



Zeni Cruino 2020 i trækasse
For god til at være en Amarone??
Da Zeni Cruino er lavet på 100 % Corvina må den ikke kaldes Amarone, da disse vine højest må indeholde 95 % af den ædle drue.
Det er dog svært at skelne denne vin fra en Amarone – bortset lige fra prisen.
Zeni Cruino er nemlig lavet på Appassimento-metoden, hvor tørrede druer giver vinen ekstra fylde, power og imponerende 16% alkohol. Som om det ikke var nok, bliver vinen forkælet i 18 mdr. på de fineste franske barriquefade.
Ved køb af 6 flasker leveres i original trækasse.
.........
Denne vin kan med fordel dekanteres og vil parre fantastisk med kraftige kødretter og simreretter. Hvis den serveres let afkølet, kan den endda gå til modne og faste oste med sød og syrlig marmelader nødder i honning.
Vinen bør dekanteres og serveres til de kraftigere kødretter, hvor tilbehøret også er i den kraftigere ende. Ren nydelse - enten til mad eller som meditationsvin. Servér vinen ved 16-18°C.
Druerne til denne vin bliver dyrket i hjertet af Verona-området. Første årgang af Cruino var 1986. Den var ved frigivelse en sand banebrydende vin, da Zeni var de første i Verona-området til at kombinere en vin lavet på 100% Corvina med fadlagring på nye franske egetræsfade.
Hvordan smager Zeni Cruino 2020 i trækasse?
Cruino 2020 fylder glasset med en mørk og fed kirsebærrød farve. Overdådig næse med sorte kirsebær, tørrede skovjordbær, rosiner, lidt sveske og modne blommer. Allerede efter første mundfuld slår vinen benene væk under en med sin gigantiske fylde, der sammenvælves med fadkrydrede strejf af pibetobak, vaniljestang og kanel. En behagelig mineralsk friskhed blander sig i den kilometer lange finish og skaber total smagsharmoni. Et forrygende glas, der emmer at stor Amarone! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Zeni Cruino 2020 i trækasse passer godt til...
Om Cantina Zeni

I de eleverede bakker over Bardolino ligger Cantina Zeni med den mest vidunderlige og pittoreske udsigt over Gardasøen. Familieejet gennem generationer siden grundlæggelsen ved Bartalomeo Zeni i 1870. Den ydmyge Bartalomeo var maler af passion og fragtmand af profession. Han fragtede vin og andet gods langs kysten af Gardasøen. En virksomhed hans søn overtog, mens den efterfølgende generation forelskede sig i landbruget og vinproduktionen.
Spol frem til 1950’erne hvor Gaetano Zeni, bedre kendt som Nino, overtager vingården og ser et potentiale i det stærkt udviklende internationale marked. Han vælger at bygge et nyt vineri i bakkerne, som stadig står den dag i dag. Nino var pioner indenfor sit felt og havde den filosofi, at vin skal laves i marken, ikke i kælderen. En filosofi som stadig gælder i dag. Han begyndte at specificere vinstokkenes alder i markerne, fermentere druevarianterne separat for at højne fornemmelsen af terroir, og han forsøgte konstant at udvikle og forbedre kvaliteten af husets vine.
I dag drives vineriet af Gaetanos tre børn Fausto, Elena og Federica Zeni. Fausto, som lever efter sin fars filosofier, er ønologen som konstant er i vinmarkenerne og som skal sørge for at vinen holder sit tårnhøje niveau år efter år. Elena og Federica står for den mere kommercielle del af virksomheden, hvor de sørger for at vinen bliver fordelt til alle de glade vinelskere verden rundt. Og når de vinelskende entusiaster vælger at rejse til Bardolino, står familien altid på spring til at tage imod og give rundture, smagninger eller et guidet besøg på deres helt eget vinmuseum.
Cantina Zeni er yderst velanset verden rundt for deres vine, som produceres i Bardolino, Custoza, Lugana, Valpolicella og Soave, og deres mange priser taler for sig selv.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener