Tilbage

Chile

Casa Marin Litoral Syrah 2013

1 fl. pr. stk.
229,95DKK
6 fl. pr. stk.
169,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

96 Point

Desorchados Chile

95 Point

Vinous

93 Point

Tim Atkin

91 Point

Houlberg

Bestil inden

10 timer 42 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Chile

Casa Marin Litoral Syrah 2013

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

“96 points – Best of San Antonio. Check out the brilliant fruit, the clear red fruit expression, and the piercing acidity—the kind that seems like it could cut like a knife. -  Descorchados
“95 points. A languorous, northern Rhone-inspired red.” – Vinous
“93 points.” – Tim Atkin      

Casa Marins svar på Côte Rôtie… Et one-of-a-kind kælderfund fra 2013 med helt op til 95 og 96 points!

Vi kan lige så godt sige det med det samme. Dette restparti har vi fået med meget stor rabat. Årsagen er, at Casa Marin med så høje ratings fra nogle af verdens største vinanmeldere, ikke ville forære denne enkeltmarks-Syrah væk for en slik.

Men det globale vinmarked er nådesløst og til trods for, at Litoral 2013 har højere ratings end mange Nordrhône-vine kunne drømme, så har det chilenske ophav gjort det svært. Vi hjælper dem nu af med partiet og banker prisen så langt ned, at vi nærmer os det tragikomiske.

Nu til vinen. I flasken gemmer sig ”cool climate” luksus-Syrah af højeste karat fra enkeltmarken Litoral, hvor temperaturerne aldrig kommer over 28 grader om sommeren. Kølig morgentåge fra Stillehavet understreger ydermere den friskhed i vinen, der er med til at give den så stort et kælderpotentiale.

I kælderen får Syrah’en 16 måneder på franske egetræsfade, der alle er brugte, så fadkrydderierne ikke overtager frugten og mineraliteten i vinen.         

“It is a style very similar to northern Rhone, not a Chilean, or Australian, big bold wine. It is elegant, delicate and great with a piece of meat.” – Casa Marin

Efter 10 år I Casa Marins kældre er vinen fuldstændig perfekt drikkemoden om end du sagtens kan gemme den 5 år yderligere. Du har Supervins unikke smagegaranti på, at det her er markedets suverænt største Syrah-køb. 

Smagenote

Ved ophældningen præsenterer den 10 år gamle Syrah sig med en frisk og mørk blommerød farve. Næsen er parfumeret og floral som en Côte Rôtie kombineret med burgundisk skovbundskompleksitet. Det her er stort... Duften er sprængfyldt med friske hindbær, blåbær og brombær, som hurtigt møder mynte og laurbær samt våd muldjord, oliventapenade, røget bacon og knuste peberkorn. Vinen lander i munden som kølig silke med finesse og friskhed i højsædet. Hernæst breder sig en gudeskøn Syrah-frugt i munden med både mørke og røde bær, der indhylles i balsamico og lidt muskatnød. Kæmpe finish med både peber, røg, kalket mineralitet og en spillevende frugt, der nægter at give slip. Drik nu, eller gem 10-15 år fra høståret.         

Anmeldelser af Casa Marin Litoral Syrah 2013

96/100 Descorchados
“Of the 50 hectares of vineyards that Casa Marín has in Lo Abarca, a truly extreme climatic zone very close to the Pacific, 4 are syrah. This is a selection of those 4 hectares that’s aged for 16 months in barrels, all used. Check out the brilliant fruit, the clear red fruit expression, and the piercing acidity—the kind that seems like it could cut like a knife. It has spices, along with a touch of bacon (common in the variety), but what rules here is the red fruit and the tension.

95/100 Vinous
”The 2013 Syrah Litoral from Lo Abarca, San Antonio, was aged for 24 months in french oak barrels and in the cellar for 8 more years. Bright purple in the glass. The complex nose features a wide range of aromas from thyme to undergrowth, bacon to smoke, and a balsamic layer of black olive and tapenade. Silky in the mouth, the heightened acidity ensures a nimble and nuanced palate. A languorous, northern Rhone-inspired red.”     

93/100 Tim Atkin

91/100 Houlberg
"
Jeg tænkte straks, at en sammenligning med det nordlige Rhône nok var at tage munden for fuld, men når jeg dufter til vinen, så giver det faktisk mening og jeg bliver sgu ret imponeret af vinmager Maria Luz Marín, for der er en lidt mælket note, laurbærblade, sorte oliven og en frugt af blommer, blåbær, hindbær og ribs. Der er dog samtidig også drøn på fadnoterne ... og helt sikkert mere end normamt for Nordrhône. Der er røgede noter, flæsk, bacon samt kardemomme, vanilje og en smule mælkechokolade. Smagen er heller ikke helt Nordrhône, men lidt varmere i udtrykket sammen med en blåbæragtig note med jern og skovbund, har klart nogle ribs og egentlig god frugtintensitet, hvor man på ingen måder mærker, at vinen har 10 år på bagen. Tværtimod giver det en saftig, frisk og letkrydret vin, der måske - hvis man er tilgivende - nok godt kan minde en lille smule om en blød Saint-Joseph. 91 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 229,95 kr., mens prisen ved køb af 6 flasker er 89,95 kr. Vinanmeldelse 5/7"   

Nyd den til grillet lam og oksekød – gerne krydret med peber, hvidløg og middelhavsurter. Prøv også simreretter, kraftige tapas, vildtkød og modne oste. Servér ved 16-18°C

Vinen er fremstillet på 100 % Syrah, der håndplukkes fra enkeltmarken Litoral, der står plantet 4 kilometer fra Stillehavet i Lo Abarca. Det er et – for Chile – unikt koldklima terroir, hvor temperturerne i sommerperioden ikke kommer over 28 grader og hvor kølige havbriser og tåget også gør sit til at bringe friskhed og elegance til vinene. Syrah-dryerne bringes til vineriet, hvor de nænsomt afstilkes inden presning og spontangæring. Manuelle nedstemplinger og overpumpninger er med til at trække farve, smag og tannin til vinen. Efter endt gæring får vinen lov til yderligere at trække smag i 3 dages ”post-fermentering” inden at vinen anbringes i brugte franske egetræsfade, hvor den modner i 16 måneder.           

Om Casa Marin

Casa Marin startede med en ivrig kvinde der ville lave fine, eksklusive vine i det kølige og vindblæste område Lo Abarca, som af mange blev regnet for uegnet til vindyrkning.

María Luz Marín – stifter, ejer og vinmager - startede i år 2000 mod alles råd og vejledning med at dyrke vinstokke i et goldt område, der ikke var tilpasset vindyrkning. I området Lo Abarca i San Antonio Valley (Chile), som ligger ca. 100 km fra hovedbyen Santiago, har vineriet en beliggenhed bare 4 km fra Stillehavet og den for de omkringliggende økosystemer altafgørende Humboldtstrøm. Strømmen leverer ikke blot perfekte vækstbetingelser for det kæmpe økosystem i Stillehavet, men også køligt klima på land. De kolde vækstbetingelser på land i kombination med næringsfattig jord med højt mineralindhold giver lavt drueudbytte, men druer med høj koncentration og elegante vine.

Fra 38 mikroterroirs på 40 beplantede hektar fremstiller Casa Marin hvidvine i verdensklasse på Sauvignon Blanc, Sauvignon Gris, Riesling og Gewürztraminer samt lige så flotte rødvine på Pinot Noir, Syrah og Grenache.

Sønnen Felipe er fulgt i sin moders fodspor. Felipe er blevet ønolog og har studeret i Sonoma, Californien og Marlborough samt New Zealand. Han er i dag vinmager for huset og står for at passe marker og kreere nye vine. Sammen laver de vin som et ”Mor&Søn”-team, der fuldt ud dedikerer deres tid til vineriet og til at lave verdensklasse vine i deres ånd. Det er ikke kun Felipe der med i foretagendet: Hele Marín-familien er involveret i virksomheden lige fra husbond til sønner og søskende til María.

María er den første kvindelige vinmager og første kvindelige ejer af en vingård i Chile. Hun har formået at sætte sit navn og sine vine på verdenskortet. Trods advarsler om dårlig beliggenhed, koldt klima og en generel mistro til hendes drømme, modbeviste hun alle modstandere og non-believers og har siden grundlæggelsen af Casa Marin i år 2000 været kendt som pioneren María Luz Marín som gjorde enhver skepsis til skamme.

Casa Marin lever fuldt ud op til sit navn, ”huset ved havet”, og i dag nyder Lo Abarca højstatus som hotspot for ”cool climate”-vine i international topklasse, mens Casa Marin af mange regnes for Chiles førende vinproducent.

Årgang 2013
Servering 16-18°C
Gemme potentiale 10-15 år fra høståret.
Alkohol 12 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
229,95DKK
6 fl. pr. stk.
169,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

96 Point

Desorchados Chile

95 Point

Vinous

93 Point

Tim Atkin

91 Point

Houlberg

Bestil inden

10 timer 42 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter