Tilbage

Gustave Lorentz Riesling Grand Cru Altenberg 2019

Klik/Tryk for at zoome

1 fl. pr. stk.
419,95 DKK
6 fl. pr. stk.
349,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

97 Point

Decanter

96 Point

Flaskehalsen

96 Point

Mad og Monopolet

95+ Point

Rolf Madsen, Vinexpressen

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Gustave Lorentz Riesling Grand Cru Altenberg 2019

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

“97 points. – BEST IN THE SHOW. It’s long in the mouth and almost statuesque…” Decanter

"96 point. I denne Grand Cru Altenberg får vi topniveau på alle parametre ... Det er karakteristisk, klassisk og dyb Riesling, der er fed som bare pokker – og alligevel med en slank og smidig syre. Fremragende." - Flaskehalsen

"96 point. Riesling i verdensklasse. I næsen har den duft af syltet citron, modne gule æbler, tørret abrikos, vanilje, smør og petroleum. I munden er den fyldig, og du fornemmer straks nuancerne i smagen... Det er stor Riesling det her!" - Mad & Monopolet

"95+ point. Jeg er i ekstase! Det her er vild vin..." - Vinexpressen

En unik bedrift – Gustave Lorentz Grand Cru Altenberg har netop opnået vilde 97 points og en titel som ”Best in the show” ved Decanter World Wine Awards. I skarp konkurrence blandt mere end 200 andre Rieslinger.

Det er altså tredje gang på 4 år, at Riesling-flagskib fra Gustave Lorentz opnår 97 points i konkurrencen, der bedst kan beskrives som OL for vin. Bortset fra, at man altså ikke kender deltagerne. Alt foregår nemlig som blindsmagning ved Decanter World Wine Awards, hvilket kun gør bedriften desto mere imponerende.  

Den nye årgang 2019 leverer et vildt niveau af power og intensitet med hele 14,5 % alk. Så bliver Grand Cru Alasace altså ikke større.

Hemmeligheden bag denne økologisk certificerede Riesling-gigant er 30-50 år gamle vinstokke på stejle og sydvendte Grand Cru Altenberg de Bergheim – utvivlsomt et af de fineste terroirs i Alsace.

Gustave Lorentz skænker os en mesterlig, fuldbyrdet Riesling, som enhver Riesling-fan med respekt for sine egne smagsløg bør unde sig at opleve!

Smagenote

Grand Cru Altenberg sejler ved og citrusgul rundt i glasset. I næsen Grand Cru-koncentreret med mineralsk pondus af en anden verden! Saltet grapefrugt, citronolie, våde sten og spirende petroleum pibler rundt mellem de intense frugtnoter af grønne æbler, abrikos, honning og diskret ananas… Vinen lægger sig til rette på tungen med en smooth og ustyrligt koncentreret frugtfylde, der banker alle konkurrenter af banen. Smagen er dyb og kompleks med citrus, honning og gule æbler bakkes op af magisk mineralsk understrøm. Vinen munder ud i en Grand Cru-finish, der bliver hængende i munden i lang tid efter hver mundfuld. Et unikum af en Alsace-Riesling, der aldrig har været bedre! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.   

Anmeldelser af Gustave Lorentz Riesling Grand Cru Altenberg de Bergheim Vieilles Vignes 2019

97/100 Decanter - "BEST IN THE SHOW"
The Altenbourg de Bergheim Grand Cru sits in the middle of the Ribeauvillé fault zone, one of the most complex geological assemblies in wine-growing France, and you’ll find marly limestones as well as pink sandstones underlying the vineyard. Still more relevant, though, may be its southern exposure and protected situation: this 220m-320m, 35-ha site is celebrated for its generosity. Pale gold in colour, this Riesling has classic aromas of apples and pears, lemon oil and cardamom. On the palate, it’s deep, intense, splendidly fruited and with a ‘mineral’ spangle to the flavours, too; just a little sweetness brocades those fruits. It’s long in the mouth and almost statuesque: a striking contrast to the more slender and piercing Rieslings produced a little further north up the Rhine, away from the generously motherly Vosges foothills.”

96/100 Flaskehalsen
"Gustave Lorentz kan noget særligt på sine marker i Alsace i Frankrigs nordøstligste hjørne. Klinet op ad grænsen til Tyskland, er Riesling en af de druesorter, der virkelig præsterer godt her, og i denne Grand Cru Altenberg får vi topniveau på alle parametre. Det er en tør Riesling, men samtidig har den suget så meget smag og dybde til sig fra det sublime terroir, og vinen er efterfølgende håndteret med kæmpe præcision i vineriet, så Grand Cru Altenberg bliver en overdådig Riesling, der synes helt ustoppelig i glasset. Her er så meget dybde og volumen i glasset, at man ikke skulle tro, det kunne kobles med den knivskarpe tørhed, der skyder smags-fyrværkeriet afsted. Det er karakteristisk, klassisk og dyb Riesling, der er fed som bare pokker – og alligevel med en slank og smidig syre. Fremragende. Normalpris kr. 419,95, Set til kr. 349,95 Supervin 5 Stjerner, 96 Pts."

96/100 Mad & Monopolet
"
Jeg er kæmpe fan af Gustave Lorentz - fremragende vin, som helt enkelt er toppen af poppen. Denne er Grand Cru fra Altenberg, og resultatet er Riesling i verdensklasse. I næsen har den duft af syltet citron, modne gule æbler, tørret abrikos, vanilje, smør og petroleum. I munden er den fyldig, og du fornemmer straks nuancerne i smagen - en tørhed, syre og en enorm flot frugtsmag. Det er stor Riesling det her!"

95+/100 Rolf Madsen, Vinexpressen
"Jeg er i ekstase! Det her er vild vin. Intens næse med et lille senhøstet druepræg, hvor man finder indslag af æble, honning, papaya og et viff af tropejuice. Blød og rig i smagen, der strammes op af den klassiske riesling-syre. Lander helt perfekt mellem det cremede og det ranke. Trods 14,5% alkohol hænger dét her altså bare ufatteligt godt sammen. 95+. Spottet hos Supervin til ca.350 kr. Anbefalet"

Ratings fra forrige årg.:

96/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Selvom Georges Lorentz er 7. generation , fornemmer man tydeligt, at intet står stille på vingården. Der stræbes efter kvalitet, hvor end det er muligt. Deres Altenberg 2018 kommer brasende ud af glasset med højaromatiske noter af æteriske olier, litchifrugt og hjemmelavet limoncello. Den har en stor fyldighed i munden med sødmefuld frugt, selvom den teknisk set er knastør. Syren er kontant og edgy, og kronen på værket bliver sat med en smule tanniner og bitterhed i afslutningen. Stor vin der imponerer!"

95/100 Mad & Monopolet
"Intet slår det klassiske, og slet ikke når det hedder Alsace og Riesling. Gustave Lorentz laver fremragende vin og ikke blot fra øverste hylde, som denne Grand Cru er, der er noget for alle. Denne er exceptionel flot og hører efter min mening også til på store gourmetrestauranters vinkort. I næsen har den duft af citrus, honning, voks, nyskåret æble og petroleum, som nogle Riesling kan have. I munden holder den sig til den tørre side, hvor der er en skarp syre, som skærer den delikate frugtsødme over i et perfekt snit. 1 stk 419,95/ BEDSTE PRIS v/ 6 fl. 299,95"   

94/100 James Suckling
”At once remarkably fresh and deep, this is a very impressive dry riesling that lives up to the Grand Cru designation. Ample body, but even more concentration, the textural complexity as impressive as the Amalfi-lemon, tarragon and sage aromas. Long and seriously structured finish. From organically grown grapes.”

94/100 WinesCritic.com
"A splendid sensory setting alternating notes of marjoram with the fresh, balsamic notes of peppermint, eucalyptus, white flowers, sage and rosemary. Full bodied, an harmonic, balanced structure and a truly elegant finale, subtle yet decidedly noble."

94/100 Houlberg
"Fra glasset oser den af petroleum, terpentin, diesel samt citroner, kærlighedsfrugt, grønne æbler og grønne blade, salvie, honning ... og der er skrald på dybden og intensiteten, så man dufter omgående, at dette er vin over gennemsnittet. Den smager også virkelig godt ... citroner og grillede citroner, koncentreret æblesaft, er en smule olieret og fyldig, men fortsat med pivfrisk Riesling syre, skarphed og elegant struktur. Dermed klart 94 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 419,95 kr., mens prisen er 299,95 kr. ved køb af 6 flasker."

Nyd den gastronomiske Riesling til fyldige retter med fisk og skaldyr, fjerkræ samt lyst kød. Også lækker til røgvarer, lette asiatiske retter og modne oste. Servér ved 10-13°C.

Fremstillet på 100% Riesling fra gamle vinstokke på den berømte sydvendte Grand Cru Altenberg de Bergheim. Mosten gærer på ståltank, og vinen modner hele 4 år i producentens kælder, før den er klar til frigivelse. Vinen er fremstillet i en tør, fyldig og gastronomisk stil.

Restsukkerindhold: 7,65 gram pr. liter
Syreindhold: 7,6 gram pr. liter
Alkohol: 14,50 %

Om Gustave Lorentz

Familien Lorentz’ kærlighedsaffære med vin begynder i Bergheim i 1836. Over flere generationer har familien forfinet kunsten at formidle sine fantastiske terroirs i hjertet af Alsace, og samtidigt bevare hver eneste druesorts unikke kendetegn. I dag er sjette generations George Lorentz ved roret, og tre døtre er klar til føre det stolte familiefirma ind i fremtiden.

Gustave Lorentz drives af passion, og siden 2009 har husets 33 hektar været dyrket økologisk. Af disse 33 hektar er halvdelen klassificeret Grand Cru. Med George Lorentz ved roret er der investeret mere end 50 mio kr i nye, topmoderne produktionsfaciliteter. Resultatet er druer og vin i høj, høj klasse – og med stor personlighed.

I dag er al Gustave Lorentz-vin fra egne marker certificeret økologisk. Gustave Lorentz har fået synligt ”bevis” for effekten af omlægning til økologi. Ikke ”blot” i form af sunde vinplanter og druer, men også fordi fuglene er vendt tilbage til husets vinmarker. Markernes biodiversitet er helt i top.

Vinkvaliteten har altid været fremragende, men er i løbet af de seneste 5-10 år løftet yderligere, så Gustave Lorentz i dag må regnes blandt de 3-4 bedste producenter i hele Alsace. Fra sprød og champagne-seriøs Crémant d’Alsace til Grand Cru-klassificerede verdensklassevine på noble druesorter som Riesling, Pinot Gris og Gewurztraminer… Gustave Lorentz er toneangivende over hele linjen!

Gustave Lorentz’ topanmeldte Alsace-vine eksporteres til mere end 50 lande verden over, og ca. 50% af husets omsætning stammer fra eksport. Kvaliteten understreges af, at Gustave Lorentz-vine serveres på First Class/Business Class hos flyselskaber som Air France, Emirates, Japan Airlines og Qatar Airways.

Huset betegner sin vine som ”gastronomiske”, hvilket dels indikerer absolut topkvalitet, dels en relativt tør vinstil.

Passer godt til

Tapas

Sushi

Fisk

Orientalsk

Gris

Fjerkræ

Skaldyr

Ost

Salat

Servering 10-13°C
Gemme potentiale +15 år fra høståret. 
Alkohol 13,5 %
Indhold 75 cl.
1 fl. pr. stk.
419,95 DKK
6 fl. pr. stk.
349,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

97 Point

Decanter

96 Point

Flaskehalsen

96 Point

Mad og Monopolet

95+ Point

Rolf Madsen, Vinexpressen

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter