otago synonymt med Pinot Noir i verdensklasse. De krydrede fadnoter og den friske mineralitet snor sig om frugten i den lækre, lækre eftersmag... Det smager jo vanvittigt godt, det her! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.      

Anmeldelser af Toi Toi Pinot Noir Clutha Central Otago 2020

95/100 New World Wine Awards
“Top 50 New World wine across all varietals”

94/100 Flaskehalsen
"New Zealand har været udfordret i de seneste år – både når det kommer til stramme coronarestriktioner, et uforudsigeligt klima og skyhøje fragtpriser, når vinene skal finde vej til Europa. Men det kan stadig lade sig gøre at finde spændende vin fra New Zealand, og her har vi en Pinot Noir fra Toi Toi i Central Otago. Jeg er ikke den største fan af Toi Toi-stilen, når det kommer til hvidvin. Her er vinene ofte lidt overklistret med fad og udefrakommende nuancer, men på denne Pinot Noir Clutha må jeg overgive mig, for hold nu op, hvor smager det godt. Klassisk New Zealandsk Pinot Noir med lyse og lette frugter, der charmerer sig lige derind, hvor man bare må have et glas mere. Jeg vidste godt, at jeg savnede god Pinot Noir fra New Zealand, men jeg vidste ikke, jeg havde savnet det så meget. Normalpris kr. 299,95 – Set til kr. 139,95"

93/100 Mad & Monopolet
"Pinot Noir fra New Zealand kan være fremragende, det kølige klima er præcis, hvad de spinkle druer elsker! “Toi Toi” kommer fra Central Otago, og det er efter min mening fremragende. Duft af friske jordbær, kirsebær, hindbær, skovbund, timian, vanilje og et hint af friskkværnet peber. I munden er den frisk, elegant, læskende, intens og så lækker - det er præcis, hvad Pinot Noir kan, når det er lavet med omhu - bravo!"

93/100 Rasmus Christensen, WineWherever
"Duft af modne røde kirsebær, friske brune champignoner og grønne urter. Man kan godt få fornemmelsen af, at der venter en frugtdomineret oplevelse i munden, men her er den overraskende stram, kølig og struktureret. Faste ungdommelige tanniner, livlig syre, subtile røde bær og en slank og rank krop med en lang aromatisk eftersmag. En flot Pinot Noir med et meget særpræget og personligt touch. " (vurderet ved en tilbudspris på kr. 199,95)

91/100 Wine Orbit
“Beautifully ripe and delightfully fragrant with ripe cherry, sweet plum, floral and subtle spice notes on the nose, followed by a supple palate displaying succulent fruit flavours combined with silky texture and elegant savoury nuances. It's smooth and lingering with plenty of tasty flavours.”

91/100 Din VinGuide
"Flot og harmonisk frugt med en fin intensitet af hindbær- og ribsnoter. Vellavet med en fin, rund smag og sprød afslutning" (vurderet ved en tilbudspris på kr. 200)

90/100 James Suckling
“Bright strawberries and raspberries, as well as cherries and red plums, together with some spicy nuances and an earthy edge. The palate holds plenty of flesh amid smooth-honed tannins and ripe red-berry flavors that sit fresh. Very approachable.”

4,5 Thumbs Up - Houlberg
"I næsen er det en glad, rund, solskinsvin pakket med kirsebær, kirsebær og så lyse, modne kirsebær, måske lidt blommer men så er der derudover runde og småsøde Pinot Noir noter. Der er læder og mælkechokolade, kaffe, vanilje samt grønne vinblade. Smagen er lidt som duften ... sådan med lyse bær, hvor der både er søde og let bitterhed. Frugten er lys, men solrig, har kirsebær samt hindbær, lidt tranebær og svagt en smule grapefrugt. Det er en ret saftig, venlig vin ... klart oversøisk i stilen, men er bestemt ikke helt overdone, bare sød, klar, venlig og solskinsglad." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 199,95) 

 4,5  “Satisfying sipping” Peter Saunders

Nyd den til andebryst, grillede fisk og skaldyr, barbequemarineret kylling, tapas, gris, charcuteri og milde oste. Servér ved 14-17°C.

Vinen er fremstillet på 100% Pinot Noir, som winemaker Tim Adams håndhøster fra 3 Central Otago-topmarker, der komplementerer hinanden perfekt og løfter det færdige blend op på et meget højt niveau. Hovedvægten er lagt på druer fra Clutcha, Toi Tois Estate Vineyard i Cromwell-zonen, mens der suppleres med frugt fra The Immigrants Vineyard og Mount Dunstan i den sydligere Alexandra-zone. Vinifikationen starter med 5-7 dages ”cold soak” i åbne gæringskar, hvor daglige punch downs giver et skånsomt udtræk af farve og frugt fra drueskindet. Herefter følger spontangæringen med terroirenes og vinkælderens naturligt forekommende gær. Gæringen starter ved 20°C og topper omkring 34°C,  hvor 3-4 daglige punch downs trækker ekstra farve, smag og tannin fra skallerne. Efter endt gæring forlænges skindkontakten yderligere 10-14 dage, inden omstikning til 10 måneders modning på franske egetræsfade. 

Om Toi Toi Wines

“Top 30 New Zealand Wine Brand”
“Top 5 Sauvignon Blanc brand in Australia”

Det siger vist alt om kvalitetsniveauet og seriøsiteten hos Toi Toi Wines, at det familieejede vinhus har formået at headhunte superstjernen Tim Adams hos tophuset Astrolabe, hvor den ekstremt dygtige unge winemaker har opnået indtil flere Wine Spectator Top 100-placeringer med sine fantastiske vine!

Ja, det er gået stærkt siden 2007, hvor grundlæggerne Kevin og Sara Joyce sendte den første flaske Toi Toi Marlborough Sauvignon Blanc på markedet. Navnet Toi Toi referer til en berømt fjerlignende græstype, som er en ikonisk del af landskabet over hele New Zealand. På samme måde har det fra starten har det været en vigtig del af familiens vinfilosofi ikke kun at være lokale, men at vise hver enkelt druesort fra sit mest ikoniske vinområde i New Zealand.

Således kommer Toi Tois Sauvignon Blanc, Pinot Gris og Riesling fra Marlborough, mens Toi Toi Chardonnay er fra Gisborne i nordøst og Pinot Noir fra Central Otago i syd. Hvad alle vinene har tilfælles er masser af topratings og et forhold mellem pris og kvalitet, som danskerne, indtil nu, aldrig har smagt mage til!

I 2020 blev der sat endnu en lårfed streg under de tårnhøje premium-ambitioner, da familien Joyce overtog det højt anerkendte boutique winery, Staete Landt.

Passer godt til

Grill

Salat

Grøntsager

Okse

Kalv

Fjerkræ

Fisk

Skaldyr

Ost

Tapas

Pasta

Svampe

Hygge

Årgang 2020
Servering 14-17°C
Gemme potentiale 8-10 år fra høståret
Alkohol 13 %
Indhold 75 cl
Lukketype Skruelåg
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
299,95DKK
6 fl. pr. stk.
199,95DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

95 Point

New World Wine Awards

94 Point

Flaskehalsen

93 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

93 Point

Mad og Monopolet

91 Point

Wine Orbit

91 Point

Din VinGuide

90 Point

James Suckling

⭐ 4,5

Houlberg

⭐ 4,5

Peter Saunders

Bestil inden

12 timer 2 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter