Tilbage

Frankrig

Domaine Louis Lequin et Fils Santenay 1er Cru La Comme 2013

1 fl. pr. stk.
399,95DKK
6 fl. pr. stk.
299,95DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

94 Point

Mad og Monopolet

94 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

93 Point

Rolf Madsen, Vinexpressen

91 Point

Houlberg

⭐ 4,0

Vivino

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Frankrig

Domaine Louis Lequin et Fils Santenay 1er Cru La Comme 2013

UdsolgtVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

"94 point.  Flot drikkemoden Bourgogne til prisen." (vurderet v/ 299,95) - Mad & Monopolet

"94 point. En vin i sin bedste alder... Tanninerne er så velpolerede, at de simpelthen smelter væk i munden" - WineWherever

"93 point. Her smider jeg sgu alle mine parader.... en af de flasker, der har denne her: kom-og-tag-mig-faktor" - Vinexpressen

Jordbær og flydende skovbund... Rigtig bourgogne har alder. Men normalt rammes du hårdt på pengepungen, når Pinot Noir vokser sig rigtig stor i Bourgognes kældre.

Ifølge Wine Searcher ligger gennemsnitsprisen for en flaske "La Comme" på omkring 500 kroner. 

Vores pris siger vist alt? Fyld kælderen... før prisfesten i Bourgogne er lukket for altid!

Smagenote

Elegant burgundisk kirsebærfarve. Næsen er stærkt dragende med intens duft af tørrede blomster, jordbær, hindbær og kirsebær, som følges komplekst på vej af skovbund, mentol, lakrids, læder, kaffe og ristet eg. I munden slank og silkefin med overvældende frisk mineralitet og nuancerigdom. Den læskende røde bærfrugt suppleres i eftersmagen af silkebløde tanniner og perfekt integreret fadkrydderi. Splendid! Drik nu, eller gem 12-15 år fra høståret.   

Anmeldelser af Domaine Louis Lequin et Fils Santenay 1er Cru La Comme 2013

94/100 Mad & Monopolet
"Det er tilsyneladende fortsat muligt at få Bourgogne til fornuftige penge, hvilket Domaine Louis Lequin er med til at sikre. I porteføljen er der forskellige udgaver, denne er én af mine favoritter. I næsen har den duften af tranebær, hindbær, grønne jordbær, viol, fennikel og vaniljen fra fadet. I munden er den blid og elegant, hvor kombinationen af tanniner, syre og sødme fremstår helt skarpt. Flot drikkemoden Bourgogne til prisen." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 299,95)

94/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"En vin i sin bedste alder. Indsmigrende kompleks duft hvor nye noter bliver ved med at dukke op. I munden er den i en perfekt balance, hvor frugten er tilpas matchet af syren, og tanninerne er så velpolerede, at de simpelthen smelter væk i munden på en. Alle smagsindtrykkene har haft rigeligt med tid til finde hinanden, og deres fælles overensstemmelse sætter prikken over i’et på en smuk moden bourgogne oplevelse." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 299,95)

93/100 Rolf Madsen, Vinexpressen
"Her smider jeg sgu alle mine parader. La Comme fra Lequin er en af de flasker, der har denne her: kom-og-tag-mig-faktor. Vidunderlig og let likorøs duft af jordbær, kirsebær, underskov, et viff af tørrede frugter og puddersukker, der snor sig blødt rundt om tungen. Lækker i munden med en enorm elegance. Vox, der er godt! 93 Spottet hos blandt andet Supervin til cirka 220 kr."

91/100 Houlberg
"Hvor sjovt ... La Comme er som sidst ret urtet, grøn og næsten medicinsk med medicinkasse, hæfteplaster, meget æterisk, luftig, men virker meget rund, kompleks, blød, raffineret og sofistikeret. Der er igen syrlig skovbund, hindbær, tranebær, ribs, grønne blade, tørrede roser med lidt svage fadnoter af let kanel, vanilje med lettere sødme. I munden er det en god rank, ren, syrlig og frisk bourgognevin ... masser af ribs, hindbær, lyse umodne kirsebær, miraballer, noget lemonagtig bitterhed, godt med frugtsyre, sprællevende, grøn og rank med denne rette burgundiske grønne nerve. 91 point. Forhandles af Supervin."

.......

Tidligere årgange:

93-94/100 Houlberg (årg. 2012)
"5,5 ud af 7 Thumbs Up. I forhold til den foregående Santenay Clos Genêt er La Comme duftmæssigt langt mere rund, kompleks, smooth, subtil, raffineret og sofistikeret. Det er syrlig skovbund, hindbær, tranebær, granatæbler, ribs, grønne blade, tørrede roser, egentlig ganske landlig ... og virker samtidig også endnu meget ung, utålmodig og småtrippende med alle dens små prikkende aromaer. Der kommer også - mere skjult - mentol, fernis og lakridsrod. I munden er der også skruet en kende op på volumenknappen til intensiteten og har lidt samme noter, som søstervinen, blot en kende mere koncentreret, ung og frisk. Der er igen utroligt sprællevende silkefine tanniner, som angriber din mund ... tænder og svælg med grøn umoden frugt, hindbær, ribs og en klart vildere syre. Der er masser af finesse, lethed og endda til en pris, som er totalt overkommelig for en smuk bourgogne." - vurderet ved en tilbudspris på kr. 229,95

93/100 Flaskehalsen (årg. 2012)
"Der er ikke så mange, der forbinder en rød Bourgogne med modenhed, intensitet og alder, men selvfølgelig kan de have det. Og nogle af dem kan bestemt have det med en bragende succes. Her har vi en Santenay fra 2012, der smager rigtig spændende, og som har en muskuløs stil, der er sjældent i dette område. Det er ikke sådan, at det smager voldsomt, tungt eller præget af mørke frugter, men alle de små fine nuancer, der kendetegner de unge og friske Bourgogne-vine. synes at være forstærket på en måde, hvor de samler sig i en flot enhed. Der er balance i sagerne, og mens dem, der går til vinen som var det en frisk Bourgogne formentlig vil finde den for kraftig, så er der lækkerier i massevis for den kræsne og bevidste Bourgogne-entusiast." - vurderet ved en tilbudspris på kr. 249,95

Nyd den til fuglevildt, lette vildtretter, rødt kød, svampe, indmad og cremde oste. Servér ved 14-17°C

Vinen er fremstillet på 100% Pinot Noir fra 50 år gamle vinplanter på syd- og sydøstvendte 1er Cru La Comme, der ligger nær kommunegrænsen til Chassagne-Montrachet.

I vineriet anvendes et komplekst mix af afstilkede druer og hele drueklaser. Efter 10 dages farve- og frugtfremmende koldmaceration spontangærer vinen i 15 dage. Der gæres ved relativ høj temperatur, da Lequin-familien ønsker at udtrække ekstra intensitet og struktur fra drueskindet. Afslutningvis modner vinen 10-12 måneder på 228 liters Allierfade, heraf 30% helt nye.

Om Domaine Louis Lequin

Siden 1604 har den passionerede Lequin-familie lavet vin i Santenay,  i det sydlige Cote de Beanue. Hver generation har beriget domænet med ny savoir-faire. Seneste eksempel er Louis Lequin, der i 1993 fik overdraget vingården fra sin far, Jean (manden som tilbage i 1950'erne forsynede det fasionable hotel Waldorf Astoria i New York med udsøgte bourgognevine). 

Siden overtagelsen har Louis købt flere topmarker til - og med støtte fra sønnen Antoine har han løftet vinenes kvalitet til det hidtil højeste niveau.

Domaine Louis Lequin & Fils råder i dag over 7 hektar, der fordeler sig på eksklusive appellationer som Santenay, Chassagne-Montrachet, Corton, Nuits Saint Georges, Corton Charlemagne og Bâtard-Montrachet.   

Perfektionen starter allerede i vinmarkerne, som familien holder sunde og vitale ved praksisser som organisk gødskning, pløjning og bevarelse af naturligt græs omkring vinplanterne.

I kælderen modner hvidvinene 10-12 måneder på burgundiske egetræsfade i kontakt med de fine gærrester. Rødvinene gærer relativt varmt for at opnå udtrække ekstra karakter og struktur, som forfines ved 12-18 måneders modning på delvist nye fade.

Lagringstiden og andelen af nye fade er nøje tilpasset årgangens og terroirets unikke karakteristika.   

Passer godt til

Grill

Okse

Fjerkræ

Fisk

Ost

Årgang 2013
Servering 15-16 °C
Gemme potentiale +15 år fra høståret
Alkohol 13,5 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
399,95DKK
6 fl. pr. stk.
299,95DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

94 Point

Mad og Monopolet

94 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

93 Point

Rolf Madsen, Vinexpressen

91 Point

Houlberg

⭐ 4,0

Vivino

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Mest populære lige nu