
Buglioni Amarone della Valpolicella Riserva Teste Dure Amphora 2010
Den ultimative Amarone er landet.... “Teste Dure” betyder noget i retningen af ”stædig” eller ”stålsat”. Et meget passende navn til en Amarone Riserva i ren verdensklasse - som har krævet helt ekstraordinær determination fra Alfredo og Mariano Buglioni.
Med 96 point er Teste Dure 2010 bedste Amarone i Decanters seneste Valpolicella-test.
Druerne kommer fra Buglionis ældste vinparcel – og vinen laves kun i de bedste år: 2000, 2007 og nu 2010. Høstudbyttet holdes helt nede på 15 hl./hektar, hvilket giver druer med vanvittig intens smag.
En ægte meditationsvin, som fortjener hele rampelyset, når den nydes. Smager dog fremragende med vildt, oksekød og modne oste. Nydes ved 16-18°C.
Hvordan smager Buglioni Amarone della Valpolicella Riserva Teste Dure Amphora 2010?
Fortættet rubinrød med nuancer af tegl. Aromaerne vælter ud af glasset. Elegante kirsebær, modne solbær og søde rosiner - samt strejf af marcipan, tobak, vanilje, kakao, læder og lakrids. I munden sveskefed og koncentreret med silkebløde tanniner. Lang, kompleks og luksuriøst krydret eftersmag. Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Buglioni Amarone della Valpolicella Riserva Teste Dure Amphora 2010 passer godt til...
Om Buglioni

”Buglioni skuffer bare aldrig - de har en bred portefølje med masser af topvine.” – Mad & Monopolet
”Buglioni laver lækker vin. Om det er ‘almindelig’ Valpolicella, Ripasso eller Amarone.” - Flaskehalsen
"Wine is a passion for us. You have to follow nature, and you have to touch everything." – Mariano Buglioni
Det er absolut ikke kun hjemlige anmeldere, der har fået smag for verdensklassevine fra Buglioni i Valpolicella.
I Decanters store Valpolicella-test, hvor også berømte Dal Forno er repræsenteret, løber Buglioni-flagskibet Teste Dure meget sigende med prisen for den bedste Amarone.
Succeshistorien om Cantina Buglioni starter i 1993, da Alfredo Buglioni overtager en gammel bondegård med 4 ha vinmarker i hjertet af Valpolicella. Alfredo ved på dette tidspunkt intet om at lave vin, så frem til år 2000 doneres alle druer til omkringliggende vingårde.
Med hjælp fra eksperten Celestino Gaspari, der har lavet vin for Giuseppe Quintarelli, får Alfredo og Mariano Buglioni dog opført en vinkælder og påbegyndt produktionen af egne vine. I 2001 hyres den unge topønolog Diego Bertoni, som er forblevet kældermester for Buglioni helt frem til i dag.
Efter en kommercielt set udfordrende opstart gør familien et drastisk tiltag for at udbrede kendskabet til vinene: I januar 2005 åbnes dørene til Buglionis helt egen vinbar i Verona, og succesen er enorm. De lokale får smag for vinene, og hurtigt gør turisterne det samme.
I dag råder Buglioni over 50 økologisk certificerede hektar i hjertet af Valpolicella Classico. Alle druer håndhøstes, men kun de bedste 40 % ender i Buglionis egne vine! Hovedfokus ligger naturligt på Valpolicallas klassiske vintyper som Ripasso, Recioto og Amarone, men udvalget spænder hele vejen fra sprøde bobler over elegante rosévine til superlækre hvidvine – heriblandt ikke mindst kundefavoritten Il Disperato!
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold