



Domaine Louis Lequin et Fils Santenay 1er Cru La Comme 2013
Jordbær og flydende skovbund... Rigtig bourgogne har alder. Men normalt rammes du hårdt på pengepungen, når Pinot Noir vokser sig rigtig stor i Bourgognes kældre.
Ifølge Wine Searcher ligger gennemsnitsprisen for en flaske "La Comme" på omkring 500 kroner.
Vores pris siger vist alt? Fyld kælderen... før prisfesten i Bourgogne er lukket for altid!
.......
Nyd den til fuglevildt, lette vildtretter, rødt kød, svampe, indmad og cremde oste. Servér ved 14-17°C
Hvordan smager Domaine Louis Lequin et Fils Santenay 1er Cru La Comme 2013?
Elegant burgundisk kirsebærfarve. Næsen er stærkt dragende med intens duft af tørrede blomster, jordbær, hindbær og kirsebær, som følges komplekst på vej af skovbund, mentol, lakrids, læder, kaffe og ristet eg. I munden slank og silkefin med overvældende frisk mineralitet og nuancerigdom. Den læskende røde bærfrugt suppleres i eftersmagen af silkebløde tanniner og perfekt integreret fadkrydderi. Splendid! Drik nu, eller gem 12-15 år fra høståret.
Domaine Louis Lequin et Fils Santenay 1er Cru La Comme 2013 passer godt til...
Om Domaine Louis Lequin

Siden 1604 har den passionerede Lequin-familie lavet vin i Santenay, i det sydlige Cote de Beanue. Hver generation har beriget domænet med ny savoir-faire. Seneste eksempel er Louis Lequin, der i 1993 fik overdraget vingården fra sin far, Jean (manden som tilbage i 1950'erne forsynede det fasionable hotel Waldorf Astoria i New York med udsøgte bourgognevine).
Siden overtagelsen har Louis købt flere topmarker til - og med støtte fra sønnen Antoine har han løftet vinenes kvalitet til det hidtil højeste niveau.
Domaine Louis Lequin & Fils råder i dag over 7 hektar, der fordeler sig på eksklusive appellationer som Santenay, Chassagne-Montrachet, Corton, Nuits Saint Georges, Corton Charlemagne og Bâtard-Montrachet.
Perfektionen starter allerede i vinmarkerne, som familien holder sunde og vitale ved praksisser som organisk gødskning, pløjning og bevarelse af naturligt græs omkring vinplanterne.
I kælderen modner hvidvinene 10-12 måneder på burgundiske egetræsfade i kontakt med de fine gærrester. Rødvinene gærer relativt varmt for at opnå udtrække ekstra karakter og struktur, som forfines ved 12-18 måneders modning på delvist nye fade.
Lagringstiden og andelen af nye fade er nøje tilpasset årgangens og terroirets unikke karakteristika.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker