Tilbage

Chile

Casa Marin Cartagena Pinot Noir 2022

PRISEN UDLØBER OM: 5 dage 5 timer 32 min 51 sek
1 fl. pr. stk.
169,95DKK
BEDSTEPRIS6 fl. pr. stk.
79,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

93 Point

Flaskehalsen

93 Point

Mad og Monopolet

92 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

91 Point

Rolf Madsen, Vinexpressen

Høj Genkøbsfaktor

Rolf Madsen, Vinexpressen

91 Point

Houlberg

90 Point

Club De Amantes Del Vino - CAV

90 Point

Vinbladet

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Chile

Casa Marin Cartagena Pinot Noir 2022

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

"93 point. Det er rigtig dejlig Pinot Noir, der viser at Chile stadig har meget at byde på, hvis man er klar til at løfte prisniveauet fra supermarkedsbaskere til noget, der rummer lidt mere." (vurderet ved 145 kr) - Flaskehalsen

“93 point. En Pinot Noir fra Chile må næsten være varm, tung og en rigtig sofavin, ikke? Nej – ikke når producenten er Casa Marin – her er der nemlig fokus på elegance og mineralitet, så er du til vin, som har nuancer og hører til den lettere side, så er denne et fremragende køb” – Mad & Monopolet

"92 point. Super saftfuld og frugtdrevet Pinot Noir, der banker derudaf..." - WineWherever

"91 point. Høj genkøbsfaktor. Et aldeles fremragende pinot-køb fra Chile." - Vinexpressen

”91 point. Virker umiddelbart langt mere tilgængelig end 2020'eren” - Houlberg

Amazing quality for the price... skrev Robert Parker i sin seneste anmeldelse af Cartagena Pinot Noir. Og med 92+ point var Cartagena 2018 faktisk verdens højest Parker-ratede Pinot Noir, du kunne købe under 100 kr.

Eksporten af vin fra Chile er faldet 30%. Nu dumpes selv store vine i pris for at pushe omsætningen. At du kan opleve denne kvalitet for langt under 100 kr. er VILDT! 

Vi har skaffet markedets BEDSTE PINOT NOIR VALUE i Chiles fremragende årgang 2022, der netop sammenlignes med føromtalte 2018.

”2022: Excellent quality, comparable to 2018” – South America Wine Guide

Smid denne geniale "cool climate" Pinot Noir ind i en blindsmagning mod 1er Cru bourgogne til 200-300 kr. og bered dig på et chok. Stilen, udtrykket og den silkelækre kvalitet er ualmindelig europæisk...

Smagenote

Brillant kirsebærrød med klassisk burgundisk transparens... Næsen lover uimodståeligt charmerende Pinot Noir med nuanceret duft af røde blomster, saftige kirsebær, skovbær, peber og jordbær i fløde, der hurtigt følges på vej med komplekse noter af røg, tørv, lakrids, kaffe og søde krydderier fra fadlagringen... Cartagena 2022 snor sig silkefin om tungen, mens smagsløgene vækkes til live og begejstering med lag-på-lag af fine burgundiske smagsnuancer. Wauw... Eftersmagen løfter sig med lækker kirsebærfrugt samt spændende nuancer af røget kød, engelsk lakrids og mineralsk tørv.  Fine tanniner og let krydrede fadnoter. Det her er koldklima Pinot til en pris der må give Bourgogne gåsehud... Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.

Anmeldelser af Casa Marin Pinot Noir Cartagena 2022

93/100 Flaskehalsen
"Det er klassisk oversøisk Pinot Noir, hvor frugterne er i den helt lette kategori. Som lyse og sommerlækre bær, der har en smule syre, der nipper i smagsløgene, samtidig med at den lette sødme og bøde tekstur med sommerfornemmelser giver en behagelig og dejlig balance. Der er ikke et væld af store nuancer at gå på opdagelse i, men når bare alt det, som findes i flasken, er balanceret så nydeligt som her, så savner jeg ikke andet. Det er rigtig dejlig Pinot Noir, der viser at Chile stadig har meget at byde på, hvis man er klar til at løfte prisniveauet fra supermarkedsbaskere til noget, der rummer lidt mere. Normalpris kr 169,95., Set til kr. 145,- Supervin | 5 Stjerner, 93 Pts."

93/100 Mad & Monopolet
”En Pinot Noir fra Chile må næsten være varm, tung og en rigtig sofavin, ikke? Nej – ikke når producenten er Casa Marin – her er der nemlig fokus på elegance og mineralitet, så er du til vin, som har nuancer og hører til den lettere side, så er denne et fremragende køb. Næsen får en skøn sødmefuld duft af syltede kirsebær, vanilje, kakao, røg og kokos. Det er en flot vin, som er perfekt som ”hygge-vin”.”

92/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Super saftfuld og frugtdrevet Pinot Noir, der banker derudaf med røde bær, brændenælder, frugtfylde og livlig syre. Den har en sensuel aromatik som virker indsmigrende. Her er der ingen skarpe kanter eller afvisende toner, kun varme og glæde. 92P"

91/100 Rolf Madsen, Vinexpressen
"Et aldeles fremragende pinot-køb fra Chile. Først lidt kirsebærsten og karamel, så et pift af grønne grene. Luftig som en en pinot noir skal være det med en blød bamseline-frugtsødme bøffet op af en frisk og livlig syre i afslutningen. 91
Spottet hos Supervin til ca. 80 kr. | HØJ GENKØBSFAKTOR"

91/100 Houlberg
”I næsen er vinen forfærdelig imødekommende, men det er da heldigvis på en rund, venlig og blød facon. Det er bløde kirsebær, morbær og lidt mørkere bær, den har et fadpræg, der næsten er helt tysk og sødt med vanilje, blæk, lakrids, nelliker, røg, tørv, grafit samt en smule kakao og mørk chokolade. Virker umiddelbart langt mere tilgængelig end 2020'eren. Smagen er også rund, blød med søde kirsebær, lidt jordbær og mere bitre tranebær, men saftig, let sød og læskende. Der er fortsat en lille smule  røg, tørv, koks og syren har også lidt syrlig æbleagtig saftsyre, men det giver bare en yderst drikbar vin, der har Pinot Noir druens lethed, tørre tanniner, let peber og salte mineraler, så dermed lige venlige 91 point.”

90/100 La Cav
”Cherry red, ruby edges. Medium aromatic intensity, fruity, cherries, blackberries, fresh cherries, licorice notes, smoky. In the mouth, medium acidity, silky tannin, fruity, medium finish.”

90/100 Vinbladet
"Moden duft med mørke kirsebær, viol. God fylde, moden frugt med tannin og god længde med friske, modne bær og fin syre. Velafbalanceret vin. 90 | 169,95 – 79,95 v/6 fl Supervin.dk"

….

Tidligere årgange:

92+/100 Robert Parker (årg. 2018)
“The amazing 2018 Cartagena Pinot Noir is aromatic, expressive, perfumed and open with powerful floral aromas and notes of acid berries and a salty twist. The palate is medium-bodied and reveals very fine tannins and a nice texture, with the austerity of granite, very tasty flavors and a salty touch on the finish. There are flavors of cherry pit and a bitter touch that makes it intriguing and seems to add something different. Amazing quality for the price.”

92/100 Decanter (årg. 2018)
“Rounded and deeply aromatic, delivers super ripe flavours in a big, ample body. Earthy red fruits with some juicy and peppery elements.”

92/100 WineWherever, Rasmus Christensen (årg. 2020)
"Her fornemmer man tydeligt, hvordan vinifikationen med koldmaceration har frembragt en elegant Pinot Noir-vin med fine aromatiske toner, juicy rød frugt og et urtet touch i afslutningen. Den besidder både friskhed og en intensitet, der holder en rank ryg."

91/100 Vinous (årg. 2019)
“The 2019 Pinot Noir Cartagena from Lo Abarca, San Antonio, is ruby red in color with aromas of spice, damp earth and a whiff of blood, while in the mouth it’s smooth and silky, displaying mild tension and medium depth. An austere but satisfying wine.”

91/100 Descorchados (årg. 2017)
“A juicy pinot with delicious red fruit and an earthy backdrop that lends complexity in a red that’s already very fresh and easy to drink.”

Nyd den til grillet tun, laks og fjerkræ, fuglevildt, andebryst, lyst kød og milde oste. Servér ved 14-17°C.

Vinen er er fremstillet af 100% Pinot Noir fra Antonio Valley. De håndhøstede druer afstilkes uden knusning, hvorefter de koldmacererer i 3 døgn. Mosten gærer i 12 dage ved 18-14°C, incl. pigéage to gange pr. døgn. Vinen modner 12 mdr. på brugte franske egetræsfade. Vinen aftappes uden klaring og uden syrejustering. 

Med en beliggenhed bare 4 km fra Stillehavet lever producenten Casa Marin til fulde op til sit navn, ”huset ved havet”. Det kølige og vindblæste område Lo Abarca blev af mange regnet for uegnet til vindyrkning, men siden grundlæggelsen af Casa Marin i år 2000 har pioneren Maria Luz Marin gjort enhver skepsis til skamme.

Om Casa Marin

Casa Marin startede med en ivrig kvinde der ville lave fine, eksklusive vine i det kølige og vindblæste område Lo Abarca, som af mange blev regnet for uegnet til vindyrkning.

María Luz Marín – stifter, ejer og vinmager - startede i år 2000 mod alles råd og vejledning med at dyrke vinstokke i et goldt område, der ikke var tilpasset vindyrkning. I området Lo Abarca i San Antonio Valley (Chile), som ligger ca. 100 km fra hovedbyen Santiago, har vineriet en beliggenhed bare 4 km fra Stillehavet og den for de omkringliggende økosystemer altafgørende Humboldtstrøm. Strømmen leverer ikke blot perfekte vækstbetingelser for det kæmpe økosystem i Stillehavet, men også køligt klima på land. De kolde vækstbetingelser på land i kombination med næringsfattig jord med højt mineralindhold giver lavt drueudbytte, men druer med høj koncentration og elegante vine.

Fra 38 mikroterroirs på 40 beplantede hektar fremstiller Casa Marin hvidvine i verdensklasse på Sauvignon Blanc, Sauvignon Gris, Riesling og Gewürztraminer samt lige så flotte rødvine på Pinot Noir, Syrah og Grenache.

Sønnen Felipe er fulgt i sin moders fodspor. Felipe er blevet ønolog og har studeret i Sonoma, Californien og Marlborough samt New Zealand. Han er i dag vinmager for huset og står for at passe marker og kreere nye vine. Sammen laver de vin som et ”Mor&Søn”-team, der fuldt ud dedikerer deres tid til vineriet og til at lave verdensklasse vine i deres ånd. Det er ikke kun Felipe der med i foretagendet: Hele Marín-familien er involveret i virksomheden lige fra husbond til sønner og søskende til María.

María er den første kvindelige vinmager og første kvindelige ejer af en vingård i Chile. Hun har formået at sætte sit navn og sine vine på verdenskortet. Trods advarsler om dårlig beliggenhed, koldt klima og en generel mistro til hendes drømme, modbeviste hun alle modstandere og non-believers og har siden grundlæggelsen af Casa Marin i år 2000 været kendt som pioneren María Luz Marín som gjorde enhver skepsis til skamme.

Casa Marin lever fuldt ud op til sit navn, ”huset ved havet”, og i dag nyder Lo Abarca højstatus som hotspot for ”cool climate”-vine i international topklasse, mens Casa Marin af mange regnes for Chiles førende vinproducent.

Passer godt til

Grill

Salat

Okse

Gris

Kalv

Vildt

Lam

Fjerkræ

Ost

Tapas

Pasta

Svampe

Årgang 2023
Servering 14-17°C
Gemme potentiale 5-8 år fra høståret
Alkohol 13,5 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. papkasse
PRISEN UDLØBER OM: 5 dage 5 timer 32 min 51 sek
1 fl. pr. stk.
169,95DKK
BEDSTEPRIS6 fl. pr. stk.
79,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

93 Point

Flaskehalsen

93 Point

Mad og Monopolet

92 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

91 Point

Rolf Madsen, Vinexpressen

Høj Genkøbsfaktor

Rolf Madsen, Vinexpressen

91 Point

Houlberg

90 Point

Club De Amantes Del Vino - CAV

90 Point

Vinbladet

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter