





Costabella Rosso 2020
Bedste årgang siden 2010... Veneto bliver ikke meget bedre end dette ultimative BEST BUY i den nye årgang 2020.
Costabella har navn efter Zenis smukke vinskråninger ned mod Gardasøen. Rødvinen kombinerer Corvina-druer, tørret efter Amarone-metoden, med "Supertoscaner-druerne" Merlot og Cabernet Sauvignon. To af de mest elskede vintyper i Danmark...
Resultatet er en imponerende frugtlækker og saftig powervin, der toppes med elegante krydderier og tanniner fra den kostbare lagring på egetræsfade…
Crowdpleaseren rammer altid plet blandt Amarone-fans - men begejstrer absolut også fans af Bordeaux og Supertoscanere.
Nyd den til saftige bøffer, BBQ, lam, ost, and, flæskesteg, tapas, fyldige pastaretter, hygge og modne oste. Servér ved 16-18°C.
Hvordan smager Costabella Rosso 2020?
Mørk kirsebærrød med et ungt lilla skær... Næsen vibrerer herligt af mørk powerfrugt og en solid dosis luksuskrydderier! Forvent toplækker, Ripasso-lignende duft med fuld pedal på den saftige kirsebærfrugt, de søde rosiner og sveskerne. Bordeauxdruerne bemærker sig med luksusstrejf af solbær, blomme, mynte, der igen fuldendes med fadnoter af engelsk lakrids, chokolade og ristede kaffebønner... Wauw! Der er masser af saftighed og smagspower i dette lækre italienske glas, men rødvinen har stadig en fin struktur og finesse fra Bordeaux-druerne. Imponerende Veneto-vin! Drik nu, eller gem 6-8 år fra høståret.
Costabella Rosso 2020 passer godt til...
Om Cantina Zeni

I de eleverede bakker over Bardolino ligger Cantina Zeni med den mest vidunderlige og pittoreske udsigt over Gardasøen. Familieejet gennem generationer siden grundlæggelsen ved Bartalomeo Zeni i 1870. Den ydmyge Bartalomeo var maler af passion og fragtmand af profession. Han fragtede vin og andet gods langs kysten af Gardasøen. En virksomhed hans søn overtog, mens den efterfølgende generation forelskede sig i landbruget og vinproduktionen.
Spol frem til 1950’erne hvor Gaetano Zeni, bedre kendt som Nino, overtager vingården og ser et potentiale i det stærkt udviklende internationale marked. Han vælger at bygge et nyt vineri i bakkerne, som stadig står den dag i dag. Nino var pioner indenfor sit felt og havde den filosofi, at vin skal laves i marken, ikke i kælderen. En filosofi som stadig gælder i dag. Han begyndte at specificere vinstokkenes alder i markerne, fermentere druevarianterne separat for at højne fornemmelsen af terroir, og han forsøgte konstant at udvikle og forbedre kvaliteten af husets vine.
I dag drives vineriet af Gaetanos tre børn Fausto, Elena og Federica Zeni. Fausto, som lever efter sin fars filosofier, er ønologen som konstant er i vinmarkenerne og som skal sørge for at vinen holder sit tårnhøje niveau år efter år. Elena og Federica står for den mere kommercielle del af virksomheden, hvor de sørger for at vinen bliver fordelt til alle de glade vinelskere verden rundt. Og når de vinelskende entusiaster vælger at rejse til Bardolino, står familien altid på spring til at tage imod og give rundture, smagninger eller et guidet besøg på deres helt eget vinmuseum.
Cantina Zeni er yderst velanset verden rundt for deres vine, som produceres i Bardolino, Custoza, Lugana, Valpolicella og Soave, og deres mange priser taler for sig selv.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold