Tilbage

Italien

Parusso Alba Vegliamonte 2019

1 fl. pr. stk.
419,95DKK
BEDSTEPRIS6 fl. pr. stk.
279,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

95 Point

Houlberg

93 Point

WinesCritic.com

⭐ 4,3

Vivino

Bestil inden

14 timer 34 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Italien

Parusso Alba Vegliamonte 2019

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

"95 point. Uhhhh, hvor smager den også fremragende ...har Parussos bløde Barolo elegance" - Houlberg

“93 points. Will make even the most skeptical of the blend change their mind.” – WinesCritic.com

- WHAT POWER! Barolo møder Barbera på nye franske barriquefade i et BRAG af en ”Super Piemonte”.

Parussos ufatteligt spændende nye vinprojekt, Vegliamonte, bliver faktisk til ved lidt af et et tilfælde. I 2015 køber Marco Parusso, kendt for 99 point Barolo i Montforte d’Alba, en supplerende vingård ved navn Cascina Baconotta i Santa Rosalia, Alba.  

For at hylde det lokale terroir omkring byen Alba vælger Marco at fremstille en Alba DOC fra sine 8 nye hektar. Vine under denne nye appellation skal indeholde minimum 70% Nebbiolo og 15% Barbera.

Resultatet er Vegliamonte - et forrygende og perfekt fadkrydret powerhouse, hvor Nebbiolos komplekse karakter møder Barberas mørke frugtfylde og uimodståeligt bløde saftighed. 2019 er en klar opgradering af topanmeldte 2018... et absolut must-try for fans af Barolo, Barbera og Bolgheris supertoscanere!

Smagenote

Allerede i glasset imponerende! Fra den mørke rødvin strømmer frugt og krydderier til den helt store guldmedalje… Violer, roser, saftige skovjordbær, tranebær, sorte kirsebær, blå blommer og en overflod af solmodne brombær leder videre til eksotisk kanel, rosmarin, anis, ristede espressobønner og bitterchokolade…I munden fed og powerfuld med Nebbiolos karakterfulde og komplekse personlighed i kælen omfavnelse med Barberas saftlækre frugtfedme. Hold nu kaje, hvor det smager godt! En triumf af en rødvin med en nærmest uendelig lang finish... Og trods bøfvenlige tanniner fungerer all-rounderen Vegliamonte faktisk også glimrende uden mad!  Drik nu, eller gem 10-15 år fra høståret.

Anmeldelser af Parusso Alba Vegliamonte 2019

95/100 Houlberg
"
I glasset er vinen sådan nærmest medium transparent med en lidt brunorange farve i kanten, mens duften tydeligt bærer præg af fad ... men dufter freaking godt. Der er en moden og luftig aroma med lidt søde jordbær og saftige kirsebær, tørrede rosenblade, vanilje samt mælkechokolade, lakridskonfekt og skumgummifiduser. Vinen har som 2021'eren også noget nobelt, ædeltræ, våde fade, lakrids og sammenlagt en fabelagtig lækker næse. Uhhhh, hvor smager den også fremragende ... har Parussos bløde Barolo elegance. Det er cremet, tørt og bidende med en blød frugt af lidt tørret kirsebær, kirsebærtærte, blommer og brombær med lidt solrig fylde fra Barbera frugten. Til gengæld er tanninerne knastørre og vilde på Barolo niveau ... virkelig mundudtørrende,  men sammen med en vis fylde, som giver vinen en helt særlig balance, som bare fungerer så godt, så dermed 95 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 419,95 kr., mens prisen er 329,95 kr. ved køb af 6 flasker."

93/100 WinesCritics
”It alternates notes of blackberries, black plums, salted caramel and wild myrtle. The black olives blend with the dark chocolate in the background and increase the complexity of this blend of Nebbiolo and Barbera. Full body, tannins perfectly integrated into the matrix, biting and vibrant in nature with a harmonious and deep finish that will make even the most skeptical of the blend change their mind.”

4,3 stjerner (123 bedømmelser. Set over alle årgange. 25/06/22)

…………

Forrige årgang:

93-94/100 Houlberg
”5,5 Thumbs Up. Inden jeg smagte denne vin, så var min holdning helt klart, at det da var synd at blande Barbera med Nebbiolo, men når du dufter denne vin giver det totalt mening … det dufter herregodt. Den har sådan en lys, moden og luftig aroma, rosenblade, lys frugt med jordbær samt saftige kirsebær, noget ædelt og nobelt med våde fade og i det hele taget har træet godt fat i din næse. Den har en æterisk dybde samt nogle søde elementer … finsk lakrids, lidt lakridskonfekt, rosmarin samt mælkechokolade. Smagsmæssigt får du skarphed, tørhed og blomster fra Nebbiolo druen samt varme, kirsebærkrop og -fedme fra Barbera druen. Det fungerer sgu ret fint, for smagen har tørret kirsebær, kirsebærtærte, blommer, brombær … lidt solvarme fra frugten, men tanninerne har fortsat Nebbiolo tørhed, markante og mundudtørrende … men med nogen fedme, mens smagsmæssigt fungerer det vildt godt. Blødt, smukt, lidt sødt og dansende.”

93/100 Robert Parker
”The Vegliamonte 2018 Alba is a blend of mostly Nebbiolo with a small component of Barbera. The wine shows big intensity and bold lines with black-skinned fruits like plum, pressed cherry and blackberry, backed by some of the tart flavors of the stems. You also feel the alcohol. This is a broad, open-knit wine with the ample structure to pair with braised meats.”

92/100 WinesCritic.com
”Fascinating in its sensory profile, it offers notes of black plums, plums, blueberries, lavender, wild violet and cloves. Full body, soft tannins of commendable beauty and a solid and compact finish that stretches well in length.”

Nyd den gerne til modent oksekød, saftigt lam, vildtkød, BBQ, kraftige pastaretter, simremad, gourmet burgere og modne oste. Server ved 16-18°C

Vinen er fremstillet på 80% Nebbiolo og 20% Barbera, som familien Parusso håndhøster fra egne marker i Santa Rosalia, nær Langhes hovedstad Alba. For at øge kompleksiteten og vinens sammenhængsevne lader Parusso de to druesorter spontangære sammen ved brug af terroirets egen gær. Herefter omstikkes vinen til 18 måneders modning på 225 liters nye barriquefade.

Om Parusso

”If you follow the work being done at Parusso, you’ll know that it is one of the most dynamic and out-of-the-box wineries in Barolo.” - Robert Parker 

”Jeg lever kun én gang, og jeg giver alt, hvad jeg har!” Marco Parussos mission er at skabe ultimative Barolo-oplevelser, og med ratings op til 99 point er hans vine i årgang 2016 nået snublende nær det perfekte.

Vi finder vingården på en idyllisk bakketop i Monforte d’Alba, blot nogle få hundrede meter fra grænsen til Castiglione Falletto, hvor Marcos bedstefar Gaspare Parusso tilbage i 1901 købte familiens første parcel på Cru-marken Mariondino.

I årtier gik hele druehøsten til familie, venner og lokale kooperativer, men Gaspares søn Armando så verdenklassepotentialet og begyndte i starten af 1970-erne at opkøbe nye topmarker med henblik på produktion af Barolo i eget navn.

I 1986 kom den ønologuddannede Marco Parusso og søsteren Tiziana til, og siden har familien for alvor katapulteret sig frem i forreste geled af referenceproducenter. På lige fod med de helt tunge drenge som eksempelvis nabohuset Podere Aldo Conterno.

Familien råder i dag over 28 hektar vinmarker, hvoraf særligt Cru’erne Bussia og Mosconi (Monforte d’Alba) samt Mariondino (Castiglione Falletto) er helliget Nebbiolo-druen. Alle marker dyrkes økologisk og zoneopdelt, så gødskning, beskæring og høsttidspunkt nøje kan tilpasses det enkelte mikroterroir.

Også i vinkælderen går Marco til ekstremer. Helt usædvanligt tørrer han sine håndplukkede drueklaser 5-7 dage i et ventileret rum efter høst. Denne opbevaring i kontakt med ilt danner blødere og mindre bitre tanninforbindelser i både druer og stilke, hvoraf op til 70% inkluderes i vinificeringen.     

Efter flere dages aromaudtræk ved lav temperatur varmer Marco gæringstanken op til 33°C i 2 døgn for at trække maksimal farve fra drueskallerne. Derfor er Parussos Barolo’er altid mørke i farven. Så følger spontangæringen ved 25°C på roterende gæringstanke, der øger kontakten og smagsudvekslingen mellem drueskallerne og den gærende most. Når alt sukkeret er gæret ud, hæves temperaturen igen for at drive den sidste tannin og smagspower ud af skallerne, der samlet set udblødes helt op til 50 dage. Endelig modner Parusso sine Barolo’er 18 mdr. på nye franske barriquefade med de fine gærrester, der giver tekstur, finesse samt en "buffer-effekt" mod oxidering, så vinene kan flaskes med minimal tilsætning af svovl. Resultatet af anstrengelserne taler for sig selv... 

Årlig produktion: 130.000 flasker vin, som fordeler sig på mousserende Nebbiolo, Sauvignon Blanc-hvidvine, Dolcetto, Barbera samt en Langhe Nebbiolo og syv forskellige Barolo-vine. 

Passer godt til

Grill

Okse

Gris

Kalv

Vildt

Lam

Ost

Tapas

Pizza

Pasta

Svampe

Hygge

Årgang 2019
Servering 16-18°C
Gemme potentiale 10-15 år fra høståret
Alkohol 14,5 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
419,95DKK
BEDSTEPRIS6 fl. pr. stk.
279,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

95 Point

Houlberg

93 Point

WinesCritic.com

⭐ 4,3

Vivino

Bestil inden

14 timer 34 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter