Klik/Tryk for at zoome

Martin Codax Albarino Marieta 2018

På lager - 1-2 dages levering Vingaranti

Marieta er vores mest populære vin fra det nordvestlige Spanien. Producenten Martin Codax er i særklasse – og roses af bl.a. Master Sommelier Geoff Kruth for sine fremragende og meget friske hvidvine.  

En herlig læskende Albariño. Vinen er fremstillet i halvtør stil – og er et spændende alternativ til Riesling. 

Smagenote

Marieta har en flot strågul farve med grønlige skær. Indbydende dufte af bagte æbler, fersken og citrus kombineret med subtile antydninger af hvide blomster og et eksotisk strejf af litchi. Let krydret og behagelig med en lang finish. Fyldig, rund og vedvarende. Har et let sødelig touch og er en anelse perlende.

Anmeldelser af Martin Codax Albarino Marieta

92/100 Barego'mad - mad & vinblog
"Martin Codax Albarino Marieta 2018 er med andre ord en forfriskende frugtdreven lækkerbisken, og et vellykket forbillede for den skønne druesort Albariño. Den vinder allerede i glasset med sin sommerlige strågule farve, og viser en yderst frisk, sprælsk og aromatisk næse spækket med modne æbler, citrus, fersken, roser og lidt frisk lime. Smagen er fyldig og frugtdreven med let sødme, pivfrisk syrespil der prikker lidt på tungen, men frem for alt er den yderst harmonisk og blød i munden, og kulminerer i en frisk syrerig finale med fokuseret frugtspil. En hvidvin som denne Albariño kan nydes i rå mængder uden mad, men er også særdeles velegnet til dampet fisk, klassisk rejecocktail, asiatisk mad eller både i og til risotto. Tak for skænken."

91/100 Verema 

★★★★★ Flaskehalsen
"Det er i Galicien, at Albariño-druen hører hjemme, og den er mere eller mindre synonym med de flotte hvidvine herfra. Her finder du kvalitet, der langt overstiger prisen, når vi sammenligner med andre hvidvinstyper rundt omkring i Verden, og denne Marieta fra Albariño-eksperten Martin Codax giver dig en fremragende oplevelse af druens fortræffeligheder. Det er friskt og blidt, det er blødt og skarpt og det er både aromatisk og syrerigt. Der er en let grønlig tone i den gullige kulør, og det hele virker så fint afstemt og balanceret, at det er en vin, der tåler de varmeste anbefalinger." - vurderet ved en tilbudspris på 79,95

Anbefales til hygge, fisk og skaldyr, lette asiatiske serveringer samt milde oste. Nydes ved 8-10°C

Martin Codax Marieta 2018 er fremstillet på 100% Albariño, fra Rias Baixas i det nordvestlige Spanien. Mosten gærer på ståltank ved 16-18°C, hvilket fremmer en frugtbetonet og autentisk gengivelse af Albariño-druen karakteristika. Vinen indeholder 12,5 gram restsukker pr. liter (halvtør).

Vinfirmaet Martin Codax blev grundlagt i 1986. Husets vine fik fra starten en flot modtagelse, både i Spanien og internationalt. For at matche den store efterspørgsel har Martin Codax erhvervet sig nye vinmarker, og firmaet råder nu over druer fra 1400 bittesmå vinparceller, som dyrkes af 55 familier nær byen Cambados.

Vinene fra Martin Codax høster anerkendelse over hele verden, og er i sig selv blevet et symbol på galicisk kultur – når den er bedst.

 

 

Læs mere

Passer godt til

Aperitif

Fisk

Grøntsager

Fjerkræ

Salat

Frugt

PRISEN UDLØBER OM:
1 fl. pr. stk. 99,95  DKK
6 fl. pr. stk. 79,95 DKK
TILBUD6 fl. pr. stk. 69,95  DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

92 Point

Barego'mad - mad & vinblog

91 Point

Verema

Flaskehalsen

Bestil inden
x timer y min,
og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Vi tilbyder at tage vinen retur på vores regning og returnere hele betalingen - også for den første, åbnede flaske, hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten. (maks. 1 md. efter levering)

Fri fragt v. køb for X mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Drue Albarino
Servering 8-10 °C
Gemme potentiale 2020
Alkohol 12,5 %
Indhold 75 cl