
Sacred Hill Chardonnay Riflemans Hawke's Bay 2019
More than Meursault? New Zealands største Chardonnay overgår både sig selv og sine mest smørfede burgundiske rivaler i den nye årgang 2019.
Det rekordhøje aktuelle niveau skal ses i lyset af, at Bob Campbell MW og 75 professionelle blindsmagere for et par år siden kårede Riflemans som den ypperste af New Zealands 10 bedst ratede Chardonnay'er.
2019 er det fuldbyrdede mesterværk fra legenden Tony ”Mr. Chardonnay” Bish, der for nyligt blev nomineret til ”NZ Winemaker of the Year” i Gourmet Traveller Magazine.
Nyd den store hvidvin til smørstegt fisk og skaldyr, fjerkræ, svampe og nøddeagtige oste. Servér ved 10-13°C
Hvordan smager Sacred Hill Chardonnay Riflemans Hawke's Bay 2019?
Lys gylden og cremet i glasset... Næsen lover imponerende Chardonnay med koncentreret og raffineret duft af saltet grapefrugt, lemon curd, mandarin, ferskner og ananas, der finder elegant sammen med ristet brioche, smør, hasselnødder og creme brulée fra fadet. I munden sublim cremet med figenfedme og Meursault-lignende smørnoter, der vækkes til live af flot detaljeret frugt og en sitrende frisk, mineralsk nerve. Vinen slutter luksuriøst krydret og gastronomisk mundrensende. World Class Chardonnay. Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Sacred Hill Chardonnay Riflemans Hawke's Bay 2019 passer godt til...
Om Sacred Hill
Tre rebeller. To brødre. Én idé! - At lave mere vin end de nogensinde kunne drikke og dele resten.
Brødrene David og Mark Benson voksede op på deres familiegård i Dartmoor Valley, Hawke’s Bay. Deres far var en af de første bønder til at diversificere deres afgrøder og plante vindruer. Efter flere år i den gamle vinverden, heraf flere årgange i Bordeaux, vendte David tilbage til dalen og startede Sacred Hill i 1986. Tony Bish drømte om at leve af at surfe, men fandt ud af, at det ikke gav brød på bordet, så han sluttede sig til brødrene som vinmager. Nu, 32 årgange senere, er han en af de mest velrespekterede vinmagere i landet. Hans mantra? – At lave ubegribeligt drikkevenlig vin. De tre venner blev forretningspartnere, og deres fokus blev på at producere kvalitetsvin.
Snart blev Hawke’s Bay for lille, og de udvidede nu med flere vinerier i Marlborough som også siden 1980’erne har haft kæmpe fremgang på det internationale marked, især for deres Sauvignon Blanc og Pinot Noir. Kel Dixon blev vinmager i Marlborough, hvor han altid stræber efter at levere sprøde, friske og terroirtypiske vine fra, måske, det bedste område i verden for Sauvignon Blanc.
Puketapu (Māori for Sacred Hill) ved Hawke’s Bay er hvor det hele startede, familiegården og hjem. Her har de et tempereret klima, som ligger op til at Chardonnay, Syrah og Cabernet Sauvignon kan trives og levere fremragende vin i samme stil som ’’den gamle verden’’. Finesse, spændstighed og fantastisk drikkelighed karakteriserer vinene herfra.
Kølige havvinde, varme dale og skråninger er kendetegn, der definerer både Hawke’s Bay på New Zealands ”North Island”, og Marlborough på New Zealands ”South Island”. Nu til dags er Sacred Hill et familiedrevet firma fra lille New Zealand blevet til en international anerkendt producent med et årligt output på flere mio. flasker vin. Medejer er det Hong Kong-baserede danske familiedynasti, Jebsen & Co Ltd.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage