Casa Marin

María Luz Marín – stifter, ejer og vinmager - startede i år 2000 mod alles råd og vejledning med at dyrke vinstokke i et goldt område, der ikke var tilpasset vindyrkning. Hun så mulighederne i en beliggenhed bare 4 km fra Stillehavet og den altafgørende Humboldtstrøm, der præger området.

Fra 38 mikroterroirs på 40 beplantede hektar fremstiller Casa Marin hvidvine i ren verdensklasse på Sauvignon Blanc, Sauvignon Gris, Riesling og Gewürztraminer samt lige så flotte rødvine på Pinot Noir, Syrah og Grenache. Casa Marin lever fuldt ud op til sit navn, ”huset ved havet”, og i dag nyder Lo Abarca højstatus som hotspot for ”cool climate”-vine i international topklasse, mens Casa Marin af mange regnes for Chiles førende vinproducent.

Trods advarslerne om dårlig beliggenhed, koldt klima og en generel mistro til hendes drømme, modbeviste Maria alt og alle - og har i dag 2 x ”VERDENS BEDSTE SAUVIGNON BLANC” på CV’et.

VALGTE FILTRE: Producent: Casa Marin
36 produkter fundet - Bedste pris vises altid først

Casa Marin vine

Det familiejede vinfirma, Viña Casa Marín, ligger i landsbyen Lo Abarca midt i San Antonio-dalen kun 4 km fra kysten. Det chilenske vinhus er i skrivende stund det, der er tættest på Stillehavet. Vinhuset blev grundlagt i år 2000 af ønolog og iværksætter Maria Luz Marín, hvis mål er at tilføre nytænkning til den lokale vinindustri. Det lykkes med hendes fokus på vine af høj kvalitet via brug af konceptet "terroir". Casa Marín er blevet omtalt som det mest dristige og nyskabende i Chile.
 

Casa Marin rødvine

Omgivet af de stejle skrænter, der udgør Chiles kystline mod Stillehavet, de unikke mikroklimaer og en bred vifte af jordbundsforhold giver fødested til et terroir, som María Luz Marín var den første til at opdage med henblik på dyrkning af druer til top-vin. De første 25 hektarer blev tilplantet med Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Sauvignon Gris, Gewürztraminer og Riesling. Chilenske og britiske vinmagere udgør det dedikerede team bag vinene. Hver især har de videregivet deres know-how til fremstillingen af disse fremragende vine. Vinhuset er flere gange kåret som "Winery of the year" af det amerikanske magasin Wine & Spirits, senest i 2009. I 2010 blev vinhuset kåret som "Winery of the Year" af Wines of Chile.