
Casa Marin Pinot Noir Litoral Vineyard 2018
Oh my God.. hvor vildt. Kun Casa Marin kan pakke så eventyrlig velsmag ind i en Pinot Noir til under 200 kr. Så er det sagt...
Pinot Noir-fans kan glæde sig til en enkeltmarksvin med krop, kompleksitet og struktur i topklasse. Der står Chile på etiketten, men flasken gemmer på mere end solskin og frugtcharme...
Vinen kommer fra et af landets køligste og mest kystnære terroirs (deraf marknavnet Litoral Vineyard), hvor undergrunden med kalk og granit giver Pinot Noir med en nærmest ”burgundisk”, mineralsk finesse.
Samlet set kan stilen sammenlignes med de største newzealandske Pinot Noir-vine fra Marlborough og Central Otago.
Nyd den til stegt fisk, grillet kylling, fuglevildt, rosastegt and, svampe og charcuteri. Servér ved 14-17°C.
Med en beliggenhed bare 4 km fra Stillehavet lever producenten Casa Marin til fulde op til sit navn, ”huset ved havet”. Det kølige og vindblæste område Lo Abarca blev af mange regnet for uegnet til vindyrkning, men siden grundlæggelsen af Casa Marin i år 2000 har pioneren Maria Luz Marin gjort enhver skepsis til skamme.
I dag nyder Lo Abarca højstatus som hotspot for ”cool climate”-vine i international topklasse, mens Casa Marin af mange regnes for Chiles førende vinproducent.
Fra 38 mikroterroirs på 40 beplantede ha fremstiller Casa Marin hvidvine i verdensklasse på Sauvignon Blanc, Sauvignon Gris, Riesling og Gewürztraminer samt lige så flotte rødvine på Pinot Noir, Syrah og Grenache.
Hvordan smager Casa Marin Pinot Noir Litoral Vineyard 2018?
Flot mørk bourgognefarve.. Næsen inviterer med ung og charmerende duft af roser, skovjordbær, sorte kirsebær, røg, fadkrydderi og peber. I munden overraskende dyb og intens med spændende mineralske nuancer under den koncentrerede og let røgede bærfrugt. Lang og let lakridset finish. En herlig Pinot Noir - bygget på lige dele venlig frugtcharme og mineralsk elegance! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Casa Marin Pinot Noir Litoral Vineyard 2018 passer godt til...
Om Casa Marin

“Chile Winemaker of the Year 2024: Felipe Marin” - Susie & Leo, Masters of Wine
”Maria Luz Marin, Chile’s first and most prominent female vigneron, has single-handedly put together this small gem of a winery in cool-climate San Antonio, just a few kilometers from the Pacific Ocean. Her wines are a reflection of her vision and as individualistic as anything produced in Chile.” – Robert Parker
Casa Marin regnes af mange eksperter for Chiles førende producent af koldklimavine.
Hele to gange har enkeltmarksvinen Cipreses været ”Best Sauvignon Blanc in the World", og da Konstantin Baum Master of Wine blindsmager Sauvignon Blanc på sin populære Youtube-kanal, sejrer Casa Marin Cipreses foran Loiredalens mest berømte Sauvignon Blanc - Didier Dagueneaus "Silex" til omkring 1500-1800 kr. pr. flaske!
Casa Marin lever fuldt ud op til sit navn, ”huset ved havet” Vingården etableres i år 2000, da pioneren María Luz Marin begynder at dyrke vinstokke i det kølige og vindblæste område Lo Abarca, som indtil da regnes for uegnet til vindyrkning grundet det kolde klima.
Vinmarkerne ligger kun 4 km fra Stillehavets iskolde, antarktiske Humboldtstrøm. Disse kolde vækstbetingelser giver sammen med den næringsfattige jordbund et usædvanligt lavt høstudbytte. Druerne leverer dog en friskhed og smagskoncentration, der er unik i Chile.
Fra 38 mikroterroirs på 40 beplantede hektar fremstiller Casa Marin hvidvine i verdensklasse på især Sauvignon Blanc og Riesling samt lige så flotte rødvine på Pinot Noir og Syrah.
Cartagena-serien byder på fantastisk value-for-money, mens enkeltmarksvinene fra Cipreses Vineyard (Sauvignon Blanc), Miramar Vineyard (Riesling & Syrah) samt Litoral Vineyard (Pinot Noir & Syrah) leverer toppen af poppen af sydamerikansk koldklimavin.
Sønnen Felipe er fulgt i sin moders fodspor. Han er uddannet ønolog og oplært i californiske Sonoma samt newzealandske Marlborough. I 2024 kan han fortjent lade sig hylde som ”Chile Winemaker of the Year” hos Masters of Wine, Susie Barrie og Peter Richards.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage