Tilbage

Markowitsch Pinot Noir 2022

Klik/Tryk for at zoome

1 fl. pr. stk.
219,95 DKK
6 fl. pr. stk.
149,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

93 Point

Rolf Madsen, Vinexpressen

UGENS VINHIT

Rolf Madsen, Vinexpressen

93 Point

Mad og Monopolet

93 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

92 Point

Flaskehalsen

Supervin.dk

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Markowitsch Pinot Noir 2022

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

"93 point. Ugens vinhit er en bourgogne-dræber af dimensioner. Faktisk en helt vild pinot fra Markowitsch, der må få franskmændene til at ryste af skræk ... Markowitch sender her en sand krigserklæring til Bourgogne, for hold nu kæft, hvor smager det smager godt. Vidunderlig og nærmest Volnay-elegant pinot ... Skynd dig – denne her må blive revet ned fra hylderne…." - Vinexpressen

"93 point. Hvis denne kom fra Bourgogne, så ville den koste mere end det dobbelte – det er jeg overbevist om." - Mad & Monopolet 

"93 point. Det er som om, at de hos Markowitsch, år efter år, skruer en lille smule op for den aromatiske volumen. Denne 2022 Pinot Noir kommer simpelthen væltende op af glasset ... En meget helstøbt vin" - WineWherever

“Red wine producers in all growing regions are very satisfied with the young wines, which are full-bodied and extract-rich” – Falstaff om Østrigs nye årgang 2022

Østrigs bedste og hurtigst udsolgte Pinot Noir-scoop er retur med bravur… Glæd dig til den forrygende flotte årgang 2022.  

Anmelderne har i årevis sammenlignet med rød bourgogne – og Markowitsch Pinot Noir 2022 er ingen undtagelse. 

Rødvinen er skabt med druer fra topmarken Ried Scheibner, der normalt yder frugt til Markowitsch Pinot Noir Reserve – flagskibet som slog to kultvine fra Domaine de la Romanée-Conti ved en nu verdensberømt blindsmagning.

Med denne kvalitet i glasset, kan det næppe undre, at fremstormende Gerhard Markowitsch allerede har ladet sig hylde som ’’Falstaff Winemaker of the Year’’

Glæd dig til en supersaftig vin med fornem finesse og forførende rød bærfrugt, der fuldendes med fine krydderier og tanniner fra den 15 måneder lange kældermodning på brugte burgundiske 228 liters egetræsfade.

Masser af lækker ’’Pinot-Noir’’-DNA og en elegance der sender tankerne på himmelflugt mod højt prissat top-bourgogne…. Trods seriøsiteten utrolig nem at drikke og mindst lige så nem at blive forfalden til.

Smagenote

Ved ophældningen står Markowitsch Pinot Noir 2022 smuk bourgognerød i glasset… Næsen skruer charmen på med elegant parfumeret duft af nyplukkede hybenroser og violer, saftmættede kirsebær, vilde hindbær, jordbær og skovbær, der fletter sig smukt sammen med mineralske skovbundsnuancer samt fadkrydrede strejf af lakrids, mokka og vanilje… Samspillet mellem frugten, fadet og mineraliten er så smukt orkestreret af maestroen Markowitsch, at det er umuligt ikke at fantasere om de helt store landsbynavne i Bourgogne! Saftig bærfrugt, skovbund og madvenlige tanniner runder finalen af i perfekt balance... Wunderwein og vanvidsvalue i et og samme glas!  Drik nu eller gem 5-8 år fra høståret.

Anmeldelser af Markowitsch Pinot Noir 2022

93/100 Rolf Madsen, Vinexpressen
"Ugens vinhit er en bourgogne-dræber af dimensioner. Faktisk en helt vild pinot fra Markowitsch, der må få franskmændene til at ryste af skræk. Nemlig – og så vi har ikke engang fat i en af de dyre vine fra den østrigske stjerne…. Markowitch sender her en sand krigserklæring til Bourgogne, for hold nu kæft, hvor smager det smager godt. Vidunderlig og nærmest Volnay-elegant pinot, der oser af søde kirsebær, roser, skovbær, lidt blå blommesten og en lille fadristning. Elegant og frisk med enorm elegance og en puddersukker agtig frugtsødme, der lægger sig blidt på tungen som en gang blød velour. Læg dertil en frisk og ren syre og et lille bitterfinish, der bider de rigtige steder i munden. Skynd dig – denne her må blive revet ned fra hylderne…. Ugens vinhit. 93 Spottet hos Supervin til ca. 110 kr."

93/100 Mad & Monopolet 
"
Hvis denne kom fra Bourgogne, så ville den koste mere end det dobbelte – det er jeg overbevist om. Næsen bydes på jordbær, kirsebær, lakrids, svampe, espresso og et lille hint af tomat på dåse, hvor duften går over i mere bitre-søde noter. I munden er den mineralsk, kølig i udtrykket, hvor syre og frugt skaber flot balance. 1 stk 219,95 – v/ 6 fl. 109,95 "

93/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Det er som om, at de hos Markowitsch, år efter år, skruer en lille smule op for den aromatiske volumen. Denne 2022 Pinot Noir kommer simpelthen væltende op af glasset med syrlige røde bær og vilde grønne urter. I munden har den en perfekt balance mellem den let sødlige frugt og en frisk og levende syre. En meget helstøbt vin, der er lavet til at blive drukket ung og i store slurke."

92/100 Flaskehalsen
"Østrigsk Pinot Noir med en frisk og fersk stil allerede i næsen. Også smagsmæssigt er det de lyse og lette bær, der præger oplevelsen, som først bliver mere fyldig, når man kommer tættere ind på kroppen af den. Balancen er ret fin, så du får en lys og let stil med en god portion finesse. Normalpris kr. 219,95, Set til kr. 109,95"

.....

Forrige årgang:

93/100 Mad & Monopolet (årg. 2021)
"Gerhard Markowitsch laver enestående kølig vin fra Østrig. Hans stil minder om Bourgogne, men alligevel har han sit helt eget præg. I næsen har den masser af duft af jordbær, kirsebær, urter, svampe, tomatstilk og mørk chokolade. I munden spiller det hele på alle tangenter – flot integreret fad, frugt, der ikke overstyrer smagen og en lækker mineralitet og syre. Denne Pinot Noir har afgjort gemme-potentiale, men kan også nydes nu – utrolig flot glas." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 149,95)

92/100 WineWherever, Rasmus Christensen (årg. 2021)
"Flot transparent farve i glasset der signalerer den elegance, vinen besidder. Aromatiske røde bær er det altoverskyggende tema her, og med en saftig og legende syre er der skabt en vin, der er utrolig let drikkelig, helt uden at være simpel. Topscore i bællefaktor."

92/100 Flaskehalsen (årg. 2021)
"Dejligt lys i farven. Den har alt det, Pinot Noir gerne skal have. Let og blød, lang eftersmag, nuancerigt fra start til slut. Sammenlignet med andre dejlige Pinot Noir-vine er vi klart mest i den bløde ende af skalaen. Normalpris kr. 219,95 – Set til kr. 109,95"

Anbefales til grillet fisk, fjerkræ, fuglevildt, lyst kød, svamperetter og cremede oste. Nyd vinen ved 14-17 °C.

Markowitsch Pinot Noir 2022 er fremstillet på 100% Pinot Noir, fra nøje udvalgte franske kloner. Druerne håndhøstes fra de kølige, kalkholdige enkeltmarker Ried Kirchtal og Ried Scheibner. Vinen gærer med skindkontakt ved 27-29°C på ståltank, inden vinen omstikkes til 15 måneder lang kældermodning på brugte burgundiske 228 liters egetræsfade.

Om Markowitsch

Kongen af Carnuntum. Punktum. Gerhard Markowitsch er den geniale østrigske winemaker, der med sin serie af mirakuløse rødvine har sat den 900 hektar lille vinregion Carnuntum på verdenskortet.

Efter dannelsesrejser til Bordeaux og Toscana overtog den unge og ambitiøse Gerhard i 1990 sin fædregård med blandingskultur, for blot 9 år senere at kunne lade sig hædre som ”Østrigs bedste vinmager” i Falstaff Magazin.

Et gennembrud af episke dimensioner fulgte, da en østrigsk lilleput nedlagde en burgundisk kæmpe: en Pinot Noir Reserve fra Gerhard Markowitsch bankede Romanée-Conti La Tache i en blindsmagning! Begivenheden chokbølger igennem hele vinverdenen... en ny stjerne var født!

Fra selvsamme terroirs som nævnte Reserve-flagskib (nærmere bestemt fra de kølige og kalkholdige enkeltmarker Ried Kirchtal og Ried Scheibner ved landsbyen Höflein) laver Markowitsch en billigere Pinot Noir, der er så god og godt anmeldt, at man må skamme sig fælt ved at bruge betegnelsen basisvin!

Men for Østrigs bedste rødvinsproducent stopper festlighederne ikke ved Pinot Noir… Fra sit cutting edge-vineri i Göttlesbrunn lancerer Markowitsch den ene topanmeldte pragtrødvin efter den anden: fra Bordeaux- og Bolgheri-inspirerede kultcuvéer (M1, Rosenberg, Redmont) til østrigske specialiteter på St-Laurent, Blaufränkish og Zweigelt. Glemte vi de hvide Grüner Veltliner Alte Reben og Meursault-dræberen Chardonnay Schüttenberg? 90+ point over hele linjen…

Passer godt til

Tapas

Pasta

Fisk

Svampe

Orientalsk

Hygge

Kalv

Grøntsager

Okse

Vildt

Fjerkræ

Skaldyr

Ost

Salat

Servering 14-17°C
Gemme potentiale 5-8 år fra høståret
Alkohol 13 %
Indhold 75 cl
1 fl. pr. stk.
219,95 DKK
6 fl. pr. stk.
149,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

93 Point

Rolf Madsen, Vinexpressen

UGENS VINHIT

Rolf Madsen, Vinexpressen

93 Point

Mad og Monopolet

93 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

92 Point

Flaskehalsen

Supervin.dk

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter