
Casa Marin Cartagena Garnacha/Syrah 2015
Casa Marin gør det igen – vildt anmeldt Grenahce/Syrah fra Chiles mest ”trendy” vindistrikt, Lo Abarca!
Cartagena-serien forener Casa Marins verdensberømte kvalitet med særdeles attraktive priser!
Anbefales til oksekød, lam, vildt og gris. Undgå sødlig garniture. Nydes ved 15-17°C.
Det vindblæste og kølige Lo Abarca blev af længe regnet for uegnet til vindyrkning, men siden grundlæggelsen af Casa Marin i år 2000 har Maria Luz Marin - mildt sagt - bevist det modsatte.
I dag nyder Lo Abarcas friske og mineralske vine stor anerkendelse blandt kendere, mens Casa Marin regnes med blandt Chiles allerbedste vinproducenter.
Fra 38 mikroterroirs fordelt på 40 hektar fremtryller Casa Marin hvidvine i verdensklasse på Sauvignon Blanc, Sauvignon Gris, Riesling og Gewürztraminer samt lige så imponerende ”cool climate”-rødvine på Pinot Noir, Grenache og Syrah.
Hvordan smager Casa Marin Cartagena Garnacha/Syrah 2015?
Transparent rubinrød med herlig duft af hindbær, skovbær og brombær. Dybe strejf af sort peber, urter, lakrids, mokka og nellike. I munden mellemfyldig med ren og elegant kølig frugt. Silkeagtig, forfriskende og peberkrydret eftersmag. Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Casa Marin Cartagena Garnacha/Syrah 2015 passer godt til...
Om Casa Marin

“Chile Winemaker of the Year 2024: Felipe Marin” - Susie & Leo, Masters of Wine
”Maria Luz Marin, Chile’s first and most prominent female vigneron, has single-handedly put together this small gem of a winery in cool-climate San Antonio, just a few kilometers from the Pacific Ocean. Her wines are a reflection of her vision and as individualistic as anything produced in Chile.” – Robert Parker
Casa Marin regnes af mange eksperter for Chiles førende producent af koldklimavine.
Hele to gange har enkeltmarksvinen Cipreses været ”Best Sauvignon Blanc in the World", og da Konstantin Baum Master of Wine blindsmager Sauvignon Blanc på sin populære Youtube-kanal, sejrer Casa Marin Cipreses foran Loiredalens mest berømte Sauvignon Blanc - Didier Dagueneaus "Silex" til omkring 1500-1800 kr. pr. flaske!
Casa Marin lever fuldt ud op til sit navn, ”huset ved havet” Vingården etableres i år 2000, da pioneren María Luz Marin begynder at dyrke vinstokke i det kølige og vindblæste område Lo Abarca, som indtil da regnes for uegnet til vindyrkning grundet det kolde klima.
Vinmarkerne ligger kun 4 km fra Stillehavets iskolde, antarktiske Humboldtstrøm. Disse kolde vækstbetingelser giver sammen med den næringsfattige jordbund et usædvanligt lavt høstudbytte. Druerne leverer dog en friskhed og smagskoncentration, der er unik i Chile.
Fra 38 mikroterroirs på 40 beplantede hektar fremstiller Casa Marin hvidvine i verdensklasse på især Sauvignon Blanc og Riesling samt lige så flotte rødvine på Pinot Noir og Syrah.
Cartagena-serien byder på fantastisk value-for-money, mens enkeltmarksvinene fra Cipreses Vineyard (Sauvignon Blanc), Miramar Vineyard (Riesling & Syrah) samt Litoral Vineyard (Pinot Noir & Syrah) leverer toppen af poppen af sydamerikansk koldklimavin.
Sønnen Felipe er fulgt i sin moders fodspor. Han er uddannet ønolog og oplært i californiske Sonoma samt newzealandske Marlborough. I 2024 kan han fortjent lade sig hylde som ”Chile Winemaker of the Year” hos Masters of Wine, Susie Barrie og Peter Richards.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage