Sacred Hill Chardonnay Reserve Hawke’s Bay 2019
Sacred Hill Chardonnay Reserve Hawke’s Bay 2019
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
”91 points. It’s well proportioned and flavoursome with elegant complexity.” – Wine Orbit
Mums! Så er der fantastisk lækker Chardonnay fra den berømte enkeltmark Rifleman’s Terraces i Hawkes Bay.
I kælderen løftes kvaliten yderligere af winemaker Tony Bish, der har netop Chardonnay som speciale, og som for nyligt er nomineret til ”NZ Winemaker of the Year” (Gourmet Traveller Magazine).
Resultatet er en rig, smørfed og eksotisk krydret Chardonnay, der i stil og kvalitet smyger sig forbløffende tæt op ad Bourgognes Meursault...
Smagenote
Lys gylden i glasset med friske grønne nuancer. Næsen drager med indsmigrende duft af lime, pære, fersken og honningmelon, som akkompagneres elegant af creme brulée, nødder, toastet brioche og saltet mineralitet. I munden rig og cremet lækker frugt og en ret seriøs kompleksitet…. Eftersmagen er lang og harmonisk med fine mineralske detaljer og velintereret egetræ. Eminent Chardonnay-value! Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.
Anmeldelser af Sacred Hill Chardonnay Reserve Hawke’s Bay 2019
91/100 Wine Orbit
"This is attractively fruited and beautifully fragrant on the nose showing apricot, rockmelon, vanilla and toasted nut characters, leading to a wonderfully rounded palate that’s supple and creamy. It’s well proportioned and flavoursome with elegant complexity.
Nyd denne dejlige Chardonnay til stegte og grillede fisk & skaldyr, fjerkræ, ceasar salad, cremede pastaretter og ost. Servér ved 9-12°C.
Vinen er fremstillet på 100% Chardonnay, som Sacred Hill udelukkende høster fra sin berømte enkeltmark berømte Rifleman’s Terraces. 60% af vinen gærer og modner på små franske barriquefade, heraf 40% nye. Resten af mosten gærer frugtbevarende på temperaturstyret ståltank. Vinens får ekstra fylde og kompleksitet fra 10 mdrs. modning med bærmeomrøring som i Bourgogne.
Sacred Hill
Tre rebeller. To brødre. Én idé! - At lave mere vin end de nogensinde kunne drikke og dele resten.
Brødrene David og Mark Benson voksede op på deres familiegård i Dartmoor Valley, Hawke’s Bay. Deres far var en af de første bønder til at diversificere deres afgrøder og plante vindruer. Efter flere år i den gamle vinverden, heraf flere årgange i Bordeaux, vendte David tilbage til dalen og startede Sacred Hill i 1986. Tony Bish drømte om at leve af at surfe, men fandt ud af, at det ikke gav brød på bordet, så han sluttede sig til brødrene som vinmager. Nu, 32 årgange senere, er han en af de mest velrespekterede vinmagere i landet. Hans mantra? – At lave ubegribeligt drikkevenlig vin. De tre venner blev forretningspartnere, og deres fokus blev på at producere kvalitetsvin.
Snart blev Hawke’s Bay for lille, og de udvidede nu med flere vinerier i Marlborough som også siden 1980’erne har haft kæmpe fremgang på det internationale marked, især for deres Sauvignon Blanc og Pinot Noir. Kel Dixon blev vinmager i Marlborough, hvor han altid stræber efter at levere sprøde, friske og terroirtypiske vine fra, måske, det bedste område i verden for Sauvignon Blanc.
Puketapu (Māori for Sacred Hill) ved Hawke’s Bay er hvor det hele startede, familiegården og hjem. Her har de et tempereret klima, som ligger op til at Chardonnay, Syrah og Cabernet Sauvignon kan trives og levere fremragende vin i samme stil som ’’den gamle verden’’. Finesse, spændstighed og fantastisk drikkelighed karakteriserer vinene herfra.
Kølige havvinde, varme dale og skråninger er kendetegn, der definerer både Hawke’s Bay på New Zealands ”North Island”, og Marlborough på New Zealands ”South Island”. Nu til dags er Sacred Hill et familiedrevet firma fra lille New Zealand blevet til en international anerkendt producent med et årligt output på flere mio. flasker vin. Medejer er det Hong Kong-baserede danske familiedynasti, Jebsen & Co Ltd.