Klik/Tryk for at zoome

Prosper Maufoux Bourgogne Hautes Cotes de Beaune 2018

Udsolgt Vingaranti

"The 2018 vintage is perfect for buyers wanting to buy Bourgogne wines at accessible prices." - The Buyer

Køb for Guds skyld mens du kan, for 2018 er et af de sjældne bourgogneår, hvor alting bare lykkedes! Intet terroir savnede sol eller varme, og stort set alle druer blev høstet ved optimal modenhed.

Også oppe i de høje bakker sydvest for Beaune, hvorfra denne hindbærfriske perle af en Pinot Noir kommer. Skabt under ledelse af Nadine Gublin, der som den første kvinde nogensinde er kåret til ”Frankrigs bedste winemaker”.

Prisen lyver i den grad, for i jubelåret 2018 smager "Hautes Cotes" af rigtig Beaune. Og lige om lidt er vinen udsolgt igen... 

Smagenote

Elegant kirsebærrød med forførende duft af hybenrose, hindbær og kirsebær, der går flot i spænd med antydninger af skovbund og ristet mokka. I munden smooth og overraskende intens med den unge, saftige bærfrugt i førersædet. Fine mineralske nuancer og lidt ristet krydderi fra fadet. Læskende finish med lette, perfekt afstemte tanniner. Drik nu, eller gem 4-6 år fra høståret.

Anmeldelser 

”Good producer” - Robert Parker 

Nyd den til grillet fisk, fjerkræ, lyst kød, rørt tatar, charcuterie, svamperetter og cremede oste. Nydes ved 14-17°C.

2018 Bourgogne Hautes-Côtes de Beaune er fremstillet på 100% Pinot Noir. De håndhøstede druer stammer fra ler- og kalkholdige skråninger omkring Orches, i bakkerne sydvest for Beaune. 

Mosten gærer temperaturstyret på ståltank med 18-20 dages pigéage. Modnet 10 mdr. på burgundiske 228 l. fade, heraf 10% helt nye. 

Prosper Maufoux er et vinhus, der værner om traditionen, når det kommer til at lave vin. Det betyder dog på ingen måde, at vinene er standardiserede, eller at der ikke er plads til nytænkning. Fadenes alder, ristningsgrad og herkomst tilpasses nøje druernes karakter. Huset er ejet af den kvalitetsbevidste Piffaultfamilie, der har bragt huset helt til tops i Bourgogne.

Det kendte Veuve Ambal mærke hører også under familiens foretagender. Prosper Maufoux har en bred portefølje, der omfatter Chablis til Beaujolais, men fælles for vinene er, at stilen er ren og frugtbetonet.

Prosper Maufoux, den oprindelige stifter af vinhuset, opgav i 1860 sin karriere som notar for at forfølge sin passion for vin. Passionen for vin skinner også igennem i familien Piffaults livsværk, der virker som inspiration for mange andre vinmagere rundt omkring i verden.

Tradition eller ej – Prosper Maufoux er et hus, der har meget at byde på, og vi er i hvert fald begejstrede!

Læs mere

Passer godt til

Fisk

Grøntsager

Fjerkræ

Skaldyr

Salat

1 fl. pr. stk. 219,95  DKK
6 fl. pr. stk. 169,95  DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

Supervin.dk

Bestil inden
x timer y min,
og vi sender i dag!

Fri fragt v. køb for X mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Servering 14-17°C
Gemme potentiale 4-6 år fra høståret
Alkohol 13,5%
Indhold 75 cl.