
Riflemans Chardonnay 2016 Sacred Hill
Sacred Hills mest berømte vin anmeldes til skyerne – årgang efter årgang. Absolut en topkandidat til titlen som New Zealands største Chardonnay.
I Supervin-temaet har vi ganske enkelt aldrig smagt en bedre Chardonnay til prisen. Eksotisk og rig, men samtidig super raffineret og elegant – ren verdensklasse!
Sacred Hill Riflemans slog klassevine som Neudorf Moutere og Kumeu River Mate’s Vineyard og endte øverst på sejrsskamlen, da 76 blindsmagere under ledelse af Bob Campbel MW i december 2016 smagte sig gennem landets 10 bedst ratede Chardonnays.
Let gylden i glasset. Elegant næse med grapefrugt, lemon curd, mandarin, pære og nektarin. Komplekse strejf af flint og brioche samt nøddeagtige noter fra fadmodningen. I munden lækker cremet og mellemfyldig til fyldig. Vinen slutter mineralsk og perfekt mundrensende - med smagslængde og finesse smuk harmoni! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
TROPHY WINNER - Six Nations Wine Challenge 2018
Anbefales til grillet fisk og skaldyr, fjerkræ, cremede pastaretter og risotto, svampe og cremede oste. Nyd vinen ved 10-13°C
Sacred Hill er beliggende i Hawkes Bay-regionen på New Zealands ”North Island”, men fremstiller desuden vine fra Sydøens berømte Marlborough-region. I løbet af de seneste 25 år har dynamiske David Mason og winemaker Tony Bish forvandlet et lille, familiedrevet firma til en international anerkendt producent med et årligt output på flere mio. flasker vin. Medejer er det Hong Kong-baserede danske familiedynasti, Jebsen & Co Ltd.
Om Sacred Hill
Tre rebeller. To brødre. Én idé! - At lave mere vin end de nogensinde kunne drikke og dele resten.
Brødrene David og Mark Benson voksede op på deres familiegård i Dartmoor Valley, Hawke’s Bay. Deres far var en af de første bønder til at diversificere deres afgrøder og plante vindruer. Efter flere år i den gamle vinverden, heraf flere årgange i Bordeaux, vendte David tilbage til dalen og startede Sacred Hill i 1986. Tony Bish drømte om at leve af at surfe, men fandt ud af, at det ikke gav brød på bordet, så han sluttede sig til brødrene som vinmager. Nu, 32 årgange senere, er han en af de mest velrespekterede vinmagere i landet. Hans mantra? – At lave ubegribeligt drikkevenlig vin. De tre venner blev forretningspartnere, og deres fokus blev på at producere kvalitetsvin.
Snart blev Hawke’s Bay for lille, og de udvidede nu med flere vinerier i Marlborough som også siden 1980’erne har haft kæmpe fremgang på det internationale marked, især for deres Sauvignon Blanc og Pinot Noir. Kel Dixon blev vinmager i Marlborough, hvor han altid stræber efter at levere sprøde, friske og terroirtypiske vine fra, måske, det bedste område i verden for Sauvignon Blanc.
Puketapu (Māori for Sacred Hill) ved Hawke’s Bay er hvor det hele startede, familiegården og hjem. Her har de et tempereret klima, som ligger op til at Chardonnay, Syrah og Cabernet Sauvignon kan trives og levere fremragende vin i samme stil som ’’den gamle verden’’. Finesse, spændstighed og fantastisk drikkelighed karakteriserer vinene herfra.
Kølige havvinde, varme dale og skråninger er kendetegn, der definerer både Hawke’s Bay på New Zealands ”North Island”, og Marlborough på New Zealands ”South Island”. Nu til dags er Sacred Hill et familiedrevet firma fra lille New Zealand blevet til en international anerkendt producent med et årligt output på flere mio. flasker vin. Medejer er det Hong Kong-baserede danske familiedynasti, Jebsen & Co Ltd.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage