
Prosper Maufoux Santenay 1er Cru Passetemps Rouge 2016
Outstanding… Excellent…
Både Robert Parker og Wine Enthusiast skamroser rødvinene fra Côte de Beaune i årgang 2016 - og taler vi Pinot Noir fra Santenay, er Prosper Maufoux i superform!
2016 er årgangen, hvor husets Santenay 2016 imponerer med 92 point i Decanter, og hvor denne fantastiske 1er Cru Passetemps - efter hele 15 mdr. på 30% nye fade - løfter niveauet endnu højere…
En silkeblød saftig og sitrende mineralsk rød bourgogne med luksurøse fadkrydderier... Eminint rødvin fra Nadine Gublin - den første kvinde som "Winemaker of the Year" i Revue des Vins de France.
Vi finder enkeltmarken “Passetemps” lige i udkanten af landsbyen Santenay. Det pudsige navn (”tidsfordriv”) skyldes, at det var her, høstarbejderne førhen så tiden an, når vejret tegnede usikkert.
“Santenay is increasingly a source of great - and great value - wines in Burgundy.” - Tim Atkin MW
Nyd den til grillet laks og tun, steaks, fjerkræ, fuglevildt, tatar, svampe og cremede oste. Servér ved 14-17°C
Hvordan smager Prosper Maufoux Santenay 1er Cru Passetemps Rouge 2016?
I glasset præsenterer Passetemps 2016 sig elegant kirsebærrød…. Næsen emmer af feminin finesse og intens duft af roser, jordbær, hindbær, rabarber og kirsebær, som åbner perfekt op for kalket mineralitet, kaffe, humus, svampe og vanilje... I munden dejlig smooth med en flot sommerparade af delikate røde bær, der klinger diskret fadkrydret og eminent mineralsk af i den flotte finish. Vi giver Master of Wine Tim Atkin helt ret... Santenay byder på fremragende bourgogne-value! Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.
Hvordan er Prosper Maufoux Santenay 1er Cru Passetemps Rouge 2016 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 100% Pinot Noir, som prosper Maufoux håndhøster fra den sydøstvendte og 1. Cru-klassificerede enkeltmark Passetemps, som vi finder i den bedste del af kommunen Santenay - klos op ad Clos des Mouches og berømte Les Gravières… I vineriet finsorteres de 100% afstilkede druer, som overføres intakte til gæringstanken uden pumpning. Før gæringen koldmacererer druerne i 4-5 dage ved 10°C, hvilket sikrer et skånsomt udtræk af frugtaromaer. Selve gæringen sker på ståltank med frugtbevarende temperaturstyring, mens 18-20 dages udblødning af druekskallerne, godt hjulpet af daglig pigeage, trækker farve, frugtsmag og tanniner fra drueskindet. Herefter modner vinen 15 måneder på 228 liters burgundiske egetræsfade, heraf 30% helt nye.
Druer
Pinot NoirOm Prosper Maufoux

Pssst! Vil du høre hemmeligheden bag bourgognes bedste value? Vinene fra Prosper Maufoux laves i tæt samarbejde med Nadine Gublin, der som Frankrigs første kvinde er kåret som "Winemaker of The Year" i Revue des Vins de France. Når Nadine ikke laver vin for Prosper Maufoux, står hun i kælderen hos sin anden arbejdsgiver, Domaine Jacques Prieur, hvor hun fremstiller nogle af Bourgognes største vine til den tyvedobbelte pris.
Vinhuset blev grundlagt i 1860 og forblev 130 år i hænderne på Maufoux-familien. Siden 2010 har Prosper Maufoux været styret af den ambitiøse Piffault-familie, som i forvejen står bag bourgognes største Crémant de Bourgogne-mærke, Veuve Ambal. Siden er kvaliteten eksploderet… I 2015 købte Piffaut-familien det idylliske Château de Saint-Aubin (inklusive topmarker i Meursault og Criots-Bâtard-Montrachet!), og slottet har siden 2020 fungere som hovedkvarter for Prosper Maufoux.
Prosper Maufoux’ portefølje repræsenterer i dag hele bourgogne, fra sublim Mâcon-Villages-value i syd til mineralsk Chablis i nord. Fællesnævneren er en altid ren og frugtbetonet stil, opnået ved relativ sen høst og kølig, frugtbevarende gæring. Vinene modnes 12-18 måneder i 228 liters burgundiske fade, som opbevares under perfekte klimatiske betingelser.
Trods sin bredt favnende portefølje er Prosper Maufoux’ produkter på ingen måde standardiserede: fadenes alder, herkomst og ristningsgrad tilpasses således nøje druernes herkomst samt årgangens karakteristika.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Proptype
Emballage
Allergener