Tilbage

Italien

Zeni Cruino 2020 i trækasse

1 fl. pr. stk.
299,95DKK
6 fl. pr. stk.
249,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

92 Point

Mad og Monopolet

⭐4,3

Vivino

Bestil inden

12 timer 6 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Italien

Zeni Cruino 2020 i trækasse

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

"92 point. Denne er italiensk powervin, når det er bedst og for dig, som holder af en vin, hvor du får al den kraft, fylde og smag, du kan forestille dig." – Mad & Monopolet

For god til at være en Amarone??

Da Zeni Cruino er lavet på 100 % Corvina må den ikke kaldes Amarone, da disse vine højest må indeholde 95 % af den ædle drue.

Det er dog svært at skelne denne vin fra en Amarone – bortset lige fra prisen.

Zeni Cruino er nemlig lavet på Appassimento-metoden, hvor tørrede druer giver vinen ekstra fylde, power og imponerende 16% alkohol. Som om det ikke var nok, bliver vinen forkælet i 18 mdr. på de fineste franske barriquefade.

Et super glas vin, som i høj grad minder om stor Amarone, bare lidt mere moderne i stilen. Der er mange Amarone-vine, der aldrig når i nærheden af den bedømmelse og et klart bevis på, at det betaler sig at udfordre normerne.

På etiketten ”blot” end Rosso Veronese og vi kan med garanti sige, at hvis der havde stået Amarone, så var prisen også markant højere!  

Ved køb af 6 flasker leveres i original trækasse.

Smagenote

Cruino 2020 fylder glasset med en mørk og fed kirsebærrød farve. Overdådig næse med sorte kirsebær, tørrede skovjordbær, rosiner, lidt sveske og modne blommer. Allerede efter første mundfuld slår vinen benene væk under en med sin gigantiske fylde, der sammenvæves med fadkrydrede strejf af pibetobak, vaniljestang og kanel. En behagelig mineralsk friskhed blander sig i den kilometer lange finish og skaber total smagsharmoni. Et forrygende glas, der emmer at stor Amarone! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.

Anmeldelser af Zeni Cruino IGT Rosso Veronese 2020

92/100 Mad & Monopolet
"Denne er italiensk powervin, når det er bedst og for dig, som holder af en vin, hvor du får al den kraft, fylde og smag, du kan forestille dig. Næsen er fyldt med duft af tørret frugt - rosin, svesker, syltede blommer, vanilje, marmelade, kogt frugt og nelliker. I munden er den fyldig, hvor der er skruet helt op for smagen. Utrolig vellavet vin. 
1 fl. 299,95 / BEDSTE PRIS 6 fl. pr. stk 219,95 | Point: 92/100"

.........

Tidligere årgange:                             

94/100 Winewherever (tidl. årg.)
"Zeni har her lavet en 100% Corvina passito vin. Et spændende projekt der slet ikke har brug for Amarone betegnelsen for at kunne vise sit værd. Resultatet er en parfumeret duft af violer, tørret frugter, eukalyptus, og varme kryderrier. I munden er den blød med en let sødlig frugtsyre der er flot opløftet af en kraftig og spændt syre. Den er allerede godt udviklet og imødekommende. En flot vin med masser af det hele."

90-94,99/100 Gold Winner Award - The Wine Hunter (tidl. årg.)

92/100 Annuario dei Migliori Vini Italiani (tidl. årg.)

91/100 Vinhulen (tidl. årg.)
"Rubinrød og tæt. Duften er intens med mørke bær af både sorte kirsebær, brombær og blåbær og fremstår meget mørk og intens. Smagen er fed og blød med frisk frugtsyre med bid og nerve og mørk frugt af kirsebær og brombær og intensitet. Saftig og potent frugtbombe med masser af saft og kraft og stor drikkevenlighed. En lille maltnote kommer til i både duft og smag, når vinen har stået lidt i glasset."

Denne vin kan med fordel dekanteres og vil parre fantastisk med kraftige kødretter og simreretter. Hvis den serveres let afkølet, kan den endda gå til modne og faste oste med sød og syrlig marmelader nødder i honning.

Vinen bør dekanteres og serveres til de kraftigere kødretter, hvor tilbehøret også er i den kraftigere ende. Ren nydelse - enten til mad eller som meditationsvin. Servér vinen ved 16-18°C.

Druerne til denne vin bliver dyrket i hjertet af Verona-området. Første årgang af Cruino var 1986. Den var ved frigivelse en sand banebrydende vin, da Zeni var de første i Verona-området til at kombinere en vin lavet på 100% Corvina med fadlagring på nye franske egetræsfade.

Denne vin laves faktisk efter samme princip som en Amarone. Efter samtlige druer håndplukkes og udvælges grundigt, ligges druerne til tørre i omkring to måneder. Under tørringen fordamper en del af vandindholdet i druerne, så der til sidst er en koncentreret saft tilbage i druerne med et højere sukkerindhold end normalt. Dette gør også, at vinens alkoholprocent kan gæres helt op til de 16% som denne vin er landet på.

Efter tørringen vinificeres vinen og fadlagres i helt op til 18 måneder på nye franske egetræsfade. Efter fadlagringen tappes vinen og frigives til salg. Et super glas vin, som i høj grad minder om stor Amarone, bare lidt mere moderne i stilen.

Om Cantina Zeni

I de eleverede bakker over Bardolino ligger Cantina Zeni med den mest vidunderlige og pittoreske udsigt over Gardasøen. Familieejet gennem generationer siden grundlæggelsen ved Bartalomeo Zeni i 1870. Den ydmyge Bartalomeo var maler af passion og fragtmand af profession. Han fragtede vin og andet gods langs kysten af Gardasøen. En virksomhed hans søn overtog, mens den efterfølgende generation forelskede sig i landbruget og vinproduktionen.

Spol frem til 1950’erne hvor Gaetano Zeni, bedre kendt som Nino, overtager vingården og ser et potentiale i det stærkt udviklende internationale marked. Han vælger at bygge et nyt vineri i bakkerne, som stadig står den dag i dag. Nino var pioner indenfor sit felt og havde den filosofi, at vin skal laves i marken, ikke i kælderen. En filosofi som stadig gælder i dag. Han begyndte at specificere vinstokkenes alder i markerne, fermentere druevarianterne separat for at højne fornemmelsen af terroir, og han forsøgte konstant at udvikle og forbedre kvaliteten af husets vine.

I dag drives vineriet af Gaetanos tre børn Fausto, Elena og Federica Zeni. Fausto, som lever efter sin fars filosofier, er ønologen som konstant er i vinmarkenerne og som skal sørge for at vinen holder sit tårnhøje niveau år efter år. Elena og Federica står for den mere kommercielle del af virksomheden, hvor de sørger for at vinen bliver fordelt til alle de glade vinelskere verden rundt. Og når de vinelskende entusiaster vælger at rejse til Bardolino, står familien altid på spring til at tage imod og give rundture, smagninger eller et guidet besøg på deres helt eget vinmuseum.

Cantina Zeni er yderst velanset verden rundt for deres vine, som produceres i Bardolino, Custoza, Lugana, Valpolicella og Soave, og deres mange priser taler for sig selv.

Drue Corvina
Årgang 2020
Servering 16-18°C
Gemme potentiale +10 år fra høståret
Alkohol 16 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. trækasse
1 fl. pr. stk.
299,95DKK
6 fl. pr. stk.
249,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

92 Point

Mad og Monopolet

⭐4,3

Vivino

Bestil inden

12 timer 6 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter