
Sacred Hill Sauvignon Blanc Marlborough 2020
Eksotisk frugtfylde og aromaer, der stormer op af glasset…
Uden tvivl, der er Sauvignon Blanc i glasset. Glem alt om Sancerre og Pouilly-Fumé for en stund. For i New Zealands mest berømte vinregion Marlborough kan man også finde ud af at lave vin på druen smækfyldt med aromaer. Stilen er lidt anderledes, typisk mere blød, indsmigrende og frugtig. Men prisen, den er til gengæld helt anderledes…
En lækker og topanmeldt vin, der besidder alt, hvad man kunne ønske sig af en Sauvignon Blanc. Lige til at få forårsfornemmelser af!
100 % Sauvignon Blanc. Druerne høstes om natten, inden de nænsomt presses, hvorefter gæringen finder sted under kølige temperaturer for bedst at bevare aromaerne.
Hvordan smager Sacred Hill Sauvignon Blanc Marlborough 2020?
Lys halmgul farve med stænk af grønt i glasset. Næsen kærtegnes af aromaer af citron, lime, mango, ananas og passionsfrugt med lette strejf af hvid, velduftende jasmin. Noter af nyslået græs og friske, let syrlige stikkelsbær viser sig i baggrunden, inden de kulminerer i en frisk og let ’’flintet’’ mineralitet på tungen. Ren og herligt frugtig i smagen, et styks spillevende, ungdommeligt kåd og uimodståelig Sauvignon Blanc!
Sacred Hill Sauvignon Blanc Marlborough 2020 passer godt til...
Om Sacred Hill
Tre rebeller. To brødre. Én idé! - At lave mere vin end de nogensinde kunne drikke og dele resten.
Brødrene David og Mark Benson voksede op på deres familiegård i Dartmoor Valley, Hawke’s Bay. Deres far var en af de første bønder til at diversificere deres afgrøder og plante vindruer. Efter flere år i den gamle vinverden, heraf flere årgange i Bordeaux, vendte David tilbage til dalen og startede Sacred Hill i 1986. Tony Bish drømte om at leve af at surfe, men fandt ud af, at det ikke gav brød på bordet, så han sluttede sig til brødrene som vinmager. Nu, 32 årgange senere, er han en af de mest velrespekterede vinmagere i landet. Hans mantra? – At lave ubegribeligt drikkevenlig vin. De tre venner blev forretningspartnere, og deres fokus blev på at producere kvalitetsvin.
Snart blev Hawke’s Bay for lille, og de udvidede nu med flere vinerier i Marlborough som også siden 1980’erne har haft kæmpe fremgang på det internationale marked, især for deres Sauvignon Blanc og Pinot Noir. Kel Dixon blev vinmager i Marlborough, hvor han altid stræber efter at levere sprøde, friske og terroirtypiske vine fra, måske, det bedste område i verden for Sauvignon Blanc.
Puketapu (Māori for Sacred Hill) ved Hawke’s Bay er hvor det hele startede, familiegården og hjem. Her har de et tempereret klima, som ligger op til at Chardonnay, Syrah og Cabernet Sauvignon kan trives og levere fremragende vin i samme stil som ’’den gamle verden’’. Finesse, spændstighed og fantastisk drikkelighed karakteriserer vinene herfra.
Kølige havvinde, varme dale og skråninger er kendetegn, der definerer både Hawke’s Bay på New Zealands ”North Island”, og Marlborough på New Zealands ”South Island”. Nu til dags er Sacred Hill et familiedrevet firma fra lille New Zealand blevet til en international anerkendt producent med et årligt output på flere mio. flasker vin. Medejer er det Hong Kong-baserede danske familiedynasti, Jebsen & Co Ltd.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage