
Gustave Lorentz Pinot Gris Grand Cru Altenberg de Bergheim 2010
30-50 år gamle stokke fra stejle, sydvendte Altenberg de Bergheim, af mange regnet blandt de fornemste terroirs i hele Alsace, har leveret druemateriale til denne Pinot Gris i absolut topklasse!
Dyb gylden, med et modent skær af rav. Næsen lover stor, stor vin - med sjælden rigdom og kompleksitet: citronskal, kvæde samt syltet pære og abrikos med strejf af skovbund, honning, ingefær og safran.
I munden halvtør med den fedme, som kendetegner stor Pinot Gris. Masser af frugtig finesse samt en utrætteligt dansende, mineralsk syre, der nærmest er en attraktion i sig selv. Ganske enkelt en perfekt drikkemoden Pinot Gris - i verdensklasse!
Anbefales til fede og halvfede fisk, skaldyr, fjerkræ, fuglevildt, foie gras, charcuterie og modne oste. Nyd vinen ved 10-13°C.
Grundet de håndhøstede druers høje sukkermodenhed - inklusiv eksotiske strejf af overmodenhed og ædelråd, har vinen har beholdt en smule restsukker efter endt gæring. Balancen fuldendes af 2010-årgangens mineralske syre samt 5 års optimal flaskemodning før frigivelse.
Bag middelalderlige bymure i pittoreske Bergheim (Haut-Rhin), og et par huse nede af gaden fra navnkundige Marcel Deiss, har familieforetagendet Gustave Lorentz haft til huse siden 1836.
Med storkens leverancer af foreløbig seks generationers savoir-faire, og med en grower/negociant-profil, der såvel i skala som i kompromisløs kvalitetsbevidsthed tåler sammenligning med Hugel og Maison Trimbach, er det intet under, at Gustave Lorentz regnes blandt de allerypperste vinproducenter i Alsace. Op mod halvdelen af husets egne 33 ha er Grand Cru-klassificerede.
Ambitionerne stopper ikke her: Med det klare formål at hæve niveauet yderligere har firmaet siden 1995, med dynamiske George Lorentz ved roret, investeret mere end 50 mio kr i nye, state-of-the-art produktionsfaciliteter, ligesom egne marker fra og med 2012 er omlagt til certificeret økologisk produktion.
Gustave Lorentz Pinot Gris Grand Cru Altenberg de Bergheim 2010 passer godt til...
Om Gustave Lorentz

“You can find our full range of wines in a number of high-end restaurants including the two Michelin star Hotel l’Auberge de l’Ill in Illhaeusern, Alsace and the iconic one Michelin star La Tour d’Argent restaurant in Paris.” – Gustave Lorentz
Det er ikke kun sommeliererne på de bedste franske Michelin-restauranter, der kappes om at gafle Gustave Lorentz’ guddommelige Alsace-vine…
Gentagne “Best in the Show” trofæer ved prestigiøse Decanter World Wine Awards har skabt en så enorm tørst efter familiehusets vine, at halvdelen af flaskerne eksporteres til 60 lande verden over. Vinene serveres desuden på First Class/Business Class hos luksuriøse flyselskaber som Fly Emirates, Air France, Japan Airlines og Qatar Airways.
Gustave Lorentz fra Bergheim er grundlagt i 1836. Over syv generationer har familien forfinet kunsten at formidle sine utrolige terroirs i hjertet af Alsace og samtidigt bevare hver enkelte druesorts unikke kendetegn.
Siden 2012 er alle vine fra husets egne 33 hektar dyrket og certificeret økologisk. Halvdelen er tilmed klassificeret Grand Cru! Med George Lorentz ved roret er der investeret mere end 50 mio kr i nye, topmoderne produktionsfaciliteter.
Resultatet er druer og alsacevin af højeste karat. Crémant d’Alsace med smag og ratings som dyr Champagne. Réserve-seriens hvidvine i druetypisk alsacestil på Pinot Blanc, Pinot Gris, Gewurztraminer samt områdets absolutte kongedrue Riesling. På toppen af kransekagen finder vi husets økologisk certificerede enkeltmarksvine, anført af Grand Cru Kanzlerberg og Grand Cru Altenberg de Bergheim, hvor terroirpræget og verdensklassen for alvor får lov at stråle igennem.
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Proptype
Emballage