
Manzone Dolcetto d'Alba Le Ciliegie 2022
Eventyrligt parfumeret og uimodståeligt frugsaftig Dolcetto fra ”Cru”-marker i Barolos hjerte, Monforte d’Alba.
Piemonte-fans kan roligt glæde sig til dette lille mesterværk af en hverdagsvin fra kometen Giovanni Manzone, der hyldes af Robert Parker for at lave nogle af de mest unikke Barolo’er i området. Fra to af Giovannis bedste Barolo-terroirs, Castelletto og Gramolere, høster han Dolcetto-druerne fra vestvendte skråninger, der er for kølige til at modne Nebbiolo.
Årgang 2022 vil gå over i historien som en af de varmeste i Europæisk vinhistorie og den gavmilde sommer har fremelsket Dolcetto med ekstra venlige og fine tanniner. Faktisk betyder ”Dolcetto” ”den lille søde”, hvilket ikke har noget med sukker og dessertvin at gøre. Det hentyder derimod til den noget lavere syre i vinen, som gør Dolcetto til en utroligt drikkevenlig rødvin.
Giovanni fremstiller kun sin Dolcetto i et kultlignende antal med få tusinde flasker per årgang. Vi har fået adgang til et lille parti fra Barolo-stjernen til en helt fantastisk pris!
Nyd den til pasta, pizza, saftige bøffer, charcuteri, ost og danske hverdagsretter. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Manzone Dolcetto d'Alba Le Ciliegie 2022?
Manzones ”Dolcetto” præsenterer sig med en intens kirsebærrød farve, der har ungdommelige violette nuancer langs kanten. Næsen lokker med sin frugtfriske, parfumerede duft af viol, vilde hindbær, sorte kirsebær, brombær og blommeskind, der ledsages af fine krydderier samt lidt mentol, lakrids og trøffelagtig skovbund. I munden super saftig med en rig og kødfuld bærfrugt, der emmer af piemontesisk autenticitet - og ren og skær drikkeglæde! Lang, lakridset finish med et perfekt afstemt og madvenligt tanninbid. Drømmeagtig Dolcetto! Drik nu, eller gem 5-6 år fra høståret.
Smagenoter
Herbes de Provence
Røde kirsebær
Sort peber
Svampe
Viol
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Manzone Dolcetto d'Alba Le Ciliegie 2022 passer godt til...
Om Manzone

Den familieejede producent Giovanni Manzone er beliggende i kommunen Monforte d’Alba, med berømte Poderi Aldo Conterno blandt de nærmeste naboer. Og Manzone-vinene holder tilsvarende højt niveau!
Husets historie starter med købet af ejendommen Ciabot del Preve i 1925. Manzone-familien begynder i det små at producere egen vin omkring 1965, og i løbet af de næste par årtier investerer man fortløbende i nye parceller. Midt i 1980’erne er beholdningen af vinmarker - og efterspørgslen på Barolo – vokset så meget, at Giovanni Manzone kan leve af at producere vin i eget navn.
Manzone-familiens ekstremt stejle og højtliggende topmarker med meget gamle vinstokke giver naturligt lave høstudbytter af ekstraordinær høj kvalitet. Resultatet er nogle af de mest koncentrerede og gemmeværdige af alle Barolo-vine.
I markarbejdet hylder Manzone-familien bæredygtige og naturlige prinicipper, og vinplanterne dyrkes helt uden gødskning og brug af insektgift. I vineriet gærer vinen med terroirets og vinkælderens naturligt forekommende gærstammer, og der vinificeres på traditionel vis med langvarig udblødning af drueskallerne. Der tilsættes kun minimale koncentrationer af svovl, og vinene aftappes uden klaring og filtrering.
Siden 2005 har sønnen Mauro hjulpet med ledelsen af firmaet, og i 2012 fulgte Mauros søster Mirella trop. Mauro og Mirella har begge gennemført ønologuddannelsen i Alba. Fra 8,5 hektar i Monforte d’Alba, fordelt på de tre cru’er Gramolere, Bricat og Castelletto, fremstiller Giovanni Manzone ca. 50.000 flasker årligt.