





Casa Marin Sauvignon Blanc Cipreses Vineyard 2023
KÆMPE NYHED - Casa Marin Cipreses 2022 besejrer Loire-kultvinen "Silex" til +1500 kroner i blindsmagning ved Master of Wine Konstantin Baum. Efterspørgslen er siden eksploderet - se hele smagningen ved at klikke på videoen herunder.
”Verdens bedste Sauvignon Blanc”, ”Den bedste Sauvignon Blanc nogensinde smagt” og senest udråbt som Testvinder af den berømte Master of Wine, Konstantin Baum, foran Loire-dalens største kultvin til +1500 kr... Cipreses er en legendarisk vin, der år efter år hæver baren for, hvor stor Sauvignon Blanc kan blive.
Glem Sancerre og New Zealand... Cipreses er blandt de mest eksplosive og smagsintense hvidvine i verden, og hemmeligheden er, at høstudbytterne på enkeltmarken er under halvdelen af en Grand Cru Bourgogne og Champagne.
De 59 små mikro-parceller høstes enkeltvis, og i 2023 opgraderes topvinen med ekstra fadlagring. 27 % af vinen modner i 4 måneder på franske egetræsfade og føjer yderligere kompleksitet til den unikke hvidvin.
Energisk, eksotisk, eksplosiv… Vi plejer at sige i Supervin, at Cipreses er så aromatisk og intens, at eftersmagen varer til dagen efter. Rendyrket verdensklasse, der rummer et sjældent set kælderpotentiale på 10-15 år!
Har du prøvet Verdens største Sauvignon? Nu har du chancen! Drik nu, eller gem 10-15 år fra høståret.
Nyd vinen til salater, fisk og skaldyr, fjerkræ, frisk tomat, asparges og cremede oste. Servér ved 8-12°C.
Hvordan smager Casa Marin Sauvignon Blanc Cipreses Vineyard 2023?
Cipreses pryder glasset med sin krystalklare strågule farve, der glimer med citrusgrønne reflekser. Verdens bedste Sauvignon Blanc katapulterer et væld af eksotiske duft-nuancer op af glasset med passionsfrugt, tomatstilk, hyldeblomst, grønne æbler, våde sten, lime, stikkelsbær, græs, asparges og en frisk saltet havbrise...Wauw! I munden smooth, forrygende frugtlækker og mesterlig mineralsk. Cipreses 2023 dirrer og vibrerer perfekt på tungen med et lille touch af cremet fadfylde fra den opgraderede egetræslagring.
Casa Marin Sauvignon Blanc Cipreses Vineyard 2023 passer godt til...
Om Casa Marin

“Chile Winemaker of the Year 2024: Felipe Marin” - Susie & Leo, Masters of Wine
”Maria Luz Marin, Chile’s first and most prominent female vigneron, has single-handedly put together this small gem of a winery in cool-climate San Antonio, just a few kilometers from the Pacific Ocean. Her wines are a reflection of her vision and as individualistic as anything produced in Chile.” – Robert Parker
Casa Marin regnes af mange eksperter for Chiles førende producent af koldklimavine.
Hele to gange har enkeltmarksvinen Cipreses været ”Best Sauvignon Blanc in the World", og da Konstantin Baum Master of Wine blindsmager Sauvignon Blanc på sin populære Youtube-kanal, sejrer Casa Marin Cipreses foran Loiredalens mest berømte Sauvignon Blanc - Didier Dagueneaus "Silex" til omkring 1500-1800 kr. pr. flaske!
Casa Marin lever fuldt ud op til sit navn, ”huset ved havet” Vingården etableres i år 2000, da pioneren María Luz Marin begynder at dyrke vinstokke i det kølige og vindblæste område Lo Abarca, som indtil da regnes for uegnet til vindyrkning grundet det kolde klima.
Vinmarkerne ligger kun 4 km fra Stillehavets iskolde, antarktiske Humboldtstrøm. Disse kolde vækstbetingelser giver sammen med den næringsfattige jordbund et usædvanligt lavt høstudbytte. Druerne leverer dog en friskhed og smagskoncentration, der er unik i Chile.
Fra 38 mikroterroirs på 40 beplantede hektar fremstiller Casa Marin hvidvine i verdensklasse på især Sauvignon Blanc og Riesling samt lige så flotte rødvine på Pinot Noir og Syrah.
Cartagena-serien byder på fantastisk value-for-money, mens enkeltmarksvinene fra Cipreses Vineyard (Sauvignon Blanc), Miramar Vineyard (Riesling & Syrah) samt Litoral Vineyard (Pinot Noir & Syrah) leverer toppen af poppen af sydamerikansk koldklimavin.
Sønnen Felipe er fulgt i sin moders fodspor. Han er uddannet ønolog og oplært i californiske Sonoma samt newzealandske Marlborough. I 2024 kan han fortjent lade sig hylde som ”Chile Winemaker of the Year” hos Masters of Wine, Susie Barrie og Peter Richards.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Vægt
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Restsukker
Syreindhold