



GIODO Nerello Mascalese “Alberelli di GIODO" 2021
Flydende lava-mineralitet fra 80-100 år gamle vinstokke på vulkanen Etna!
Vil du smage den absolutte top af Nerello Mascalese, også kendt som Siciliens ”Pinot Noir”, er der ingen vej uden om gudevinen Alberelli di Giodo 2021 fra Italiens mest legendariske winemaker, 100-point-stjernen Carlo Ferrini.
Da Din VinGuides professionelle panel blindsmager 46 rød- og hvidvine fra Etna, løber GIODO Nerello Mascalese “Alberelli di GIODO" 2021 med laurbærbladende som testens bedste vin!
Glem Barolo og Grand Cru Bourgogne! Alberelli di GIODO bonner maks. ud alle parametre for Grand Cru-kvalitet... Et ”nano-terroir” på 2 hektar med tudsegamle buskvine leverer Etnas største brag af en rødvin med silkeblød tekstur, koncentreret finesse og mineralsk elegance i verdensklasse.
Vinen blev i sin første årgang kåret som ”Årets bedste italienske debutvin”, og her fem årgange senere vælter roserne ind til den formidable, voksforseglede kultvin.
Er du er fan af Bourgogne, Barolo eller Brunello, vil enkeltmarksvinen Alberelli di GIODO 2021 bjergtage dig fra første slurk!
……
Nyd den til andebryst, grillet kylling, lyst kød, fuglevildt og lette pastaretter. Nyd vinen ved 15-17°C
Hvordan smager GIODO Nerello Mascalese “Alberelli di GIODO" 2021?
”Alberelli di GIODO” præsenterer sig elegant bourgognerød… Den vidunderligt mineralske næse nærmest kaster om sig med vulkanske klippefragmenter og ulmende røg der smyger sig om underskønne bærnuancer af jordbær, tranebær, kirsebær, urter og ristede kaffebønner... Alberelli d Giodo flyder som glat silke hen over tungen, hvor den rødfrugtede vulkanvin slår mineralske smæk med halen... Krudt, våd skovbund og aske blander sig med diskret krydrede strejf af mokka, anis og vanilje fra fadet. Jep, der er ”Etnastiske” lækkerier i glasset! Drik nu, elller gem +15 år fra høståret.
GIODO Nerello Mascalese “Alberelli di GIODO" 2021 passer godt til...
Om Carlo Ferrini

“Winemaker of the Year” – Gambero Rosso
“Winemaker of the Year” – Italian Sommelier Association
“Winemaker of the Year” – Wine Enthusiast
”One of Tuscany’s great winemakers” – Wine Spectator
”Dette er min drøm,” afslører Carlo Ferrini. Italiens nok mest berømte vinmager lægger ikke skjul på, at projektet Podere Giodo er personligt og meget følelsesladet.
Den toscanskfødte ønolog har flere perfekte 100-point-ratings på sit CV, end vi umiddelbart kan holde styr på. Langt de fleste vine har han lavet for andre, eksempelvis Casanova di Neri, indtil han omkring årtusindeskiftet fik økonomi til og mulighed for at gå solo.
Projektet giver han navnet GIODO for at ære sine forældre, GIOvanna og DOnatello, som under strenge kår sled og slæbte for, at deres søn kunne få sig en uddannelse:
“Giodo encapsulates above all my own history with Sangiovese, my first great love. Its name is a tribute to my parents, Giovanna and Donatello, to whom I owe everything.” – Carlo Ferrini
Historien om Giodo i Montalcino starter i 2002, hvor Carlo Ferrini planter 2 ha med nøje udvalgte Sangiovese-kloner. I 2009 laver han sin første Brunello, og allerede med 2010 er der jackpot med perfekte 100 point fra James Suckling.
I dag råder vingården, belligende mellem Sant'Angelo in Colle og Sant'Antimo, over 6 hektar. Fra dette kølige og solbeskinnede terroir frembringer Ferrini med ubarmhjertig drueselektion som katalysator vine i verdensklasse. En streng grøn høst eliminerer ca. 40% af alle druer, for at de resten kan modne til perfektion.
Som resultat høster Carlos Brunello nærmest pr. automatik 100 point hos de store anmeldere. Han kunne godt lave flere flasker, men Brunello-konsortiet sætter strenge grænser for, hvor mange flasker fra Giodo-marken, der må have Brunello på etiketten. Derfor bruger Carlo en del af markens ”100 point-druer” til at lave Giodo La Quinta Toscana Rosso IGT. En aromatisk, frisk og nærmest burgundisk elegant fortolkning af Sangiovese. Verdenklasse til attraktiv pris!
Seneste skud på stammen,”Alberelli di Giodo”, er Carlo Ferrinis sicilianske projekt højt oppe på vulkanen Etna. Fra 1,5 hektar med 80 år gamle (præ-phylloxera) buskvine laver han en af verdens bedste rødvine på modedruen Nerello Mascalese, der også kendes som ”Siciliens Pinot Noir”. Allerede i premiereårgangen 2016 kåret som som ”Årets italienske debutvin”. Succesen er siden fulgt op med Alberelli di Giodos elegante hvidvin på Etna-specialiteten Carricante, der stilistisk placerer sig mellem Riesling og Chablis.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Syreindhold