
Casa Marin Cartagena Coastal Red 2017
"ATJUUU!" - Har de puttet peberduftende fransk Syrah i flasken...?
Hvem havde gættet, at Chiles kystnære Lo Abarca-region er leveringsdygtig i Syrah, der - undskyld udtrykket - er som snydt ud af næsen på det nordlige Rhône?
Havde det ikke været for prisen (og de 28% Grenache), kunne der såmænd lige så godt have stået Crozes-Hermitage eller St-Joseph på etiketten.
Topanmeldt rødvin med friskhed og mineralitet i verdensklasse - til uhørt attraktiv pris!
Nyd den til saftige peberbøffer, charcuteri, lam, gris og modne oste. Server ved 16-18°C
Hvordan smager Casa Marin Cartagena Coastal Red 2017?
Mørk kirsebærrød. I næsen klassisk Nordrhône… med forrygende duft af viol, skovhindbær, brombær, som er elegant krydret med generøse drys fra peberkværnen, tørret kød, røgvarer, sorte oliven, kaffe og mineralske salte. I smooth og mellemfyldig med rank, saftig bærfrugt og oceaner af salt mineralsk friskhed. Silkeblød, peberkrydret og mundrensende finish. Excellent! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Casa Marin Cartagena Coastal Red 2017 passer godt til...
Om Casa Marin

“Chile Winemaker of the Year 2024: Felipe Marin” - Susie & Leo, Masters of Wine
”Maria Luz Marin, Chile’s first and most prominent female vigneron, has single-handedly put together this small gem of a winery in cool-climate San Antonio, just a few kilometers from the Pacific Ocean. Her wines are a reflection of her vision and as individualistic as anything produced in Chile.” – Robert Parker
Casa Marin regnes af mange eksperter for Chiles førende producent af koldklimavine.
Hele to gange har enkeltmarksvinen Cipreses været ”Best Sauvignon Blanc in the World", og da Konstantin Baum Master of Wine blindsmager Sauvignon Blanc på sin populære Youtube-kanal, sejrer Casa Marin Cipreses foran Loiredalens mest berømte Sauvignon Blanc - Didier Dagueneaus "Silex" til omkring 1500-1800 kr. pr. flaske!
Casa Marin lever fuldt ud op til sit navn, ”huset ved havet” Vingården etableres i år 2000, da pioneren María Luz Marin begynder at dyrke vinstokke i det kølige og vindblæste område Lo Abarca, som indtil da regnes for uegnet til vindyrkning grundet det kolde klima.
Vinmarkerne ligger kun 4 km fra Stillehavets iskolde, antarktiske Humboldtstrøm. Disse kolde vækstbetingelser giver sammen med den næringsfattige jordbund et usædvanligt lavt høstudbytte. Druerne leverer dog en friskhed og smagskoncentration, der er unik i Chile.
Fra 38 mikroterroirs på 40 beplantede hektar fremstiller Casa Marin hvidvine i verdensklasse på især Sauvignon Blanc og Riesling samt lige så flotte rødvine på Pinot Noir og Syrah.
Cartagena-serien byder på fantastisk value-for-money, mens enkeltmarksvinene fra Cipreses Vineyard (Sauvignon Blanc), Miramar Vineyard (Riesling & Syrah) samt Litoral Vineyard (Pinot Noir & Syrah) leverer toppen af poppen af sydamerikansk koldklimavin.
Sønnen Felipe er fulgt i sin moders fodspor. Han er uddannet ønolog og oplært i californiske Sonoma samt newzealandske Marlborough. I 2024 kan han fortjent lade sig hylde som ”Chile Winemaker of the Year” hos Masters of Wine, Susie Barrie og Peter Richards.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage