



Marcel Meyer Crémant d´Alsace Bienvenue Brut
Bienvenue Crémant – sig goddag til dit nye yndlingsalternativ til Champagne!
Vi har gaflet dette restparti fra Grand Cru Alsace-producenten Marcel Meyer, der fremstiller sin Crémant som var det en Champagne – det vil sige med omhyggelig andengæring på flaske og ”sur lie”-modning, så du får herlige toastnoter, små fine bobler og cremet tekstur i dit Champagne-glas.
Prisen er til gengæld helt ubegribeligt lav, når man tænker på, at Crémanten samtidig er toprated af James Suckling, der hylder den herlige kombination af mineralitet og cremet frugt.
Marcel Meyer skaber sin Crémant på 50 % Pinot Blanc og 50 % Auxerrois, som håndselekteres fra bæredygtigt certificerede og familieejede parceller i det sydlige Alsace – nærmere bestemt omkring landsbyerne Soultz og Wuenheim. Sammen med resten af Vogeserne yder den næsten 1.000 meter høje, pyramideformede bjergtop ”Viel Armand” regnskygge til vinmarkerne, så druerne kan bade sig i solskinnet og opnå optimal smagsmodning.
Vi har kun kunnet skaffe 1 palle fra topproducenten – først til mølle!
Nyd den som en festlig aperitif – eller til friske retter fisk og skaldyr. Flot til sushi. Server ved 6-10°C
Hvordan smager Marcel Meyer Crémant d´Alsace Bienvenue Brut?
Marcel Meyers Crémant fylder glasset med flot citrongul farve og fine små bobler, der langsomt søger mod toppen. En fornem næse med liflige noter kamille-the, citrus, grønne æbler og fersken, der tilføres komplekse hints af nybagt brød fra flaskelagringen. I munden er Crémanten super elegant, frisk og cremet med en herligt afstemt mousse. Smagen er citrusmineralsk med lidt noter af eksotiske frugter i form af ananas og honningmelon. I den lange eftersmag får man et luksueriøst touch af toast og kagedage – præcis som i de store Champagner – samt er pirrende strejf af mynte og ristede mandler. En kanon-Crémant til en brøkdel af Champagne-priserne. Drik nu, eller gem frem til 2028.
Smagenoter
Ananas
Citron
Fersken
Ristet brød
Våde sten
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Marcel Meyer Crémant d´Alsace Bienvenue Brut passer godt til...
Hvordan er Marcel Meyer Crémant d´Alsace Bienvenue Brut fremstillet?
Marcel Meyers Crémant er skabt på 50 % Pinot Blanc og 50 % Auxerrois, som håndselekteres fra bæredygtigt certificerede og familieejede parceller i det sydlige Alsace – nærmere bestemt omkring landsbyerne Soultz og Wuenheim. Sammen med resten af Vogeserne yder den næsten 1.000 meter høje, pyramideformede bjergtop ”Viel Armand” regnskygge til vinmarkerne, så druerne kan bade sig i solskinnet og opnå optimal smagsmodning. En skånsom pneumatisk presning frigør den delikate druemost, der gærer på ståltank med frugtbevarende temperaturstyring. Efter endt gæring bliver vinen flasket, hvorefter den gennemgår sin andengæring – præcis som i Champagne – hvor den suger kompleksitet og cremet tekstur fra 12 måneders kontakt med de fine gærrester. Restsukkerindhold: 6,6 gram pr. liter (tør)
Vindata
Producent
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener

















