Carlo Ferrini

"Dette er min drøm.”, fortæller Carlo Ferrini om sit GIODO-projekt.

Efter en forrygende karriere som konsulent bag adskillige 100-point vine købte Carlo Ferrini i 2002 sin egen mikroskopiske vinmark. På disse 2,8 hektar (som med tiden er øget til 6) plantede han 15 forskellige Sangiovese-kloner og døbte hele herligheden GIODO - som hyldest til forældrene GIOvanna og DOnatello. Fra dette magiske terroir har Ferrini, med ubarmhjertig drueselektion som katalysator, frembragt vine i absolut verdensklasse siden 2009.

En streng ”grøn høst” eliminerer ca. 40% af alle druer, så resten kan modne til perfektion. Toscana IGT er fremstillet i blid og frugtcharmerende stil med kortvarig skindkontakt samt 12 måneders modning på 500 og 1200 liters egetræsfade. Brunello’en - der flere gange har høstet 100 point - er en langt mere ekstraktrig vin grundet længere skindkontakt og hele 2 1/2 års fadlagring på 500 og 700 liter fransk tonneaux.

VALGTE FILTRE: Type: Rødvin Land: Italien Distrikt: Toscana Producent: Carlo Ferrini
23 produkter fundet

Carlo Ferrini vine

Carlo Ferrini er en af Toscanas mest respekterede ønologer og konsulenter for mange store navne i hele regionen (bl.a.a Barone Ricasoli, Poliziano, Casanova de Neri). Carlo Ferrini har endelig købt sin egen vinmark, som er på ca. 1,5 ha. i det bedste område af Montalcino. Marken var før eget af Giacomo di Neri, der også ejer berømte Casnova di Neri. Her har han skabt sine egne vine med navet "Giodo" - hvilket er en sammentrækning af forældrenes navne Giovanni og Dorianna. Carlo Ferrini er flere gange kåret som den bedste… "2000 enologist of the year" af Gambero Rosso/Slow Food, "2003 enologist of the year" af AIS (Italian Association of Sommeliers) og "2008 “Winemaker of the Year”" af “Wine Enthusiast”. Vinens mange priser og ros er berettiget, og vi er sikre på, at du også vil elske disse vine.