
Sacred Hill Brokenstone Gimblett Gravels Hawke’s Bay 2014
Så kan de store bordeauxslotte med Pomerol og St-Émilion Grand Cru Classé på etiketten godt finde undskyldningerne frem…
Men der er ikke rigtig noget at diskutere.. Brokenstone fra Sacred Hill er rekordstor i topåret 2014. Og brager afsted med ratings og kvaliteter som luksusklassens Merlot-blends – dog uden samme skræmmende prisskilt.
Gimblett Gravels er New Zealands førende terroir. Floden Ngaruroro aflejrede her (langs sit gamle løb) de berømte grusbanker, der i dag lægger navn verdens nok bedste rødvinskøb på Syrah, Cabernet og Merlot.
Nyd den som en stor Pomerol til rødt oksekød, stegt andebryst, lam, vildt og fuglevildt. Servér ved 16-18°C
Sacred Hill er beliggende i Hawkes Bay-regionen på New Zealands ”North Island”, men fremstiller desuden premiumvine fra Sydøens berømte Marlborough-region. I løbet af de seneste 25 år har dynamiske David Mason og winemaker Tony Bish forvandlet et lille, familiedrevet firma til en international anerkendt producent med et årligt output på flere mio. flasker vin. Medejer er det Hong Kong-baserede danske familiedynasti, Jebsen & Co Ltd.
Hvordan smager Sacred Hill Brokenstone Gimblett Gravels Hawke’s Bay 2014?
I glasset mørk blommefarvet lilla nuancer. Herlig tætpakket næse med vilde, friske og fuldmodne aromaer af bagte blommer, solbær, sød læder, mørke blomster, cedertræ, lakrids og bagekrydderier. I munden næsten pomerolsk fløjlsblød og intens blommelækker med komplekse undertoner af salvie, trøffel og mørk chokolade. Strukturen er blød kalkagtig og eftersmagen vidunderlig stenet og mineralsk. Sådan! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Sacred Hill Brokenstone Gimblett Gravels Hawke’s Bay 2014 passer godt til...
Om Sacred Hill
Tre rebeller. To brødre. Én idé! - At lave mere vin end de nogensinde kunne drikke og dele resten.
Brødrene David og Mark Benson voksede op på deres familiegård i Dartmoor Valley, Hawke’s Bay. Deres far var en af de første bønder til at diversificere deres afgrøder og plante vindruer. Efter flere år i den gamle vinverden, heraf flere årgange i Bordeaux, vendte David tilbage til dalen og startede Sacred Hill i 1986. Tony Bish drømte om at leve af at surfe, men fandt ud af, at det ikke gav brød på bordet, så han sluttede sig til brødrene som vinmager. Nu, 32 årgange senere, er han en af de mest velrespekterede vinmagere i landet. Hans mantra? – At lave ubegribeligt drikkevenlig vin. De tre venner blev forretningspartnere, og deres fokus blev på at producere kvalitetsvin.
Snart blev Hawke’s Bay for lille, og de udvidede nu med flere vinerier i Marlborough som også siden 1980’erne har haft kæmpe fremgang på det internationale marked, især for deres Sauvignon Blanc og Pinot Noir. Kel Dixon blev vinmager i Marlborough, hvor han altid stræber efter at levere sprøde, friske og terroirtypiske vine fra, måske, det bedste område i verden for Sauvignon Blanc.
Puketapu (Māori for Sacred Hill) ved Hawke’s Bay er hvor det hele startede, familiegården og hjem. Her har de et tempereret klima, som ligger op til at Chardonnay, Syrah og Cabernet Sauvignon kan trives og levere fremragende vin i samme stil som ’’den gamle verden’’. Finesse, spændstighed og fantastisk drikkelighed karakteriserer vinene herfra.
Kølige havvinde, varme dale og skråninger er kendetegn, der definerer både Hawke’s Bay på New Zealands ”North Island”, og Marlborough på New Zealands ”South Island”. Nu til dags er Sacred Hill et familiedrevet firma fra lille New Zealand blevet til en international anerkendt producent med et årligt output på flere mio. flasker vin. Medejer er det Hong Kong-baserede danske familiedynasti, Jebsen & Co Ltd.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage