Klik/Tryk for at zoome

Stobi Winery Pinot Noir 2017

På lager - 1-2 dages levering Vingaranti

God Pinot Noir plejer at koste kassen. Så hvordan kan Stobi Pinot Noir være smaskhamrende lækker - og nærmest latterlig billig?

Da vi for nylig besøgte Stobi, gav vi 20 kr. for en pizza på restaurant. Alt er billigere i Nordmakedonien, også land og arbejdskraft. Det giver helt andre vinpriser.

Stobis ejes af Makedoniens rigeste mand, der har investeret 150 mio. i:

- Faciliteter, som vil gøre enhver bourgogneproducent misundelig.
- En ambitiøs winemaker, der er uddannet og har arbejdet i netop Bourgogne.

Blot for at bevise, at Nordmakedonien kan lave virkelig kvalitetsvin. Stobi Pinot Noir er eksemplarisk. Et decideret scoop, som ville koste mindst det dobbelte, hvis der stod Bourgogne på etiketten...

Smagenote

Smuk klar rubinrød i glasset med indsmigrende Pinot-duft af jordbær, kirsebær, skovbund, kaffe og vanilje. I munden lækker og intens bærsaftig med blød, fløjlsagtig struktur. Frisk og elegant krydret afslutning. Drik nu, eller gem 3-4 år fra høståret.

Anmeldelser af Stobi Winery Pinot Noir 2017

91/100  Barego'mad - mad & vinblog 
"I glasset er Stobi Pinot Noir flot rubinrød med en laserende viskositet. Duften er indbydende og rigtig Pinot Noir’sk med frugtdrevne aromaer af jordbær, kirsebær, ribs, fugtig skovbund og noter af vanilje. Smagen er saftig, slikket og dejlig intens med fint syrebid under de krydrede røde bærfrugter og tanninerne er fløjlsbløde og elegante. Harmonisk og let i udtrykket som kulminerer i en letkrydret finale. Stobi Pinot Noir 2017 er ikke en oversøisk bulderbasse af en Pinot Noir-vin, men godt makedonsk håndværk som repræsenterer Pinot Noir druen på vellykket vis. De kan godt lave Pinot Noir i Makedonien"  - vurderet ved en tilbudspris på kr. 62,95 

★★★★★ (5 af 5 mulige) Vinavisen 
"Fin og lækker rødvin med et klart billede af druen Pinot Noir. I smagen en god krydring og en inviterende sødme. Og så er den fra Balkan. De kan godt!

Anbefales til hygge, stegt fisk, fjerkræ, lyst kød, svampe og milde oste. Nyd vinen let afkølet, ved 14-16°C

Vinen er fremstillet på 100% Pinot Noir fra 27 år gamle vinstokke i Nordmakedoniens vigtige Tikves-region. Druerne høstes og sorteres manuelt. 

Mosten gærer temperaturstyret på ståltanke med skånsomt udtræk af farve og tannin. Vinen har ekstra struktur og krydderi fra modning på små og store egetræsfade. 

Stobi Winery er beliggende i Nordmakedoniens mest berømte vinregion, Tikves. Stobi er landets mest moderne vinhus – med laboratorium, tasting room og egen restaurant under samme tag. 

Det ambitiøse vinhus blev grundlagt i 2009. På husets 600 hektar vinmarker vokser internationale druer som Pinot Noir og Chardonnay side om side med lokale favoritter som hvidvinsdruen Rkaciteli og rødvinsdruen Vranec. Det solrige og vindblæste klima i Nordmakedonien avler perfekt modne druer, som Stobi forvalter topprofessionelt på sit "state of the art"-vineri til en værdi af +150 mio. kr. 

Winemaker Andon Krstevski er Stobis unge stjerneskud, som er uddannet biokemiker ved universitetet i Bordeaux. Derefter gik turen til Bourgogne, hvor Andon som den første nordmakedoner opnåede det franske DNO (Diplome National d’Oenologie). Siden fulgte nok så lærerige praktikophold i Bourgogne, Schweiz og Marlborough New Zealand. Endelig var Andon i en periode hyret som winemaker hos berømte Pape Clement i Pessac-Leognan.​  

Vinene fra Stobi høster allerede masser af medaljer ved internationale vinkonkurrencer - og priserne er endnu ekstremt forbrugervenlige!

 

Læs mere

Passer godt til

Pasta

Fisk

Grøntsager

Fjerkræ

Ost

Salat

PRISEN UDLØBER OM:
1 fl. pr. stk. 84,95  DKK
6 fl. pr. stk. 62,95 DKK
TILBUD6 fl. pr. stk. 54,95  DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

91 Point

Barego'mad - mad & vinblog

Vinavisen

Bestil inden
x timer y min,
og vi sender i dag!

Fri fragt v. køb for X mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Servering 14-16°C
Gemme potentiale 4-5 år fra høståret
Alkohol 13%
Indhold 75 cl.