Klik/Tryk for at zoome

Zeni Costalago Rosso Veronese 2018

På lager - 1-2 dages levering Vingaranti

Cabernet Sauvignon og Merlot fremstillet efter Amarone-metoden. Kan man det?

Det kan man. Det er lykkedes vinhuset Zeni at lave en yderst vellykket vin, der forener fylde og frugt fra Valpolicella-druen Corvina med elegance og struktur fra Bordeaux-druerne. Inspireret af konceptet bag ’’Super-toscanerne’’ har Zeni formået at fremtrylle en vin, der overgår mange Ripassoer.

Kun de bedste druer indgår i denne ’’Super-Ripasso’’, som den bliver kaldt hos Supervin. 

Smagenote

Costalogo brillerer med sin intense smag og lækre frugtfylde. Vinen har en indsmigrende duft af søde, kirsebær, som suppleres af friskplukkede blommer, peber og grønne urter. Tanninerne er ligeså bløde som italiensk makaroni, men vinen har stadig en fin struktur og finesse fra Bordeaux-druerne. Der er masser af saftighed i dette lækre italienske ’’Bordeauxblend’’, hvis seneste årgang var meget anmelderrost! 2018 skuffer bestemt ikke, men er holdt i samme forførende stil… Drik nu, eller gem 5-6 år fra høståret.

Anmeldelser af Zeni Costalago Rosso Veronese 

94/100 Barego'mad - mad & vinblog (2017)
"Kunne det ikke være interessant at se hvad der sker, hvis man kloner en vellavet Ripasso med en Supertoscaner? Hver især to populære vintyper, som mange danskere har stiftet bekendtskab med på deres sommerferie sydpå til Gardasøen eller Toscana. Spørgsmålet er blot, om man virkelig kan kombinere det bedste fra disse to vintyper, og så slippe godt fra det? Svaret er et stort og rungende “ja” – det kan man godt. Og denne super-vin har potentiale til at spille med i et brag af en ny superheltefilm fra Marvel. Det er et overraskende godt glas til prisen. Costalago Rosso Veronese 2017 er fremelsket af den anerkendte Valpolicella-producent Zeni, som mestrer Amarone-metoden til perfektion.
I glasset byder Costalago på en flot mørk rubinrød farve med et changerende mørke-orange skær. Den åbner op med herlige aromaer af mørke bærfrugter som brombær, solbær, blommer og kirsebær med noter af italienske krydderurter og lidt fadpræg af vanilje og ristet eg. I munden er den fyldig og blød med forholdsvis stor frugtighed som åbner op med fløjlsbløde tanniner og fin syre som smyger sig over tungen og kulminerer i en saftig letkrydret finale med lang eftersmag. Kombinationen af både Merlot, Cabernet Sauvignon og Corvina er ganske vellykket, og resulatet er en harmonisk givende rødvin som både kan tage kampen op med julemiddagen eller langtidssimret oksegryde. Bellissimo" ("Fremragende vinkøb" - vurderet ved 80,00 kr.)

★★★★★ 5/5 Vinavisen (2017)
"En elegant rødvin på druen Corvina samt en anelse Carbernet Sauvignon og Merlot. Den dufter af sød blå druemost og har en fint krydret smag med strejf af friske blå blommer. Smagen bliver hængende i munden og udvikler sig med en fin frugtsyre til slut. En god vin til lidt fede kødretter - fx på 2. juledags frokostbord." - vurderet ved en tilbudspris på 80,00 kr.

God til oksekød, lam, ost, and og fyldige svinekødsretter. Server gerne i selskab med sødligt tilbehør - som f.eks. grillede eller bagte rodfrugter, løg eller hvidløg. Nyd vinen ved 16-18°C.

Ved Amarone-metoden lægges druerne til tørre i små tørrebakker, hvor de skrumper ind, så de bliver endnu mere intense og saftige i smagen. Det er en dyr proces, der til gengæld resulterer i en utrolig smagsrigdom. 

Zeni svømmer i topanmeldelser fra vineksperter. Men Valpolicella-producenten har benene plantet solidt på jorden og har beholdt priserne på et fornuftigt niveau til gavn for alle Amarone, Ripasso- og Costalagoelskere.

Zeni er også villig til at gå et stykke ekstra for at højne kvaliteten. Derfor tørrer de deres druer længere tid end nødvendigt. Gennem flere generationer har Zeni fremtryllet den ene verdensklasses Ripasso og Amarone efter den anden – og nu også  Costalagoen, som allerede er blevet et kæmpe hit.

Læs mere

Passer godt til

Pasta

Gris

Ost

1 fl. pr. stk. 109,95  DKK
6 fl. pr. stk. 80,00 DKK
TILBUD6 fl. pr. stk. 69,95  DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

94 Point (2017)

Barego'mad - mad & vinblog

★★★★★ (2017)

Vinavisen

★★★★★★

Supervin.dk

Bestil inden
x timer y min,
og vi sender i dag!

Fri fragt v. køb for X mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Servering 16-18 °C
Gemme potentiale 5-6 år
Alkohol 14 %
Indhold 75 cl