
Bacio Della Luna Prosecco Superiore Valdobbiadene DOCG Brut 2023
Valdobbiadene DOCG… Proseccos svar på Grand Cru Champagne!
Prosecco er populært som aldrig før, og det forstår du straks med denne prestigevin fra Bacio della Luna i glasset. Tænk, at man få DOCG klassificerede vintage-bobler i dette prisleje!
Hemmeligheden bag topkvaliteten, blåstemplet med ratings der matcher kostbar Champagne, er druernes herkomst fra de stejle bakker mellem byerne Conegliano og Valdobbiadene.
Her i Proseccos klassiske kerneområde stilles ekstra strenge krav til kvaliteten lige fra mark til vineri, og boblespecialisten Bacio della Luna excellerer med et af topdistriktets mest overlegne eksempler... Prosecco pakket med autenticitet og sit helt eget gear af frugt og finesse!
Udnyt den attraktive pris og køb for Guds skyld rigeligt… de her flasker bliver nemlig altid tømt meget hurtigt!
....
En luksuriøs aperitif - og en dejlig ledsager til antipasti, sushi, kolde fiskeanretninger, sprøde salater samt cremede oste. Servér ved 8-10°C.
Hvordan smager Bacio Della Luna Prosecco Superiore Valdobbiadene DOCG Brut 2023?
Elegant citrusgul med fine bobler og friske grønne reflekser... I næsen smukt aromatisk med ultra-delikat duft af jasmin, ristede mandler, saltet grape, stikkelsbær, pære og hvide ferskner…. I munden sprød og læskende med fine, fine bobler i umiskendelig DOCG-kvalitet. Smagen er tør, delikat frugtig og lækkert cremet, uden at være knastør. Den lange og læskende finish klinger elegant af med strejf af friske nødder, pikante urter og mundrensende saltet mineralitet. Italienske vintagebobler fra øverste hylde... Salute! Drik nu, eller gem 4-5 år fra høståret.
Smagenoter
Citron
Fersken
Nødder
Pære
Stikkelsbær
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Bacio Della Luna Prosecco Superiore Valdobbiadene DOCG Brut 2023 passer godt til...
Hvordan er Bacio Della Luna Prosecco Superiore Valdobbiadene DOCG Brut 2023 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 100% Glera fra de DOCG-klassificerede bakker nær Valdobbiadene. Bacio della Luna høster druerne i hånden og fragter ubeskadigede til vineriet i små kurve. Her presses druerne skånsomt inden den frugtbevarende gæring ved 18-22°C på ståltank. Herefter følger en ekstra gæring på ståltank under tryk, efter den såkaldte Charmat metode. Det resulterer i en fuldt mousserende vin med 11 gram restsukker pr. liter (tør, uden at være knastør).
Druer
GleraVindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener





















