



Alberelli di GIODO Sicilia Carricante 2022 Magnum i trækasse
”Potentielt en af Italiens største druesorter ... Den frembringer vine med stor holdbarhed og særdeles intens mineralsk karakter”- Ian d’Agata
“I cannot think of a Sicilian variety I drink more happily ... I feel as if we haven’t scratched the surface yet in terms of Carricante’s massive potential” – Robert Parker
Siciliens højest ratede Parker-hvidvin er tilbage i ny dugfrisk årgang! Her i eksklusiv Magnum-flaske!
Med vilde 95 points fra verdens mest indflydelsesrige vinanmelder toppede Carlo Ferrinis ”Carricante” hitlisten over vulkanøens bedste hvidvine. På blot 3 producerede årgang har Italiens vel nok mest succesrige vinmager formået at skabe en hvidvin, der kan følge med de bedste fra Frankrig, Italien og Tyskland.
Alberelli di GIODO er Carlo Ferrinis sicilianske vineventyr, der startede i 2016. Han pendler i 15 år frem og tilbage mellem Toscana og Sicilien, og forelsker sig pladask i et unikt terroir på den slumrende vulkan, Etna. Herfra høster han de kostbare Carricante-druer fra 50 år gamle vinstokke med rødderne dybt begravet i Etnas vulkanjord.
I glasset får du en ganske unik hvidvin, der er så knitrende elektrisk og at du nærmest kan mejsle mineraliteten ud af glasset. Under den blød og cremede frugt gemmer sig små subtile strejf af petroleum, der giver en eksklusiv smagsfornemmelse af Chablis og Grosses Gewächs Riesling i en og samme mundfuld.
Vi har arbejdet sammen med Carlo Ferrini i mange år og har igen fået lov til at købe en håndfuld kasser af den voksforsejlede kultvin. Først til mølle!
....
Nyd den til sushi, ceviche, friske fisk og skaldyr, tapas, marinerede grillede grømtsager og cremede oste. Servér ved 10-12°C
Hvordan smager Alberelli di GIODO Sicilia Carricante 2022 Magnum i trækasse?
GIODO Carricante imponerer ved ophældningen med en smuk citrusgul farve, der glimter med sarte grønne nuancer... Næsen er imponerende mineralsk! Knuste sten, flint og en salt havbrise strømmer op fra glasset med en nærmest elektrisk energi. Delikate aromaer af grapefrugt, frisk lime, hvide blomster og bivoks knytter aromaerne sammen til en smuk og harmonisk buket... Man får også antydninger af en lille smule petroleum i næsen som i store tyske Rieslinger. Hvidvinen lægger sig frisk og mineralsk på tungen, hvor frugten fremstår delikat, fokuseret og fremfor alt uhyre elegant. Når Carricante løftes helt op i GIODOs usvigelige verdensklasse, så udfylder den tomrummet mellem tør tysk Riesling og Chablis Grand Cru! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Smagenoter
Citron
Fersken
Pære
Røg
Våde sten
Alberelli di GIODO Sicilia Carricante 2022 Magnum i trækasse passer godt til...
Om Carlo Ferrini

“Winemaker of the Year” – Gambero Rosso
“Winemaker of the Year” – Italian Sommelier Association
“Winemaker of the Year” – Wine Enthusiast
”One of Tuscany’s great winemakers” – Wine Spectator
”Dette er min drøm,” afslører Carlo Ferrini. Italiens nok mest berømte vinmager lægger ikke skjul på, at projektet Podere Giodo er personligt og meget følelsesladet.
Den toscanskfødte ønolog har flere perfekte 100-point-ratings på sit CV, end vi umiddelbart kan holde styr på. Langt de fleste vine har han lavet for andre, eksempelvis Casanova di Neri, indtil han omkring årtusindeskiftet fik økonomi til og mulighed for at gå solo.
Projektet giver han navnet GIODO for at ære sine forældre, GIOvanna og DOnatello, som under strenge kår sled og slæbte for, at deres søn kunne få sig en uddannelse:
“Giodo encapsulates above all my own history with Sangiovese, my first great love. Its name is a tribute to my parents, Giovanna and Donatello, to whom I owe everything.” – Carlo Ferrini
Historien om Giodo i Montalcino starter i 2002, hvor Carlo Ferrini planter 2 ha med nøje udvalgte Sangiovese-kloner. I 2009 laver han sin første Brunello, og allerede med 2010 er der jackpot med perfekte 100 point fra James Suckling.
I dag råder vingården, belligende mellem Sant'Angelo in Colle og Sant'Antimo, over 6 hektar. Fra dette kølige og solbeskinnede terroir frembringer Ferrini med ubarmhjertig drueselektion som katalysator vine i verdensklasse. En streng grøn høst eliminerer ca. 40% af alle druer, for at de resten kan modne til perfektion.
Som resultat høster Carlos Brunello nærmest pr. automatik 100 point hos de store anmeldere. Han kunne godt lave flere flasker, men Brunello-konsortiet sætter strenge grænser for, hvor mange flasker fra Giodo-marken, der må have Brunello på etiketten. Derfor bruger Carlo en del af markens ”100 point-druer” til at lave Giodo La Quinta Toscana Rosso IGT. En aromatisk, frisk og nærmest burgundisk elegant fortolkning af Sangiovese. Verdenklasse til attraktiv pris!
Seneste skud på stammen,”Alberelli di Giodo”, er Carlo Ferrinis sicilianske projekt højt oppe på vulkanen Etna. Fra 1,5 hektar med 80 år gamle (præ-phylloxera) buskvine laver han en af verdens bedste rødvine på modedruen Nerello Mascalese, der også kendes som ”Siciliens Pinot Noir”. Allerede i premiereårgangen 2016 kåret som som ”Årets italienske debutvin”. Succesen er siden fulgt op med Alberelli di Giodos elegante hvidvin på Etna-specialiteten Carricante, der stilistisk placerer sig mellem Riesling og Chablis.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener