
Bacio della Luna Prosecco Superiore Valdobbiadene DOCG Brut 2021
Prosecco er populært som aldrig før og det forstår man med det samme når, der kommer Bacio della Luna i glasset. Tænk, at man få DOCG klassificerede vintage-bobler i dette prisleje!
Den internationale topanmelder, Falstaff, gav i forrige årgang imponerende 92 point og kvaliteten holder samme høje niveau i denne dugfriske 2021-udgave, der kommer fra de stejle bakker mellem byerne Conegliano og Valdobbiadene i Norditalien.
Dette er Proseccos klassiske kerneområde, hvor der stilles ekstra strenge kvalitetskrav lige fra mark til vineri, og hvor Bacio della Luna leverer en perle af en Prosecco - pakket med autenticitet og sit helt eget gear af frugt og finesse!
En luksuriøs aperitif - og en dejlig ledsager til antipasti, sushi, kolde fiskeanretninger, sprøde salater samt cremede oste. Servér ved 8-10°C.
Hvordan smager Bacio della Luna Prosecco Superiore Valdobbiadene DOCG Brut 2021?
Vintage-Prosecco’en står elegant i glasset med en strågul kulør, der glimer med grønne reflekser. Aromatisk og liflig næse med nyplukkede forårsblomster, jasmin, ristede mandler, saltet grapefrugt, mango, citrus, pære og saftige hvide ferskner. I munden sprød og læskende med fine, fine bobler. Smagen er dejlig cremet, tør og frisk, uden at være knastør. Den lange og læskende finish klinger elegant af med strejf af nødder, friske urter og saltet mineralitet. DOCG-Prosecco fra øverste hylde! Drik nu, eller gem 4-5 år fra høståret.
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Hvordan er Bacio della Luna Prosecco Superiore Valdobbiadene DOCG Brut 2021 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 100% Glera fra de DOCG-klassificerede bakker nær Valdobbiadene. Bacio della Luna høster druerne i hånden og fragter ubeskadigede til vineriet i små kurve. Her presses druerne skånsomt inden den frugtbevarende gæring ved 18-22°C på ståltank. Herefter følger en ekstra gæring på ståltank under tryk, efter den såkaldte Charmat metode. Det resulterer i en fuldt mousserende vin med 11 gram restsukker pr. liter (tør, uden at være knastør).
Druer
GleraOm Bacio Della Luna
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener