Prosecco vin

VALGTE FILTRE: Land: Italien Område: Prosecco

Prosecco vin

Prosecco – Italiens lækreste mousserende vine

Den lækre, italienske og mousserende Prosecco vin er Italiens svar på en Champagne. Den fremstilles på den grønne Prosecco-drue, som siden 2009 har fået navnet Glera. På italiensk betyder Prosecco ’’næsten tør’’, hvilket henviser til en dejlig frugtprofil, som giver vinen en god balance, så den ikke virker helt tør, men næsten tør. Vinene findes i et hav af afskygninger. Der findes både let sødlige og meget tørre udgaver. Derudover findes også let udgave af vinen, som kaldes for ’’frizzante’’, og en mere mousserende udgive med flere bobler med navnen ’’spumante’’.
 

Et fantastisk vindistrikt i Italien

Prosecco vin kommer udelukkende komme fra de nordøstlige italienske vinområder Veneto og Friuli. Helt specifik er der tale om provinserne Treviso, Vicenta, Belluno, Padova, Venezia, Pordedone, Udine, Gorizia og Trieste. Områderne har klima og jordbundsforhold som giver de perfekte vækstbetingelser for Prosecco-fremstilling. Områderne er meget smukke og velbesøgte af turister fra hele verden, som vil opleve Italiens billedskønne natur og fantastiske vine. Vindistriktet Prosecco udmærker sig ved at de vinklædte bakker i landskabet er mere markerede og karakterfulde end andre vindistrikter i Italien.
 

Sådan fremstilles de populære vine fra Prosecco distriktet

Prosecco vinen fremstilles på det, man kalder for ’’charmat’’-metoden. Dette betyder, at Prosecco vin gærer, modsat Champagne og Cava, ikke på flasken med i stedet i en trykflaske. Herefter tappes den under tryk på flaske, så boblerne bibeholdes. Dette gør at boblerne er mere livlige end den klassiske metode. Vinen indeholder oftest ca. 11,5-12% alkohol.


Køb Prosecco vin hos Supervin

Her hos Supervin finder du et stort udvalg af spændende vine fra Prosecco distriktet til hver sin anledning og pris. Vi ved, at det ofte kan være vanskeligt at beslutte sig for, hvilken vin, man skal vælge blandt et stort udvalg. Vi har gjort det nemt for dig at finde den helt rette vin her på siden. Således kan du søge efter kriterierne land, anmeldelser, drue, madtype og ikke mindst pris. Herefter vil der vises lige netop det udvalg, som matcher dine kriterier. På den måde er du sikret at få den helt rette vin leveret til døren. Tag et kig på vores hjemmeside, og lad dig inspirere af vores store udvalg af gode vine. Er du interesseret i et godt vin tilbud? Så hold dig opdateret her på siden, hvor vi ofte har udvalgte tilbud på fantastiske vine og andre alkoholiske drikke. Husk at når du bestiller for over 1.000 kr., leverer vi din vin ganske gratis til dig.