Rom

VALGTE FILTRE: Type: Rom
194 produkter fundet

Rom

Velkommen til Supervin.dk’s store udvalg af rom online. Vi har fyldt hylderne op med lækre og eksklusive varianter af denne populære spiritus, og du finder det hele lige her! Vi har flasker i forskellige prisklasser og kvaliteter primært fra Caribien. Du kan læse mere om den enkelte flaske og dens alkoholprocent ved at klikke på produkterne. Det giver dig mulighed for let at finde frem til den smag, du er på jagt efter. Der findes mange forklaringer på, hvor denne spiritus har fået sit navn fra. Nogen foreslår, at det kommer fra det latinske ord for sukker ’saccharum’. En mere sandsynlig forklaring går på, at ordet kommer fra det engelske udtryk ’rumbullion’. Et ord som beskriver den tumult, der nok oftest var i forbindelse med indtagningen af rom. Ordets oprindelse vidner om rommens interessante historie fra kolonitiden. 

Rom – alkohol lavet af sukker og vand

Rom laves af rørsukker og vand, som blandes og gæres til en væske med ca. 8-10% alkohol. Herefter destilleres væsken og lægges på fade. Væsken er klar og får først sin mørkere farve alt afhængigt af, hvilke fade den har lagt på samt i hvor lang tid. Har den lagt på rustfrit stål beholder den sin klare, gennemsigtige farve. Det er hovedsageligt Caribien og Mellemamerika, der er kendte for romproduktion. Lande som Australien, Filippinerne, Spanien og Indien er dog også med på markedet, fordi de ligger i ækvatorbæltet - sukkerplanten trives nemlig godt i varmen. Vores webshop vælter med anerkendte mærker fra især Caribien, som tilmed har vundet mange romsmagninger. Hvilken en er din favorit?

Køb rom online hos Supervin

Mange associerer rom med pirater, sørøverskatte og sejlskibe. Det er der gode grunde til, når man kaster et blik tilbage historien. Tilbage i det 15. århundrede tog Christoffer Columbus sukkerplanten med til Caribien, og derefter opdagede plantageslaverne, at sukkerørene kunne laves om til alkohol. I begyndelsen var det en meget stærk drik, idet man dengang ikke havde det største kendskab til produktionsmetoder. Man skulle derfor være lidt sej for at drikke rom, sej som en pirat. I dag benyttes der mange forskellige metoder og med mange varierende resultater. Du finder eksempelvis mange søde rom i vores udvalg, og nogen er endda kombineret med honning, vanilje, appelsin eller abrikos. Husk at du altid er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller mangler information.