
Sacred Hill Deerstalkers Syrah Hawke’s Bay 2016
New Zealands største Syrah. Den ikoniske enkeltmarksvin Deerstalkers leger kispus med Nordrhônes mest eksklusive rødvine fra Hermitage, Côte Rôtie og Cornas.
I 2014-årgangen fik Deerstalkers perfekte 100 point, og i den nye superårgang 2016 er vinen optaget på prestigelisten "Gimblett Gravels Annual Vintage Selection".
Terroiret Gimblett Gravels i Hawke’s Bay er hjemsted for New Zealands fineste rødvine på Syrah-druen, og i glasset venter en fuldstændig uforglemmelig Syrah-oplevelse...!
Anbefales til lam, and, rødt oksekød, vildt, peberbøffer, gris, svamperetter og modne oste. Nyd vinen ved 16-18°C
Hvordan smager Sacred Hill Deerstalkers Syrah Hawke’s Bay 2016?
Mørk og tæt i glasset. Næsen fænger øjeblikkeligt med klassisk, frisk Syrah-duft af violer, blåbær, brombær, peber, vanilje og tørret kød. I munden smooth med lækker bærfrugt og komplekse noter af læder, balsamico, sort peber, lidt lakrids og ristede espressobønner. Flot smagslængde og en frisk mineralsk undertone i afslutningen... Yessir, der er kæmpestor og gådefuld elegant Syrah i glasset! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Sacred Hill Deerstalkers Syrah Hawke’s Bay 2016 passer godt til...
Om Sacred Hill
Tre rebeller. To brødre. Én idé! - At lave mere vin end de nogensinde kunne drikke og dele resten.
Brødrene David og Mark Benson voksede op på deres familiegård i Dartmoor Valley, Hawke’s Bay. Deres far var en af de første bønder til at diversificere deres afgrøder og plante vindruer. Efter flere år i den gamle vinverden, heraf flere årgange i Bordeaux, vendte David tilbage til dalen og startede Sacred Hill i 1986. Tony Bish drømte om at leve af at surfe, men fandt ud af, at det ikke gav brød på bordet, så han sluttede sig til brødrene som vinmager. Nu, 32 årgange senere, er han en af de mest velrespekterede vinmagere i landet. Hans mantra? – At lave ubegribeligt drikkevenlig vin. De tre venner blev forretningspartnere, og deres fokus blev på at producere kvalitetsvin.
Snart blev Hawke’s Bay for lille, og de udvidede nu med flere vinerier i Marlborough som også siden 1980’erne har haft kæmpe fremgang på det internationale marked, især for deres Sauvignon Blanc og Pinot Noir. Kel Dixon blev vinmager i Marlborough, hvor han altid stræber efter at levere sprøde, friske og terroirtypiske vine fra, måske, det bedste område i verden for Sauvignon Blanc.
Puketapu (Māori for Sacred Hill) ved Hawke’s Bay er hvor det hele startede, familiegården og hjem. Her har de et tempereret klima, som ligger op til at Chardonnay, Syrah og Cabernet Sauvignon kan trives og levere fremragende vin i samme stil som ’’den gamle verden’’. Finesse, spændstighed og fantastisk drikkelighed karakteriserer vinene herfra.
Kølige havvinde, varme dale og skråninger er kendetegn, der definerer både Hawke’s Bay på New Zealands ”North Island”, og Marlborough på New Zealands ”South Island”. Nu til dags er Sacred Hill et familiedrevet firma fra lille New Zealand blevet til en international anerkendt producent med et årligt output på flere mio. flasker vin. Medejer er det Hong Kong-baserede danske familiedynasti, Jebsen & Co Ltd.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage