
Zeni Bardolino Classico Superiore DOCG 2023
Sidste års #TOP2 Bardolino hos Falstaff Magazin. Tidligere tildelt juryens specialpris ved prestigefyldte Vini Buoni d’Italia.
Zeni er tilbage med sit fadlagrede Bardolino Superiore-flagskib – nu i den ekstra frugtlækre 2023-årgang, som i Veneto betragtes som endnu stærkere end forgængeren.
Resultatet er en af de mest koncentrerede og komplekse Bardolino-rødvine, Zeni har frigivet – med masser af frugt, finesse og helt op imod 14 % alkohol.
Det her er DOCG-klassificeret Bardolino i Superiore-kvalitet. Toppen af poppen – og alligevel listet blandt områdets ti bedste køb ifølge Wine-Searcher!
Nyd den til hygge, fjerkræ, lyst kød, pasta, pizza, italienske specialiteter og cremede oste. Servér ved 14-16°C
Hvordan smager Zeni Bardolino Classico Superiore DOCG 2023?
Zeni Bardolino Classico Superiore DOCG 2023 fremstår mørk kirsebærrød med violette nuancer… I næsen fornemmes florale toner af roser og violer, efterfulgt af saftige aromaer af kirsebær, blommer og hindbær. Fadlagringen bidrager elegante noter af cedertræ, kakao og let røg... Smagen er silkeblød og for Bardolino-diskriktet imponerende frugtintens! Gardasøens kølige indflydelse giver en slubrende saftig, lang finish med fornemme fadkrydderier og ristede espressobønner. DOCG-topkvalitet fra en af områdets bedste producenter! Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.
Smagenoter
Blomme
Kaffe
Røde kirsebær
Røg
Viol
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Zeni Bardolino Classico Superiore DOCG 2023 passer godt til...
Om Cantina Zeni

I de eleverede bakker over Bardolino ligger Cantina Zeni med den mest vidunderlige og pittoreske udsigt over Gardasøen. Familieejet gennem generationer siden grundlæggelsen ved Bartalomeo Zeni i 1870. Den ydmyge Bartalomeo var maler af passion og fragtmand af profession. Han fragtede vin og andet gods langs kysten af Gardasøen. En virksomhed hans søn overtog, mens den efterfølgende generation forelskede sig i landbruget og vinproduktionen.
Spol frem til 1950’erne hvor Gaetano Zeni, bedre kendt som Nino, overtager vingården og ser et potentiale i det stærkt udviklende internationale marked. Han vælger at bygge et nyt vineri i bakkerne, som stadig står den dag i dag. Nino var pioner indenfor sit felt og havde den filosofi, at vin skal laves i marken, ikke i kælderen. En filosofi som stadig gælder i dag. Han begyndte at specificere vinstokkenes alder i markerne, fermentere druevarianterne separat for at højne fornemmelsen af terroir, og han forsøgte konstant at udvikle og forbedre kvaliteten af husets vine.
I dag drives vineriet af Gaetanos tre børn Fausto, Elena og Federica Zeni. Fausto, som lever efter sin fars filosofier, er ønologen som konstant er i vinmarkenerne og som skal sørge for at vinen holder sit tårnhøje niveau år efter år. Elena og Federica står for den mere kommercielle del af virksomheden, hvor de sørger for at vinen bliver fordelt til alle de glade vinelskere verden rundt. Og når de vinelskende entusiaster vælger at rejse til Bardolino, står familien altid på spring til at tage imod og give rundture, smagninger eller et guidet besøg på deres helt eget vinmuseum.
Cantina Zeni er yderst velanset verden rundt for deres vine, som produceres i Bardolino, Custoza, Lugana, Valpolicella og Soave, og deres mange priser taler for sig selv.
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener