
Tenute Neirano Barbera Nizza DOCG 2022
Revet væk efter toplaceringen ved Din VinGuides smagning af Nizza DOCG – hvor blot fire af stortestens næsten 70 vine opnår højere score end Tenuta Neiranos Nizza.
Nu er superkøbet tilbage i den lækre 2022-årgang!
Tenute Neirano høster deres druer i det nye Barber-mekka ”Nizza DOCG”, der i 2014 blev fortjent hyldet med Italiens fineste DOCG-klassifikation, idet bakkerne syd for Asti giver verdens bedste og mest koncentrerede rødvine på Barbera.
Hos Neirano opgraderer man sin topanmeldte Nizza med minimum 20 måneders modning, hvoraf en stor del af processen sker på små franske barriquefade – og som resultat ligger vinens fadmodning og stil meget tæt op ad Nizza DOCG Riserva!
En helt vanvittig value-for-money, som ingen fans af Piemonte og Barbera må snyde sig for at smage. Stærkt anbefalet!
Nyd den lækre Barbera solo eller til saftige steaks, tapas/antipasti, svamperisotto, kraftige pastaretter og cremede oste. Servér ved 15-17°C
Hvordan smager Tenute Neirano Barbera Nizza DOCG 2022?
Barbera Nizza 2022 præsenterer sig med en intens mørklilla farve... Næsen er tætpakket og intens med ren superduft af friske violer, vilde hindbær, Amarena-kirsebær og en næsten lakridsdyb brombærfrugt, der løftes af lækre pikante urter, rusten jord, ristede kaffebønner og luksuriøst krydret vanilje... I munden blød og frugtmættet med Barberas karakteristiske friskhed i hopla! Elegant fadkrydret og urtet finish... Imponerende flot Barbera! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Smagenoter
Brombær
Herbes de Provence
Hindbær
Lakrids
Vanilje
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Tenute Neirano Barbera Nizza DOCG 2022 passer godt til...
Hvordan er Tenute Neirano Barbera Nizza DOCG 2022 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 100 % Barbera, som Tenute Neirano selekterer fra kuperede topmarker omkring Nizza Monferrato i det sydligste Asti Piemonte. Vinen gærer på ståltank med frugtbevarende temperaturstyring, mens overpumpninger af mosten udtrækker ekstra farve, smag og tannin fra drueskindet. Efter endt gæring og maceration fuldendes rødvinen med minimum 20 måneders kældermodning, hvoraf en stor del af processen sker på eksklusive små franske barriquefade.
Druer
BarberaOm Neirano

Den lille Piemonte-vingård Tenute Neirano blev grundlagt i 1982 og drives nu på 4. generation af familien Speroni, der i næsten 150 år har været associeret med Vermouth-produktion. Familiens fokus har fra starten været at levere topanmeldte piemontesiske vine til venlige priser - og i glasset taler kvaliteten for sig selv: det er efterhånden en svær opgave at udpege bedre value-for-money i Piemonte.


























