
Domaine Michel Rebourgeon Volnay 1er Cru Les Brouillards 2020
Nej, der er bestemt ikke nok til alle… Fremragende Volnay 1er Cru fra et af Bourgognes 100 bedste vinhuse ifølge anerkendte Bourgogne Aujourd’hui. Og superstjernen William Whiteheads rejse mod tinderne er først lige startet...
Domaine Michel Rebourgeon ejer beskedne 0,687 hektar på topmarken Les Brouillards, og den unge William Whitehead kender hver eneste vinstok, da han allerede som 8-årig drønede rundt som ivrig hjælper i forældrenes vinmarker.
I topårgangen 2020 præsterer William noget af det mest æterisk florale, intenst frugtlækre og vægtløse Volnay, vi nogensinde har slynget rundt i vores bourgogneglas.
Vi er forkælet med ”hele” 90 nummererede flasker... Pinot Noir-fans, dette er stor bourgogne!
Nyd den til steaks, grillet fjerkræ, fuglevildt, andebryst, svamperetter og charcuteri. Servér ved 14-17°C.
Hvordan smager Domaine Michel Rebourgeon Volnay 1er Cru Les Brouillards 2020?
Vinen frister klassisk bourgognerød fra glasset…. Allerede i næsen ” to-die-for” med sin elegante duft af violer, svævende rosenblade, saftige kirsebær, vilde hindbær og rababrberjuice, der hurtigt suppleres med mørk chokolade, røget mineralitet vanilje, mokka og trøffelignende skovbundsnoter… Smagen løfter niveauet yderligere med forrygende kirsebærlækker Pinot Noir, der omslutter ganen med en silkelignende mundfornemmelse, der får det burgundiske englekor til at synge på smukkeste vis... Lang og elegant fadkrydret finish med de fineste, perfekt afstemte tanniner. Vidunderlig Volnay.... værsgo!
Domaine Michel Rebourgeon Volnay 1er Cru Les Brouillards 2020 passer godt til...
Om Domaine Michel Rebourgeon
“Top100 Vignerons de la Bourgogne” – Bourgogne Aujourd’hui
”The only drawback is that if you find a wine you like, you may not be able to get much of it.” – Jasper Morris MW, Inside Burgundy
Michel Rebourgeon er et lille familiedomæne, der ligger i hjertet af Pommard og har rødder helt tilbage til 1540. Spoler vi frem i tiden har det været kendt under ”Rebourgeon”-navnet siden starten af 1960’erne og i dag er det Michels datter, Delphine, som med sin mand Stephen har overtaget driften.
Lad det være sagt med det samme – det her er et helt unikt domæne og vi skal være glade for overhovedet at kunne liste flaskerne ud af Bourgogne. Indtil for ganske nyligt blev hele produktionen nemlig solgt gennem husets vinkælder eller på torvet i Pommard.
Det lille domæne har i alt 4,25 hektar fordelt på nogle af de bedste marker i Pommard, Volnay og Côte de Beaune, herunder ”Les Rugiens”, der af mange nævnes som en mark med Grand Cru-niveau. Derfor snakker vi små kultproduktioner på ganske få fade pr. mark og den samlede produktion løber kun op i 20.000 flasker.
Alt arbejdet i marken på egen hånd; beskæring, opbinding, grøn høstning, pløjning – ALT. I kælderen er der fokus på såkaldt ”gentle winemaking”, hvor druerne meget nænsomt bliver afstilket uden at bærrene knuses. Der gøres brug af såkaldt ”peristaltisk” overpumpning af mosten således, at mosten ikke bliver for hårdt behandlet. Mosten koldmacereres i omkring en uge og placeres ved hjælp af tyngdekræften i franske egetræsfade i 12-18 mdr. alt afhængigt af vinen.
Stephen og Delphine har siden deres overtagelse i midten af 1990’erne bragt vinene op på et ekstremt højt niveau. Ægteparret er så småt ved at lade sig pensionere og har derfor overdraget tøjlerne til deres søn, William Whitehead, der kaldes for Bourgognes svar på Franz Liszt (et kælenavn han har fået efter en af de største musik-talenter inden for klassisk musik). Han lavede sin første årgang i alder af bare 18 år og bliver af flere betegnet som et regulært vin-geni, hvilket naturligvis kun har bidraget til den hype, der ombærer Rebourgeon-vinene.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener