Tilbage

Spanien

Martin Codax Albarino Rias Baixas 2022

1 fl. pr. stk.
199,95DKK
6 fl. pr. stk.
149,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

94 Point

Flaskehalsen

TOP 10 ALBARIÑO

Flaskehalsen

93 Point

Mad og Monopolet

91 Point

Tim Atkin

91 Point

Houlberg

Vores vurdering

Bestil inden

3 timer 22 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Spanien

Martin Codax Albarino Rias Baixas 2022

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

"94 point. TOP 10 ALBARIÑO | Martin Codax er et af de helt store navne i Galicien, og denne Albariño viser meget tydeligt hvorfor. Med en unik balance mellem elegant syre og friskhed på den ene side, og en charmerende og helstøbt frugtoplevelse på den anden, gør denne vin fra Martin Codax alt det, en god Albariño skal." - Flaskehalsen

"93 point. Den sidste flaske af disse, som jeg smagte, forsvandt alt for hurtigt, det er nemlig vildt godt!” – Mad & Monopolet

"91 points." - Tim Atkin, Master of Wine

"91 point. Det smager sgu godt" - Houlberg

Albariño bli’r bare ikke bedre til prisen… Martin Codax er igen i den dugfriske årgang 2022 lidt renere, lidt friskere og lidt mere mineralsk end samtlige konkurrenter i prislejet.

År efter år hyldes netop denne verdensberømte Albariño fra Martin Codax med ratings i topklasse, mens anmelderene ryster på hovedet over den unikt lave pris...

Det er ikke tilfældigt, at foreningen af spanske vinjournalister (AEPEV) har kåret hvidvinen som Spaniens bedste uden egetræslagring. Lige så lidt tilfældigt er det, når den berømte Master Sommelier Geoff Kruth fremhæver Martin Codax som en producent af fremragende, klassisk Albariño!

Hemmeligheden er marker beliggende i den kystnære Salnés-zone, hvor Atlanterhavets salte skumsprøjt på forunderlig vis synes at have forplantet sig til hvidvinenes rene og mineralske smag. Glæd dig til den mest kendte af alle galiciske hvidvine – det perfekte spanske svar på tør Riesling!

Smagenote

Ved ophældningen krystalklar og vibrerende ren med dugfriske grønne nuancer... I næsen superfrisk og aromatisk med havfrisk duft af saltet grapefrugt, nyskårne grønne æbler, mandarin, fersken og hvide blomster…. På tungen sprød med en rislende frisk og aromatisk frugtprofil, der nærmest skriger Albariño og Galicien i kor!  Eftersmagen er herligt mundrensende og smukt nuanceret med charmerende hints af nektarin og abrikos. Slutter let saltet og mineralsk. Virkelig et spansk kongeglas til prisen! Drik nu, eller gem 4-5 år fra høståret.

Anmeldelser af Martin Codax Albariño Rias Baixas 2022

94/100 Flaskehalsen
"TOP 10 ALBARIÑO:
Martin Codax er et af de helt store navne i Galicien, og denne Albariño viser meget tydeligt hvorfor. Med en unik balance mellem elegant syre og friskhed på den ene side, og en charmerende og helstøbt frugtoplevelse på den anden, gør denne vin fra Martin Codax alt det, en god Albariño skal. Perfekt til fiskeanretningen, men også med en blid og behagelig dybde, der gør den læskende og lækker, selvom man ikke spiser mad til. Martin Codax understreger sin position som en af de rigtig dygtige producenter, der holder elegancen og respekten for den enkelte vins særlige karakter, selvom det efterhånden er ret meget vin, der løber gennem hans produktion. Normalpris kr. 199,95 – Set til kr. 109,95 | Supervin"

93/100 Mad & Monopolet
"Den sidste flaske af disse, som jeg smagte, forsvandt alt for hurtigt, det er nemlig vildt godt! Jeg har en stor kærlighed for netop Albarino-druen, da jeg synes, den ofte leverer hele pakken. Denne har duft af sprøde grønne friske æbler, umodne nektariner, melon, grape frugt og lidt bitre urter. I munden er den sprød, frisk og med en skøn let frugtfylde og let mineralitet. Den er fremragende til fisk og skaldyr en lun sommerdag. Point: 93/100. 199,95 - Bedste pris v/ 6 fl. 109,95"

91/100 Tim Atkin, Master of Wine

91/100 Houlberg
"Duftmæssigt minder vinen på flere måder om Marieta, men er ikke så vild og ustyrlig, men virker mere som den flinke pige i klassen, har en lidt federe og mere eksotisk frugt med melon, fersken, stikkelbær, pærer og lemon ... søde krydderier samt jern efter brug af en vinkelsliber. I munden er vinen dog langt mere frisk, syrlig og grøn med citroner samt en snas grape … meget frisk og ligetil. Der er også sure æbler, grønne æbler og meget aromatisk i smagene. Det smager sgu godt, selvom jeg fortsat har den vilde lillesøster Marieta i tankerne, men er man til den velopdragne og knap så flamboyante pige uden så meget parfume på, så er dette en lille ener.  91 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 199,95 kr., mens prisen på tilbud er 109,95 kr. ved køb af 6 flasker."

.........

Tidligere årgange:

94/100 Wine Review Online (årg. 2021)
”Albariño from Martin Codax has got to be one of the best values available in the world of wine, and thanks to very wide distribution, it’s one that the world has relatively easy access to.  You will want to avail yourself of said benefit at your earliest opportunity if things like mixed citrus, sea spray salinity, a dash of stone fruit and a long lip-smacking finish sound appealing.”

91/100 Tim Atkin (årg. 2021)

91/100 Verema (årg. 2021)

91/100 WineWherever, Rasmus Christensen (årg. 2021)
"Aromatisk Albariño med duft af umodne tropiske frugter og havbrise. Den er frisk og letlevende i munden og har afslutningsvis en lille fin bitter kant, der skaber et spændende efterspil."

“Best Unoaked White Wine of Spain" - AEPEV (årg. 2019)

Med sin friske og mineralske smagsprofil er Albarino som skabt til fisk og skaldyr, der er hovedbestandelen i den galiciske kost. Prøv den også til sushi, salater, tapas og cremede oste. Servér ved 8-10°C

Martin Codax Albariño 2022 er fremstillet på 100% Albariño fra Rias Baixas i Galicien. Alle druer stammer fra den kystnære Salnés-dal, som er kendt for at frembringe de mest friske og mineralsk salte hvidvine i hele Rias Baixas. Vinen modner kortvarigt på ståltank for en ren og autentisk gengivelse af druesort og voksested.

Om Martin Codax

Cooperative of the Year 2023 - Tim Atkin, Master of Wine

I Nordvestspanien ligger landets skjulte grønne perle, den smukke vinregion D.O. Rías Baixas. Netop her hører vinhuset Martin Codax til, som blev stiftet i 1986. Rías Baixas er kendt som landet med de tusind floder og som det ”Grønne Spanien” med de rullende bakker og frodige skove. Vineriet ligger i smukke Salnés Valley, som kun ligger en lille time væk fra selveste Santiago de Compostela-katedralen.

– Mon ikke englene synger, når de smager vinene fra Rías Baixas? Martin Codax, den kendte lokale trubadur som huset er opkaldt efter, sang i hvert fald om sin kærlighed til den Galiciske kyst og havet omkring.

Og netop havet er så vigtigt i Rías Baixas, hvor man har mange vinmarker tæt på havet. Vinmarkerne ligger lavt og aldrig mere end 300m over havets overflade. Det betyder et friskt, mineralsk og let saltet præg i vinene. Albariño, der er hovedruen i regionen, bærer små klaser med små druer, som fremmer en tidlig frugtmodning. Et fåtal af Martin Codax’ vine fadlagres på franske egetræsfade, men størstedelen er sprøde, friske og unge vine, der lagres på rustfrit stål. Regionen præges af et køligt atlantisk klima, hvor der kommer meget regn.

Hovedvinmageren er Luciano Amoedo, som er 9. generations vinmager. Han var med til at danne D.O. Rias Baixas tilbage i 1988, og er også medstifter af vineriet. Allerede fra starten fik vinene en varm modtagelse og påkaldte sig opmærksomhed både i hjemlandet Spanien og internationalt. Siden da er efterspørgslen kun steget i takt med den øgede anerkendelse, så der måtte gradvise udvidelser af markarealet til, og i dag råder huset over druer fra mere end 1400 bittesmå vinparceller, som dyrkes af 55 familier nær byen Cambados. Martin Codax er blevet et symbol på galicisk kultur, når den er bedst. Vinhuset holder stadig samme høje niveau – og samme fornuftige priser!

Passer godt til

Salat

Grøntsager

Fjerkræ

Fisk

Skaldyr

Ost

Aperitif

Tapas

Pasta

Sushi

Hygge

Årgang 2022
Servering 8-10°C
Gemme potentiale 4-5 år fra høståret
Alkohol 12,5 %
Indhold 75 cl
Lukketype Skruelåg
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
199,95DKK
6 fl. pr. stk.
149,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

94 Point

Flaskehalsen

TOP 10 ALBARIÑO

Flaskehalsen

93 Point

Mad og Monopolet

91 Point

Tim Atkin

91 Point

Houlberg

Vores vurdering

Bestil inden

3 timer 22 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter