



Zeni Cruino 2023 i trækasse
Zeni Cruino er lavet på appassimento-metoden, hvor tørrede druer giver vinen ekstra fylde og power samt en imponerende alkoholprocent på 16%. Vinen må dog ikke kaldes Amarone, da den er lavet på 100% Corvina – mens Amarone kun må indeholde op til 95% Corvina.
Det er dog utroligt svært at skelne denne vin fra en Amarone – bortset fra forholdet mellem pris og kvalitet, for her får man imponerende kvalitet og kompleksitet til en brøkdel af, hvad den typisk ville koste under Amarone-navnet.
Når vinen hældes i glasset, bliver man mødt af en utrolig kraftfuld fornemmelse af tørret frugt, efterfuldt af en utrolig kompleksitet i form af vanilje, kanel og tobak
Vinen afrundes med hele 18 måneder på de fineste franske barrique-fade, hvilket i høj grad betragtes som et solidt kvalitetsstempel.
Vinen bør dekanteres og serveres til de kraftigere kødretter, hvor tilbehøret også er i den kraftigere ende. Ren nydelse - enten til mad eller som meditationsvin. Servér vinen ved 16-18°C.
Leveres i original trækasse ved køb af 6 fl.
Hvordan smager Zeni Cruino 2023 i trækasse?
I glasset står Zeni Cruino 2023 mørk og koncentreret med en markant frugtintensitet, der tydeligt bærer præg af Appassimento-metoden. I næsen bliver man mødt af en overdådig duft af sorte kirsebær og tørret frugt i form af skovjordbær, rosiner, svesker og modne blommer. Mundfølelsen kendetegnes tydeligt af den koncentration, som de tørrede druer giver. Her har man skabt en vin med imponerende fylde, der byder på masser af frugt og mineralitet samt kompleksitet fra fadlagringen i form af vanilje, kanel og tobak. Sammenspillet mellem den frugtige intensitet og de komplekse aromaer skaber en vin i imponerende flot balance. Den slutter med en usædvanligt lang, fyldig og tilfredsstillende finish. Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Zeni Cruino 2023 i trækasse passer godt til...
Hvordan er Zeni Cruino 2023 i trækasse fremstillet?
Denne vin laves faktisk efter samme princip som en Amarone. Efter samtlige druer håndplukkes og udvælges grundigt, ligges druerne til tørre i omkring to måneder. Under tørringen fordamper en del af vandindholdet i druerne, så der til sidst er en koncentreret saft tilbage i druerne med et højere sukkerindhold end normalt. Dette gør også, at vinens alkoholprocent kan gæres helt op til de 16%, som denne vin er landet på.´Efter tørringen vinificeres vinen og fadlagres i helt op til 18 måneder på delvis nye franske egetræsfade. Efter fadlagringen tappes vinen og frigives til salg. Et super glas vin, som i høj grad minder om stor Amarone, bare lidt mere moderne i stilen.
Druer
CorvinaOm Cantina Zeni

I de eleverede bakker over Bardolino ligger Cantina Zeni med den mest vidunderlige og pittoreske udsigt over Gardasøen. Familieejet gennem generationer siden grundlæggelsen ved Bartalomeo Zeni i 1870. Den ydmyge Bartalomeo var maler af passion og fragtmand af profession. Han fragtede vin og andet gods langs kysten af Gardasøen. En virksomhed hans søn overtog, mens den efterfølgende generation forelskede sig i landbruget og vinproduktionen.
Spol frem til 1950’erne hvor Gaetano Zeni, bedre kendt som Nino, overtager vingården og ser et potentiale i det stærkt udviklende internationale marked. Han vælger at bygge et nyt vineri i bakkerne, som stadig står den dag i dag. Nino var pioner indenfor sit felt og havde den filosofi, at vin skal laves i marken, ikke i kælderen. En filosofi som stadig gælder i dag. Han begyndte at specificere vinstokkenes alder i markerne, fermentere druevarianterne separat for at højne fornemmelsen af terroir, og han forsøgte konstant at udvikle og forbedre kvaliteten af husets vine.
I dag drives vineriet af Gaetanos tre børn Fausto, Elena og Federica Zeni. Fausto, som lever efter sin fars filosofier, er ønologen som konstant er i vinmarkenerne og som skal sørge for at vinen holder sit tårnhøje niveau år efter år. Elena og Federica står for den mere kommercielle del af virksomheden, hvor de sørger for at vinen bliver fordelt til alle de glade vinelskere verden rundt. Og når de vinelskende entusiaster vælger at rejse til Bardolino, står familien altid på spring til at tage imod og give rundture, smagninger eller et guidet besøg på deres helt eget vinmuseum.
Cantina Zeni er yderst velanset verden rundt for deres vine, som produceres i Bardolino, Custoza, Lugana, Valpolicella og Soave, og deres mange priser taler for sig selv.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener


























