
Sacred Hill Merlot Brokenstone Hawkes Bay 2015
Er du til stor bordeaux fra Pomerol og St-Émilion Grand Cru Classé? Så er der absolut ingen vej uden om Brokenstone, der i den forrygende 2015-årgang må tage prisen som New Zealands største Merlot.
Smagen, kvaliteten og anmeldelserne matcher de helt store navne på højrebredden i Bordeaux, mens prisen er holdt på et særdeles attraktivt niveau.
Brokenstone kommer fra enkeltmarken Deerstalker i Gimblett Gravels, der er New Zealands mest berømte terroir. Her aflejrede floden Ngaruroro (langs sit gamle løb) de berømte grusbanker, der i dag lægger navn til nogle af verdens bedste rødvinskøb på Syrah, Cabernet og Merlot.
Nyd den som en stor Pomerol til rødt oksekød, stegt andebryst, lam, vildt og fuglevildt. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Sacred Hill Merlot Brokenstone Hawkes Bay 2015?
I glasset mørk blommefarvet lilla nuancer. Herlig tætpakket næse med vilde, friske og fuldmodne aromaer af bagte blommer, solbær, sød læder, mørke blomster, cedertræ, lakrids og bagekrydderier. I munden næsten pomerolsk fløjlsblød og intens blommelækker med komplekse undertoner af salvie, trøffel og mørk chokolade. Strukturen er blød kalkagtig og eftersmagen vidunderlig stenet og mineralsk. Sådan! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Sacred Hill Merlot Brokenstone Hawkes Bay 2015 passer godt til...
Om Sacred Hill
Tre rebeller. To brødre. Én idé! - At lave mere vin end de nogensinde kunne drikke og dele resten.
Brødrene David og Mark Benson voksede op på deres familiegård i Dartmoor Valley, Hawke’s Bay. Deres far var en af de første bønder til at diversificere deres afgrøder og plante vindruer. Efter flere år i den gamle vinverden, heraf flere årgange i Bordeaux, vendte David tilbage til dalen og startede Sacred Hill i 1986. Tony Bish drømte om at leve af at surfe, men fandt ud af, at det ikke gav brød på bordet, så han sluttede sig til brødrene som vinmager. Nu, 32 årgange senere, er han en af de mest velrespekterede vinmagere i landet. Hans mantra? – At lave ubegribeligt drikkevenlig vin. De tre venner blev forretningspartnere, og deres fokus blev på at producere kvalitetsvin.
Snart blev Hawke’s Bay for lille, og de udvidede nu med flere vinerier i Marlborough som også siden 1980’erne har haft kæmpe fremgang på det internationale marked, især for deres Sauvignon Blanc og Pinot Noir. Kel Dixon blev vinmager i Marlborough, hvor han altid stræber efter at levere sprøde, friske og terroirtypiske vine fra, måske, det bedste område i verden for Sauvignon Blanc.
Puketapu (Māori for Sacred Hill) ved Hawke’s Bay er hvor det hele startede, familiegården og hjem. Her har de et tempereret klima, som ligger op til at Chardonnay, Syrah og Cabernet Sauvignon kan trives og levere fremragende vin i samme stil som ’’den gamle verden’’. Finesse, spændstighed og fantastisk drikkelighed karakteriserer vinene herfra.
Kølige havvinde, varme dale og skråninger er kendetegn, der definerer både Hawke’s Bay på New Zealands ”North Island”, og Marlborough på New Zealands ”South Island”. Nu til dags er Sacred Hill et familiedrevet firma fra lille New Zealand blevet til en international anerkendt producent med et årligt output på flere mio. flasker vin. Medejer er det Hong Kong-baserede danske familiedynasti, Jebsen & Co Ltd.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage